Ežojevo potovanje v peru

Mygrace

sporočila: 6506

16. feb 2012 10:15

Eh, pa saj imajo tam eno listje za premagovanje težav

Tut jst nisem nič fouš za tistih 30..

 

Mygrace

ribaracarak  

član od: 3.4.2003

sporočila: 4309

16. feb 2012 10:56

Kolk smo mi fajn, tudi jaz mu čist privoščim tistih trideset in malo, jaz sem čist zadovoljna s tem, kar imamo trenutno.

rrr

ežoj  

član od: 24.2.2006

sporočila: 6302

17. feb 2012 0:08

rosie, ne ne, ne grem v Brazilijo, to je bil prvotni načrt-fantazija, pa je iz različnih ( beri predvsem finančnih ) razlogom odpadlo.

Glede temperature, danes se je nekaj shladilo, tako da sem skoraj hotel poiskat kakšno jopico. Termometer kaže le 28,5 stopinj. No, jopice ne bom iskal, bom stisnil zobe in jamral mal manj, pa kakšno pivce ( cervesito, kot bi rekli tukaj ) manj pa bo. Pa drugač, Lima je znana po megli, kar se je dalo tudi danes videti, le ni bilo ureng in se je hitro razkadilo. Megle so pogoste in nastane kot posledica  mrzlega Humboltovega toka s Antartike in toplega zraka, ki pride iz Amazonije........... matr, a si predstavljate kolk mora en njihov Velkovrh uživat ko to razlaga.

Plaza de armas, vladna palača:

 

 

Danes sem si mesto ogled(ov)al po svoje, ka r včeraj ni bilo. Včeraj sem hodil, kot " ta pravi turist "", se pravi ogled centra Mirafloresa ( del Lime v kateri prebivam ), ogled Merkada, potem Plaza de armas, postaja desaparecidosov, Frančiškanski................. niti ne vem kaj, tist ko je veliko menihov skup ( po angleško " convent, po špansko monestry ali kaj podobnega ), vse prevoz s taxijem, pravzaprav ogled, ki meni ni posebej po godu, čeprav se na ta način veliko vidi, jaz raje imam bolj lagoden način ogledovanja, brez divjanja, peš hoja, takrat ( jaz osebno ) veliko več čutim mesto, lahko se ustavim kjerkoli in poslikam kakšno rožico ( to je naprimer, kjerga pa še to zanima):

 

 

 

ežoj

ežoj  

član od: 24.2.2006

sporočila: 6302

17. feb 2012 0:25

nadaljujem,

ko sem že omenil taksije: tukaj je promet videti dokaj kaotičan, glavna ( najbolj potrebna ) stvar na avtomobilu je hupa, ki se tudi veliko uporablja, Tole se zgodilo danes, skor pred mojimi očmi : Sedaj bi mogla bit prva slika, pa se neki komplicira s slikami ( bom že pogruntal zakaj ), pa še pripis za prvo sliko za kakšnega moškega ( če slučajno pogleda: ne gledat v rit policajko, poanta je drugje ).

Rrzen prometa, hitro zapaziš še eno posebnost ( ali več ): ni potepuških cuckov, ni prosjakov ( nisem videl niti enega ) ni pasjih kakcev ( tole dodal zaradi rosie, da je spomnem na pisanje, ki mora bit drugačno, ostali seveda preskočite ta stavek ), celo mesto je videti čisto lepo urejeno, precej zelenic, rož ( kjerga pa še to zanima:

pa, če vas že ne zanima, bom zanalašč še eno dodal:

 

 

 

ežoj

ežoj  

član od: 24.2.2006

sporočila: 6302

17. feb 2012 0:31

uf, uf, spet se neki komplicira, torej, prej obljubljena slika:

tale je zanimiva zaradi tega, ker je na istem socvetju ( matr, kolk se učeno izražam, bom začel sam sebe občudovat) več posamičnih cvetov različnih barv.

Meni je čudno videti tole drevo:

 

 

ežoj

ežoj  

član od: 24.2.2006

sporočila: 6302

17. feb 2012 0:34

tole:

 

pa še: vamos a la playa:

 

 

 

ežoj

ežoj  

član od: 24.2.2006

sporočila: 6302

17. feb 2012 0:42

spet manjka slika ( tale ), pa še del besedila:

tole neki s slikami mi nagaja.

To pa vas tudi, najbrž zelo zanima: izgorel sem po rokah obrazu in vratu in me boli, pa ne preveč.

Uf, sedaj sem se spomnil: unega šavja, ki ga je po celom planetu za videt ( litle fire ) tukaj ni nikjer, vrag si ga vedi zakaj. Rimljanko skrbi za kljukice, pa ni treba: tudi tukaj imajo akustične tipkovnice, se spomnite, pritismeš S in hkrati naglas izgovoriš ššššššššššššš in se to tudi napiše

bom poskusil še sliko s merkada poslat:

 

ežoj

ežoj  

član od: 24.2.2006

sporočila: 6302

17. feb 2012 0:45

No, pa je ni poslalo, tole pa bo:

in še eno ( če bo šlo ):

 

 

ežoj

ežoj  

član od: 24.2.2006

sporočila: 6302

17. feb 2012 0:48

pa ni šlo, sedaj menda bo:

pri uni sliki plaže: voda je pacifik, plaža je znana tudi za surferja ali kaj so že, uni ki se na deskah gredo frajerje in nekaj izigravajo.............

ežoj

ežoj  

član od: 24.2.2006

sporočila: 6302

17. feb 2012 0:54

uf, uf, pa še to, zravn moje sobe, da vas ne skrbi za varnost:

sedaj ste pomirjeni, jaz pa imam dovolj pisanja, boli me že un prst za tipkat: hasta luego!

Uf, uf, če sem že pri španščini ( pozdrav sošolkam študentkam, če morda preberejo ): saj jaz dobro znam špansko, le oni ( domačini  ) so žleht in uporabljajo besede, ki jih jaz ne poznam, in to zanalašč, da mi nagajajo, pol pa jaz redko kaj da razumem.e pa za danes je res dovolj!

ežoj

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
malo za hecmišzmoke
Kaj danes za zajtrkMajda Marianne
MOJ vrtmalaga
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti