Goveja juha - prosim za nasvete - prvič kuham :)

hedonist  

član od: 26.6.2008

sporočila: 5047

20. feb 2012 9:01

HejHoj, v zadnjem stavku sem napisal, da je to povsem moje prepričanje in da nikomur ne branim ,torej dopuščam, da dela in razmišlja drugače. Ne vem, zakaj si se vtaknila zraven ker povedala nisi nič. Ampak povod za debato je bilo vprašanje Dromata, da nikakor ne more skuhati takšno juho kot tašča. Kar očitno kaže na to, da si v bistvu želi dobro in okusno juhco. Jaz in še kateri smo mu samo razložili ,zakaj do nje ne pride . To je vse . Na vprašanje je dobil odgovor in kljub tvoji oceni, da ne dopuščamo drugačnosti to ne drži. Res pa je , da si ti napisala pač nekaj brez veze , konkretno pa kolegi nisi dala nobenega nasveta.  

hedonist

dromat  

član od: 12.2.2012

sporočila: 11

26. feb 2012 9:10

Namen teme je, da vsak pove svoj predlog, kako se skuha dobra goveja juha. Hedonist, hvala za nasvet glede količine mesa.  Sicer sem pisal v pretekliku, ter posebej poudaril tisto kar pa po mojih izkušnjah bistveno vpliva na juhico (poleg količine mesa).

Smo po par letih vsakotedenskega kuhanja goveje juhice, jo naročili v neki gostilni in mali je ni in ni hotel jesti, pa tako lepo je izgledala. Ko pa sem jo poskusil je imela okus navadne vode z zelo lepo rumeno barvo in z rezanci. Ko sem se natakarju pritožil je šel v kuhinjo in prišel nazaj z izjavo, da je to "ta prava" njihova juhica in da jo gostje zelo hvalijo. Mi smo tisto vodo pustili, računal nam je pa tudi ni.

No, avtorica teme jo je sigurno že skuhala  .

Zanimivo mi je predsvem to, da je tradicionalna goveja juha v kuhinji slovencev kuhana na skoraj toliko načinov kolikor kot je družin. Verjetno je prav tako na Mađarskem glede bograča ali srbska solata v Srbiji ipd.

dromat

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
malo za hecmišzmoke
Kaj danes za zajtrkMajda Marianne
MOJ vrtmalaga
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti