Breskvice

Palma  

član od: 29.9.2003

sporočila: 285

15. feb 2012 9:26

megi je napisal/a:

Priporočala bi ti tale recept <http://www.kulinarika.net/recepti/2035/sladice/breskve/



martina

 

Po tem receptu jih tudi jaz delam in je enkraten. Nič ne popokajo. Res pa je, da jih oblikujem z naoljenimi rokami. Dolbem še tople. Priporočam ta recept.

Palma

gazela  

član od: 6.7.2010

sporočila: 55

15. feb 2012 16:16

Jaz sem jih ravno včeraj naredila.Delala sem iz polovične mase iz baze po tem receptu: http://www.kulinarika.net/recepti/11682/sladice/breskvi

Držala sem se natančnih količin. Ko sem jih oblikovala sem jih nekaj časa pustila na pladnju in šele potem pekla. kroglice so se že pred peko razlezle, vendar končni izdelek je bil potem ravno pravi. Nič niso razpokale, sem jih pa valjala z fino naoljenimi rokami. Maso za polnjenje pa sem naredila malo po svoje, kar sem pač imela na zalogi: Izdolbene drobtine, mandlje, marmelada, malo breskovega sirupa, nesquik kakav-ker ga moram porabit, namesto ruma pa domač čokoladni liker. Moram pa priznat, da je bila masa malo premehka ali pa sem jih preveč pomočila v barve, ker so zdaj breskve mehke in jih bom morala malo dalj sušit na zraku.

Prejšnji teden sem jih naredila prvič po približno dvajsetih letih, po enem drugem receptu, vendar ker nisem bila pazljiva pri dodajanju moke je bila masa pretrda in se mi jih je večina pečenih polovičk zdrobila.

gazela

limnol  

član od: 16.11.2001

sporočila: 5187

15. feb 2012 16:53

Ja, na to je treba pazit, da testo ni pretrdo - tu pomaga samo malo občutka, ki ga dobiš s prakso. Malo se vedno razleze na pekaču, ampak potem med peko malo narastejo in dobiš lepe polkroglice. Za nadev pa lahko v bistvu improviziraš po mili volji, daš pač, kar imaš najraje.

Sonja

gogad  

član od: 28.4.2004

sporočila: 3697

15. feb 2012 21:02

Jaz jih delam z oljem..jajca in olje zelo dolgo miksam ,dodam mleko in potem toliko moke s pecilnim,da je testo elastično..ne delam kroglic ampak malo ovalne,ker se potem v pečici malo razlezejo  in so lepo okrogle.Dolbem naslednji dan z špičastim nožkom.Za nadev uporabim drobtinice,lešnike sladkor ,malo ruma in mleka...nikoli ne barvam z barvami,temveč pomakam v malinovec in takoj v sladkor...so zelo mehke in se kar topijo v ustih.

lp goga

Ninja24  

član od: 31.3.2007

sporočila: 2692

15. feb 2012 21:46

Jaz sem jih delala včeraj (sicer malo prirejene, v obliki srčkov, ker je bilo ravno valentinovo) in mi niso niti malo popokale. Delam jih pa po receptu:

1 jajce

1,5 dl mleka

1dl olja,

1/2 pecilnega

20 dag sladkorja

vanilijev sladkor

limonima lupinica

500g moke

 

Jajca, mleko, vanilij, olje in limonino lupinico dan prej dobro zmiksam in čez noč pustim v hladilniku, da se sladkor raztopi. Naslednje jutro primešam moko s pecilnim in pustim v hladilniku vsaj 3 ure. Nato oblikujem kroglice in jih spečem. Izdolbem še vroče z nožkom (dokler dolbem vse pustim na pekaču tako kot so se pekle, ker se med ohlajanjem zaradi kondenza spodnja stran malo zmehča in se lepše dolbejo.Potem pa jih napolnim z nadevom iz drobtinic, orehov, sladke smetane, čokolade in ruma (precej mehka masa, da lupinice breskvic ne ostanejo trde). Obarvam jih s čopičem, če jih pomakam v barvno tekočino se mi zdi da pridejo premokre) in povaljam v sladkorju.

Ninja24

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

malo za hecsijasaja
Kaj jutri za kosilo?johana
Kaj danes za zajtrkMajda Marianne
MOJ vrtmalaga
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti