First ali last minute turistična ponudba?

Moycaa  

član od: 11.9.2004

sporočila: 738

tema odprta - 15. feb 2012 18:46 | ogledi: 12.902 | odgovori: 9

Pozdravljeni!

 

Zanimajo me vaše izkušnje oz. kaj se bolj splača? Ali first minute ali čakati na last minute turistično ponudbo? Zanimajo me predvsem dopustovanja v Turčiji, Bolgarija, Grški otoki... Katere so po vašem mnenju bolj ugodne?

 

Hvala!

 

Moycaa

sajovict  

član od: 5.4.2005

sporočila: 337

15. feb 2012 19:29

Znotraj turističnih agencij ni bistvenih razlih med frst ali last minute. Načeloma so za isti hotel (isti aranžma) frst minute celo cenejši. Je pa to težko primerljivo pri različnih hotelih.

V bistvu je najprej fino vedet, kaj sploh hočeš od dopusta: kakšno plažo, kakšen je budget v katerem terminu, ipd. potem ti pa lahko malo svetujemo. Je pa tako, da je Bolgarija zadnjih nekaj let hit, ker je nova destinacija, ostalo pa je že nekaj časa uveljavljeno, tako da so recimo to destinacije, ki jih je veliko ljudi že obiskalo.

Fino se je tudi pozanimati za charter lete, in da je urejen prevoz do letališča, ker danes se prodaja "svašta".

tamara

Moycaa  

član od: 11.9.2004

sporočila: 738

15. feb 2012 19:41

@sajovict - plaža, če se le da peščena, zaradi hčere, dopustovati nameravamo šele septembra - tam nekje 10. 09.

 

Moycaa

mamamia  

član od: 9.11.2004

sporočila: 15821

15. feb 2012 20:22

Kakor naletiš. Če niste vezani na termin, se da najti res poceni variante le nekaj dni pred predvidenim odhodom (tako sem jaz na primer našla povrato karto iz Nemčije za Kubo za 325 evrov ...).

Malo poglej tudi na www.lastminute.si, spremljaj gibanje cen, primerjaj s ponudbo posameznih agencij. Da najdeš primerno varianto moraš seveda najprej določiti vsoto, ki jo boste za dopustovanje namenili.

Poglej tudi paketno ponudbo na www.edreams.com, ali po avstrijskih agencijah.

Seveda pa pri takih ponudbah zelo podrobno preveri objekte za nastanitev, plažo, kakšen je kraj nasploh - internet je tu zlata vreden, predvsem pa preberi  "drobni tisk". Se zgodi, da ljudje ob takih ponudbah preveč pričakujejo in so potem razočarani, ko pridejo na kraj.

mamamia

sajovict  

član od: 5.4.2005

sporočila: 337

16. feb 2012 12:07

Ja, se strinjam z mamamio, ampak to velja le, če nisi obremenjen z destinacijo, pa če nisi "ziheraš".

Kakšen budget na osebo pa nameravate nameniti dopustu? Septembra so stvari že malo cenejše. Če vam je vseeno kam, potem predlagam, da počakate.V nasprotnem primeru pa bolje first minute.

skyscanner je tudi takšna fina stran, sploh za letalske karte.

tamara

iwa81  

član od: 21.7.2017

sporočila: 19

18. avg 2017 11:24

hej, mene pa samo zanima, če ste slučajno kaj potovali z agencijami, ki nudijo last minute variante. Trenutno gledam pri https://www.potujnekam.com/last-minute., pa me samo, če ima kdo kakšno izkušnjo ali pa še bolje, če imate kakšne dobre izkušnje katero agencijo bi priporočali :)

iwa81

Trixi  

član od: 23.9.2003

sporočila: 15159

18. avg 2017 12:13

Mi smo že potovali v last minute varianti z Relaxom in Kompasom. Je pa vedno potrebno dobro vse prebrati in vsaj malo vedeti o destinaciji. Namreč, če je hotel od plaže zelo oddaljen se lahko kopaš le v hotelskemu bazenu.Pa bližina mesta je tudi pomembna. 

Kjer je volja, tam je pot. Trixi

marjja  

član od: 6.9.2011

sporočila: 2510

18. avg 2017 13:18

Last minute nudijo  skoraj vse agencije, zato da zapolnijo zadnja prazna mesta, tako da to ima nobene zveze z kvaliteto aranžmaja. Pred par leti smo se na letalu za Egipt pogovarjali  4 pari, ki smo letovali v istem aranžmaju in smo vsi plačali  različne cene - firstm, lastm. redna cena, redna cena s kajvemkakim popustom, najcenejši je bil firstm. Razpon cen od 500€ do 800€. Lastm torej ne pomeni nujno slabe nastanitve, ampak samo, hm, razprodajo. Midva 10 let potujeva v sredozemske države in sva naletela na sveisvašta, načeloma pa vzameva firstm. Rezervirava okrog novega leta, sva pa tudi že spreminjala destinacije, enkrat sva  ujela ugodni lastm in je bilo OK. Vse to pri agenciji R...X.

marjja

limnol  

član od: 16.11.2001

sporočila: 5187

19. avg 2017 13:51

Če si lahko privoščiš first minute, potem vsekakor priporočam tega. Last minute je ponavadi dražji in v glavnem deljuje po principu vzemi ali pusti. Če gre za letošnji dopust, potem pa ti lahko svetujem edino to, kar so ti že drugi - preden podpišeš, temljito preberi vse v najdrobnejšem tisku. Ne verjemi temu, kar ti reče agent v domači turistični agenciji, pač pa samo temu, kar je napisano v pogodbi. To ti pripada in prav nič več. Sploh tisti paketi presenečenja, kjer ti ponujajo nastanitev v "enakem ali boljšem hotelu"..... lahko zelo nasankaš in pristaneš v slabšem hotelu z enakim številom zvezdic nekje na vrhu hriba namesto na plaži (tele zvezdice dostikrat ne povedo kaj prida, poleg tega pa tudi zvezdični kriteriji niso povsod enaki in hotel s tremi zvezdicami je prav lahko smrdljiva luknja, le da ima v sobi še ropotajoč zarjavel hladilnik, skratka, če naletiš na dober hotel z dvema zvezdicama ti je lahko v njem veliko bolj prijetno kot v slabem s štirimi).

Sonja

iwa81  

član od: 21.7.2017

sporočila: 19

22. avg 2017 16:56

Vedno sem mislila, da je last minute varianta najceneje, ker želijo zapolnit mesta in pač znižajo ceno. Res pa da nisem še nikoli potovala z agencijo, da bi lahko karkoli komentirala kaj se najbolj splača. Bom še res first minute ponudbe preverila in pa vsekakor tudi drobni tisk, ta je res pomemben, tudi vse ostale pogodbe imajo marsikaj tam zapisano, tako da ne spustim tega.

iwa81

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
MOJ vrtTrixi
Kaj danes za zajtrkjohana
malo za hecNikita
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti