Hiša ali stanovanje

mejačka  

član od: 17.10.2008

sporočila: 601

12. feb 2012 23:40

Danes smo bolj malo spali v našem bloku. V enem od stanovanj so imeli žur nad žuri. Glasba (beri-bobnenje), se je s potencirano močjo širilo po sanitarnih ceveh, zračnikih prav kot v kaki moreči kriminalki.

mejačka

Loni  

član od: 12.12.2001

sporočila: 7859

13. feb 2012 8:19

V našem (novejšem) bloku so takoj vzpostavili red, nekajkrat je bil žur in posledično policija, ki je izdala plačilni nalog, isto so uredili s parkiranjem tam, kjer je prepovedano, teh težav tudi ni več. Ko pride zdaj kdo na novo, enkrat še proba, potem pa je mir.

Ne vem, sem bitje iz hiše, zdaj pa že slabi dve leti v bloku, pa nimam nobenih težav, sosede poznam na videz, poznam pa vse blokovske pse . In posledično tudi njihove lastnike...

Loni Makaroni

brusketka  

član od: 11.11.2011

sporočila: 97

13. feb 2012 8:39

hm...Hehehe, odlična debata.

Bom izkoristila še za nekaj tako življenskih vprašanj, ki se mi porajajo trenutno. Kot veste sem mlada in počasi vstopam v obdobje, ki odloča kako bom živela naprej. Zanima me nekaj izven konteksta.

Nimam še neke stabilne zaposlitve, zato me zanima kako je sedaj s tem, ko mlada punca, ki gre na svoje s fantom (morda kmalu poroka) brez otrok išče redno zaposlitev. Slišala sem ogromno o pogodbah, kjer moraš podpisati koliko časa naj nebi imela otrok oz. nebi koristila porodniške. Kako je s tem? kakšne izkušnje imate. Namreč vem za primer ko je ženska zaradi tega naredila splav. Ali je to kar povsod, ali je samo nekje...???

Dejstvo je, da smo mlade ženske v zvezi kritične kar se tega tiče(zaposlitve), ker se delodajalci bojijo porodniške. Saj ne da mi služba ni pomembna pa vendar me to zanima kakšne izkušnje imate?

 

Potem me še zanima čisto tako, kako je s starimi bloki? Kaj se zgodi, če so stanovanja ki so tvoja last dotrajana? Saj ne da kakšna so ampak me je vedno zanimalo kaj se zgodi s temi stanovanji. Ti si lastnik, stanovanje pa je kaput. Hiša se obnavlja, ko je prestara podre, gradi se nadomestna gradja, kako pa je z bloki?

 

Evo to sprašujem malo za firbec, čeprav nevem za primer, da kakšnen blok ni več dober za življenje pa vedar...:)

brusketka

mamamia  

član od: 9.11.2004

sporočila: 15821

13. feb 2012 9:22

LAhko ti rečem le za stanovanje: če si lastnik, je obnova tvoja skrb, ne glede na to, da je v bloku. Skupna skrb vseh, ki so lastniki stanovanj v bloku, so streha, hodniki, skupni prostori, napeljave zunaj stanovanja, stopnišče in podobno, skratka vse, kar je zunaj stanovanja.

 

mamamia

sajovict  

član od: 5.4.2005

sporočila: 337

13. feb 2012 12:17

Glede zanositve je tako, da tudi če ti delodajalec ob podpisu pogodbe "vsili", da podpišeš, da ne boš imela otrok, je to nično, ker po Zakonu o delovnih razmerjih (pa verjetno še katerim), ki je seveda nad vsemi pogodbami, tega ne sme. Torej je to nezakonito. Lahko to podpišeš, vendar če se zanositev zgodi, te ne sme odpustit zaradi tega. Druga stvar pa je seveda kako je to v praksi, kjer se potem lahko odpušča iz drugih motivov,...

To je pa že poglavje: Življenje ni potica, hahaha.

tamara

Loni  

član od: 12.12.2001

sporočila: 7859

13. feb 2012 12:20

Saj niso vsa stanovanja starejšega datuma kar vsa naenkrat tako kaput, da bi se blok podrl, navadno jih lastniki, če imajo željo in seveda finance, čisto lepo vzdržujejo in renovirajo.

Kolegica stanuje v prekrasnem meščanskem stanovanju, z možem sta kupila stanovanje v razsulu in ga zrihtala v nulo. Za skupne zadeve ti je pa že mamamia napisala. 

Loni Makaroni

yulchi  

član od: 16.8.2007

sporočila: 630

13. feb 2012 16:31

Loni je napisal/a:

sosede poznam na videz, poznam pa vse blokovske pse . In posledično tudi njihove lastnike...


Loni Makaroni

 

Hahaha, pri meni je isto! Sem že par let tu pri fantu, pa poznam čisto vse pse po imenih in nekaj mačk z ulice (večinoma so Mikiji), ljudi pa samo tak navidezno

yulchi

brusketka  

član od: 11.11.2011

sporočila: 97

13. feb 2012 17:08

sajovict

 

Najdejo use možne razloge....Življenje ni potica ne, ampak nekako bo že. Fora je u tem, da sem brala, da imajo mlade punce težave s tem pri zaposlitvi.

brusketka

_tisa_  

član od: 20.1.2010

sporočila: 343

13. feb 2012 17:33

brusketka,

ne obremenjuj se s tem. Začni iskati, pa bo. Odvisno od sreče, stroke, delodajalca...

Sama sem se srečala z odpadanjem (iz ožjega izbora-drug kandidat moški), pa brez pogodbe, pa "čudne" pogodbe-tipa "trenutno povečan obseg dela" in premnoga podaljševanja na račun njih, pa ne podaljševanja ali pa ne plače... Jaz bi z veseljem podpisala tisti papir, po katerem sprašuješ (saj je itak nelegalen), važno je, da pogodbo sploh imaš -no, pa plačo tudi...

Poznam dekleta, ki so izgubljala službo ob zanositvi, pa take, ki so si našle redno zaposlitev že s trebuhom. In tudi za moške danes ni rečeno, da bodo imeli več sreče pri iskanju.

Ne moreš vedeti, kaj bo.

Išči, pa veliko sreče želim!

nickMax  

član od: 1.2.2012

sporočila: 71

13. feb 2012 17:37

brusketka,včasih se je dobro s problemom ukvarjat,takrat,ko nastanejo.Sicer pa,vsako starostno obdobje prinese svoje.Niso samo problemi, imam  pa občutek,da si jih delaš sama ali pa ti je samo dolg čas.

nickMax

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
malo za hecsijasaja
MOJ vrtrdkapica
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti