Zlata poroka

lenyka  

član od: 3.9.2010

sporočila: 10

tema odprta - 6. feb 2012 18:51 | ogledi: 13.439 | odgovori: 5

Pozdravljeni!

Ker bosta imela moja starša zlato poroko, bi jima radi pripravili govor ob tem dogodku. Prosim, če je bil že kdo na kakšni zlati poroki, ali ima mogoče kdo kakšno idejo kako naj bi jima pripravili lep govor ali kakšno igro-skeč ob zlati poroki.

Sem že iskala in gledala različne strani na intarnetu, pa bi prosila še za vaše mnenje in ideje.

Hvala in lp, Lenyka

lenyka

Viva Meier  

član od: 20.12.2009

sporočila: 673

6. feb 2012 19:52

lenyka o zlati poroki je že n tem na forumu, zato lepo v starih temah preberi kaj na to temo. Če ti pa povzamem kaj se je do danes na to temo dognalo, pa ti iz izkušenj povem, da drži:

 

1. Vzdrži se skečev/iger, če se ti sanja ne kaj bi naredila/nimaš vsaj nekaj talenta v gledaliških vodah. Zadeva namreč prevečkrat izpade totalno mučno, ko žlahta na odru pred kupom povabljencev nekaj skuša duhovičiti/animirati pa se ljudstvo komaj nasmiha, večini gostov gre pa po glavi eno "kdo hudiča je te ljudi spustil gor??"

 

2. Govor je OSEBNA stvar, predvsem če so vpleteni najožji družinski člani. Ker domnevam da si končala nekje vsaj osnovko (sem skoraj 100% da še precej več) znaš in brati in pisati. Torej prste na tipkovnico in povej tisto kar gre tebi po glavi ob jubileju - verjetno imaš o njem neko mnenje. Samo TI veš kaj vse sta tvoja starša dala skozi v 50ih letih, da sta sedaj kjer sta. Skoraj vedno se v takih situacijah lepo vključi kak svetopisemski verz, ostalo pa je osebno. Če ne zmoreš dati nečesa skupaj jima raje samo čestitaj na kratko. Copy-paste zadeve avtorice Micke Kovačeve si na tak dan res ne zaslužita.

Viva Meier

limnol  

član od: 16.11.2001

sporočila: 5187

7. feb 2012 18:08

Obstajajo. Mogoče pa nimajo kaj dodati. 

 

Sonja

adalbert  

član od: 2.2.2008

sporočila: 285

7. feb 2012 18:44

No, nič ne stane kak nasvet!Lepo je, v program uključi tudi otroke.Če imate v družini otroke, ki hodijo v glasbeno šolo naj se naučijo pesem njihove mlladosti ali pesmi ki jih stari starši radi poslušajo.To pride v poštev če je še čas, ker spraviti skupaj program, rabi nekaj vaje.Glede nagovora, je najleše, da otroci sami to storite.Z preprostimi besedami povejte, kaj čutite ob tem lepem jubileju.Prijetno praznovanje.

adalbert

lenyka  

član od: 3.9.2010

sporočila: 10

7. feb 2012 20:57

Hvala Adalbert :)

lenyka

Monika7  

član od: 22.8.2010

sporočila: 201

8. feb 2012 8:17

Bila sem na zlati poroki dva tedna nazaj. Bila sta samo 2 govora: en od bratov in sester en pa od otrok. Všeč pa mi je bilo, ko so bratje in sestre od ženina povedali 2 anekdoti o tem kako sta se spoznala (kako je dedi vsakič ko so red zorali se ustavil in gledal proti hiši kjer je bila babica ipd). Sledil je ples zlatega ženina in neveste potem pa vsi ostali. 

Monika7

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

malo za hecsijasaja
Kaj jutri za kosilo?johana
Kaj danes za zajtrkMajda Marianne
MOJ vrtmalaga
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti