Iščem službo

gercar  

član od: 10.6.2009

sporočila: 35

22. dec 2012 15:29

še moja izkušnja na področju zaposlovanja

Delodajalec pošlje potrebo po delavcu na Zavod za zaposlovanje katera naj bi bila odprta 14 dni. Ker poznam razmere v tistem podjetju pokličem njihovo kadrovnico za kakšno usmeritev. In kaj doživim mi pove da delavec že dela in da nikogar ne potrebujejo. Nakar pokličem na Zavod za zaposlovanje zakaj objavljajo takšna delovna mesta in me njihova referentka odpravi z besedami in kaj potem ali boste imeli kaj od tega.

Zato sem mnenja da bi se morala zakonodaja glede zaposlovanja popraviti tudi v smislu da mora delodajalec dati odgovor na vsako poslano prošnjo in da ne sme zasesti tistega DM dokler ima odprt razpis za prosto delovno mesto.

gercar

kvačkarica  

član od: 30.6.2012

sporočila: 537

23. dec 2012 13:48

Gercar popolnoma isti problem sem imela, kot ti. Ko sem na Zavodu omenila, tudi obveznosti delodajalcev, do iskalcev zaposlitve, da bi naj dajali odgovore, itd......mi je gospa pač razložila, da je to strošek podjetja. Zgodilo se mi je, da sem zjutraj ob 7 uri poklicala firmo, ki je še ;topel; razpis dala na Zavod ta dan. "Že imamo,"se je glasil odgovor. Pol mi pa ponujajo delo pri nekem delodajalcu, kateri ima razpise vsak mesec. A, je normalno, da mesečno menjavaš kader? Kdo bi si pa želel delati, pri takem delodajalcu?

kvačkarica

Nikita  

član od: 21.6.2004

sporočila: 284

23. dec 2012 17:25

kvačkarica--? Kdo bi si pa želel delati, pri takem delodajalcu? kvačkarica

Tisti, ki delo potrebuje.

Nikita

Cila  

član od: 5.10.2006

sporočila: 3768

23. dec 2012 18:15

kvačkarica je napisal/a:

 Pol mi pa ponujajo delo pri nekem delodajalcu, kateri ima razpise vsak mesec. A, je normalno, da mesečno menjavaš kader? Kdo bi si pa želel delati, pri takem delodajalcu?

kvačkarica

 

Pri takih oglasih se je treba dobro pozanimat, če ne gre morda za delodajalce, ki potem "pozabijo" na izplačilo plače ali vsaj prispevkov. Ali pa pobirajo delavce iz Zavoda, ker za vsakega od njih dobijo nekajmesečne subvencije (vsaj včasih so jih dobili, ne vem, če jih še), ko se čas subvencij izteče, se izteče tudi delavčeva pogodba.  

Cila

_tisa_  

član od: 20.1.2010

sporočila: 343

23. dec 2012 18:59

 Nikita, kot je napisala Cila, zgodilo se je mnogim (od nas), delo ni problem, problem je plačilo, problem je pogodba.... Zato previdnost in redno spremljanje ne škodi...

Če tisti mesec sediš doma, vsaj ne potrošiš za gorivo...

spagon  

član od: 12.6.2007

sporočila: 1133

24. dec 2012 7:46

Nikita je napisal/a:

kvačkarica--? Kdo bi si pa želel delati, pri takem delodajalcu? kvačkarica

Tisti, ki delo potrebuje.



Nikita

Nikita, je že res, da so časi težki, da je zeloo težko dobiti delo in da je treba, če se le da, zgrabiti vsako priložnost, ki se ponudi. A vsi smo ljudje in vsi imamo pravico do dela, poštenega plačila in do tega, da z nami v službah delajo kot z ljudmi, ne pa da nas ponižujejo in izkoriščajo.

Delo je pravica vsakega, ki ga je sposoben opravljati, mi smo pa na žalost prišli do točke, ko je delo postalo privilegij in to nekateri tudi izkoriščajo.



saša

Sporočilo je spremenil(a) spagon dne 24.dec 2012 07:56

Nikita  

član od: 21.6.2004

sporočila: 284

24. dec 2012 10:33

_tisa_--

tisti mesec sediš doma

Će si to lahko privoščiš, potem si med srečneži.

Nikita

kvačkarica  

član od: 30.6.2012

sporočila: 537

24. dec 2012 11:25

Nikita, kaj si pol lažje privoščiš, en mesec dela brez plačila? Od kod boš pa tankala. Kak boš pa pol izterjala, svoj denar, ki si si ga pošteno prigarala? Verjetno, si ena izmed srečnic, ki še ni imala opravka ;z tako poštenimi delodajalci;. Želim ti, da nikoli ne bi naletela na takšne in velikoooo sreče v novem letu pri iskanju službe, seveda poštene.

kvačkarica

Nikita  

član od: 21.6.2004

sporočila: 284

24. dec 2012 11:46

Tudi jaz sem delala pri takšnem, ki mi ni izplačal zaslužka in to je bila dovolj velika šola, da sem pri naslednjem delodajalcu dobila za prevoz v naprej, izplačilo za delo pa na koncu delovnega dne.

Nikita

Ognjič  

član od: 18.1.2006

sporočila: 4732

24. dec 2012 11:59

Nikita je napisal/a:

Tudi jaz sem delala pri takšnem, ki mi ni izplačal zaslužka in to je bila dovolj velika šola, da sem pri naslednjem delodajalcu dobila za prevoz v naprej, izplačilo za delo pa na koncu delovnega dne.

Nikita

Je najbrž treba še povedat, da gre to pri delu na črno na tak način, pri študentski napotnici je vsaj 1 dan zamika ponavadi, pri rednem delu pa se tudi ve, kdaj je izplačilni dan. 

Nisem brala vsega za nazaj...ampak vseeno: če ste redno zaposleni (ni važno, ali gre za določen, al pa za nedoločen čas) in ne dobite izplačila, naredite prijavo na delovno inšpekcijo, na tržno inšpekcijo in tudi na policijo za sum storitve namerne goljufije. Vse te prijave so brezplačne in več, ko vas bo na tak način prijavilo goljufivce, prej bodo (morda celo) odgovarjali za svoje svinjarije. Seveda lahko enako prijavo naredite, če vam delodajalec potrdi študentsko napotnico in vam potem ne plača za opravljeno delo.

Vsem, ki iščete službo, vam želim, da jo tudi dobite. In naj bo to pri poštenem delodajalcu, ki ne skrbi samo za svojo rit. Sicer je pa tako, da tudi mi, ki službo imamo, ne vemo v teh negotovih časih za 2 mewseca vnaprej, če jo bomo še imeli...

Ognjič

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Trixi
malo za hecmišzmoke
Kaj danes za zajtrkMajda Marianne
MOJ vrtmalaga
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti