Iščem službo

frina  

član od: 8.5.2005

sporočila: 3472

19. nov 2012 20:05

Pred časom mi je prijateljica, ki na banki servisira podjetnike, rekla, da bi rada videla tiste svetovalke na zavodu, ki ljudi usmerjajo v podjetništvo, pri tem pa jim ne pokažejo pasti. Ljudje delajo samomore, ko vidijo, v kaj so padli, ker pač niso pričakovali takih težav.

Ob tem pa se spomnim znanke, ki je razmišljala o sp. vendar ji svetovalka na zavodu ni vedela povedati tržnih razmer, ni vedela, kakši stroški jo čakajo prvih pet let, kaj je treba pripraviti ( šlo je za umetnostno domačo obrt). Napotila jo je, naj si sama najde podatke, ki jih potrebuje, ona pa je bila prepričana, da mora to dejati Zavod, ki ima podatke in ljudi, ki jih znajo obdelati.

To priložnost bom uporabila za ponovno opozorilo tistim, ki jim pogojujejo zaposlitev z bianko podpisom praznega lista, na katerega naknadno napiše delodajalec odpoved s poljubnim datumom.

Če se vam to zgodi, podpišite, vendar takoj odidte na delovno inšpekcijo, kjer  deponirate izjavo o podpisu na praznem listu papirja, ki ste ga morali predati delodajalcu, V tem primeru imate upanje, da boste lahko uspešno nasprotovali, če bo to uporabil.

F r i n a

frina  

član od: 8.5.2005

sporočila: 3472

19. nov 2012 20:06

Ali ste vedeli, da se število iskalcev zaposlitve zniža, če gredo ljudje na javna dela, če so na usposabljanju, ki se imenuje aktivna politika zaposlovanja, ker gredo v drug seznam ?

F r i n a

Vendelina jr.  

član od: 17.5.2006

sporočila: 9217

20. nov 2012 11:18

Ja, vedela.

Potem pridejo nazaj na seznam iskalcev zaposlitev, ampak vmes pošljejp ta nove iskalce na uposablljanje in potem se lahko tale swap cikla.

Vendelina jr.

proxima  

član od: 21.10.2003

sporočila: 2514

20. nov 2012 11:41

V Rimu je pred kratkim manjša veriga štacun razglasila nagradno igro: vsak, ki kupi špežo v vrednosti nad 30€, dobi kartico za žrebanje, glavna nagrada za žrebanje je pa delovno mesto z najnižjo možno plačo v tej verigi in to za določen čas 4 mesecev. Takoj jim je strahovito narasel promet (predstavljajte si razen obupanih iskalcev zaposlitve še vse tiste očete, mame, tete, strice, dedke in babice, ki hočejo svojemu sorodniku zagotoviti vsaj minimalno možnost), seveda se je pa nadnje tudi usul plaz ogorčenja. Kar se mene tiče, je to, prvič, jasen dokaz, kako prav ima Mencinger, ko govori, da je produktov dovolj, ni pa dovolj delovnih mest za tiste, ki bi morali te produkte potem kupovati, drugič, eden od ultimativnih dokazov, da kapitalizem nima meje v tem, kako hudo se da človeka ponižati. (Na zgodbico nas je včeraj opozorila naša italijanska insegnante.) Sem se spraševala, ali je prav, da to sploh napišem, da ne bi na kakšne podobne ideje prišel še kdo od naših nadpametnih managerjev, po drugi strani je pa kritično razmišljanje edino, kar nam preostaja. No pasaran! lp, proxima

ursus_le  

član od: 25.5.2008

sporočila: 227

21. nov 2012 11:17

Ravno ko je govora o Zavodu in njegovih veleumnih izobrazevanjih : imam kolegico, ki je prijavljena na Zavodu in so jo pred tremi mesci poslali na nek seminar (obvezen) in glasil se je nekaj takega kot Naucimo se smejati

Seminar je trajal 5 dni, torej 5 dni se je iz Ljubljane vozila ena zenska na Obalo in predavala o zdravju smeha, kako je to dobro za duso, da situacija ni tako slaba kot se zdi in ves ostali bla bla bla

Aja ... pa na Zavod je bila vabljena, ker je nekdo povedal, da je nekoc cuvala enega otroka na crno (placana je bila toliko, da je imela ravno za sproti ... na sreco ima starse, ki so v situaciji, da ji lahko pomagajo, samo je zalostno, da si star 35 let in ti mama placuje dodatno zavarovanje, sluzbe na "belo" pa ne dobis), no in so na tem razgovoru z njo delali kot da je koga ustrelila. Ko je vprasala, da kako oni pricakujejo, da bo clovek prezivel, ce nima nobenega rednega dohodka in je dogovor bil, so tudi drugi nacini

So pa jo pred kakim mescem zaceli "masirat" da naj odpre s.p. in gre v samozaposlitev. Da ce ne najde sluzbe preko Zavoda, da naj pac proba tako. Ko pa je svetovalki rekla, da kako naj odpre s.p., ce pa je treba placevati prispevke in vse ostalo, pa ji je svetovalka rekla, da itak dobi neki sofinancirano (uni del da mora imet s.p. dve leti odprt je pa "pozabila" omeniti in da subvencija pokrije prispevke ravno za ene 3-4 mesce). Pa tudi s.p.ja ne mores kar odpret, je treba imet neko idejo, neki zacetni kapital ... poznam nekoga, ki ga je tako Zavod zavedel in je odprl s.p. (ni dobro prebral pogodbe, ko je bil cas za to) in je potem nastala cela katastrofa iz tega, ker clovek ni zdrzal 2 leti, imel veeeeeeeeeeeelik dolg do Dursa in ZPIZa, moral vracat subvencijo Zavodu (oz. banki, ker je Zavod vnovcil bianco menico), moral si je najti odvetnika (na sreco je nasel probono), da je od Zavoda dobil vrnjen en del nazaj (s.p. bi moral imeti odprt 2 leti, zaprl pa ga je po 18 mescih, Zavod je pa vnocil celoten znesek subvencije), imel je opravka z Dursom in ZPIZom glede odpisa obveznosti (hud, bolec in dolgotrajen postopek - ko dobis na vrata davcnega inspektorja, ki si pride pogledat kaj ti bodo rubili in se zraven obnasa kot da je to tebi hec in si to naredil zanalasc), bil je brez zavarovanja, tudi za dodatno zavarovanje je moral sproziti postopek odpisa obveznosti za neplacane obeznosti ... tako da, to ni hec.

Mi smo se resno bali, da si ne bo kaj naredil, kot je nekdo omenil samomor.

Tako da, ce se ze kdo odloca o samozaposlitvi preko Zavoda, DOBRO premislit in potem se TRIKRAT dodatno premislit, ce se bo racunica izsla.

urska

rosie  

član od: 15.9.2007

sporočila: 1141

21. nov 2012 11:49

Ko tole prebiram, me je res groza in strah prihodnosti za moje otroke in vnuke.

Smeh je menda sicer res pol zdravja, ampak takile "seminarji" so pa po moje posmeh vsem, ki iščejo delo, razen tistim, ki s takimi  "predavanji" mastno služijo.

rosie

JAMONI  

član od: 10.8.2005

sporočila: 112

22. nov 2012 12:07

Sem zaposlena, vendar me je groza, ker sem lahko že jutri na Zavodu. Ni me toliko strah izgube službe, ker sem se pred kratkim pridružila eni dobri ekipi, ki mi zelo pomaga, da se počasi lažje prebijam čez mesec. Strah me je teh "idiotskih" obveznosti, ki jih dobiš s prijavo na Zavod. Te aktivnosti koristijo samo izvajalcem. Najprej bi morali  oni sprobati, kako je biti v takem položaju. Saj ljudje še za bencin kmalu ne bodo dobili.

 

 

JAMONI

katti  

član od: 4.11.2005

sporočila: 2109

22. nov 2012 12:44

Če na hitro napišem svojo izkušnjo. Ko sem po parih mesecih le prišla na vrsto pri svetvalki, sem ji omenila, da sem neki bolna. Ona pa mi je rekla, kaj sploh počnem tu. Ful sem bla razočarana. Kljub temu lahko delam.

 

katti

linolina  

član od: 15.3.2008

sporočila: 531

23. nov 2012 10:40

Če je že naslov :Iščem službo,bom kar tukaj zapisala.Če kdo rabi kakšne usluge čiščenja stanovanja,poslovnih prostorov,nege,varstva in pomoč starejših oseb itd v okolici Kranja ali Škofje Loke,naj me prosim kontaktira na ZS.

Lep dan

linolina

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Trixi
malo za hecmišzmoke
Kaj danes za zajtrkMajda Marianne
MOJ vrtmalaga
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti