Smučarski jedilnik

ribica  

član od: 31.10.2002

sporočila: 525

21. feb 2012 18:35

Tudi mi gremo na zimske pocitnice v stanovanje, kjer si kuhamo vse obroke sami. Nas jedilnik je obicajno tak:

- predno se odpravimo na smucisce imamo obilen zajtrk (kruh, marmelada, maslo, razni kosmici, mleko, kakav, kava, tudi kaj slanega se najde)

- za kosilo dobi vsak en sendvic (navadno igramo "loterijo": nekdo pripravi sendvice z razlicnimi nadevi in vsak izzreba iz nahrbtnika po en sendvic ter poje, kar je izzrebal), topel caj iz termovke, koscek ali dva cokolade, jabolko ali kako drugo sadje. Navadno se v kocah ne prehranjujemo. Cene v kocah so naravnost oderuske. Ce zelis nahraniti eno osebo, te to stane najmanj 10 evrov; ko pa osebe postanejo tri ali stiri, se to ze dobro pozna na denarnici.

- ob povratku s smucisca (priblizno ob 16.30) sledi obilna malica (mleko, kakav, piskoti, kako pecivo, sadje) Ce se kaka mamica tistega dne vrne s smucisca prej, pripravi palacinke ali smorn.

- okoli 18.30 - 19.00 je vecerja (testenine z raznimi omakami, razne rizote, enkrat v tednu juha in enkrat zelenjavna juha, sledi kaj krepkega - kak zrezek, pecen piscanec, ocvrta jajca, narezek, siri, surova ali kuhana zelenjava, sadje, vsaj enkrat v tednu palacinke, enkrat je puding).

Od doma prinesemo vse, kar se med prevozom ne pokvari (testenine, riz, sadje in zelenjavo, marmelade, vlozeno sadje, kakav in kavo, piskote in kako pecivo). Vse ostalo kvarljivo blago kupujemo sproti. Nikakor pa ne nosimo s seboj ze pripravljene hrane.

Delo si seveda delimo. Ker nas gre navadno vec druzin skupaj, poskrbi nekdo za nakupovanje, drugi pripravi sendvice, tretji skuha vecerjo. Tudi skupno pranje posode postane v taki zasedbi lahko zabavno.

Ce te zanima bolj natancen jedilnik, kaj pripravljamo za vecerje, ti ga lahko posredujem.

... pa veliko uzitkov na smucariji....

ribica

nickMax  

član od: 1.2.2012

sporočila: 71

21. feb 2012 18:45

ribica,tudi mi imamo zelo podoben sistem,samo loterije ni,ni pa slaba ideja;).Močan zajtrk in krepka večerja.Juho pa skuhamo za več dni.Vedno paše.

nickMax

Smeti  

član od: 20.5.2009

sporočila: 14

22. feb 2012 17:18

Glede hrane in obrokov se nekako strinjam z Mamamio. Smo prakticirali tudi že ostalo, pa se nekako ni obneslo. Zadetek v terno je bila smučarija z bližnjimi sorodniki, ko smo čez novo leto vlekli seboj vse živo (od potic, raznoraznega pohanja, francosko solato, jajca ...), da smo bili prava atrakcija za vso sosedstvo preden smo se odpeljali (mislim na poseden avto). Prvi dan je bilo vredu, drugi že ne več tako zelo, zadnji dan (6.!!!) pa si lahko mislite. Čustev prizadevne gospodinje seveda nismo želeli znervirati v negativno smer, smo pa pri vsakem izvozu do hute, kjer se dobijo tisti sveži knedlčki (ni tako drago, kot je dobro), privoščljivo pazili, da se ni kdo po nemarnem izgubil .

Druga opcija so seveda lokalne trgovine, pa fajnkostladni itd..

Zajtrkujemo pa mi ne, vsaj obilno ne, ker se potem pri karving zavojih ukvarjam z jajci, ki silijo na površje, ne pa z naravo okoli sebe.


Lp

Smeti

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?gobica1402
malo za hecmišzmoke
Kaj danes za zajtrkMajda Marianne
MOJ vrtmalaga
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti