Zapovrstje vnosa hranil čez dan...

MBrando  

član od: 4.8.2011

sporočila: 2308

tema odprta - 25. jan 2012 9:58 | ogledi: 10.172 | odgovori: 34

Ker mi ni uspelo najti že obstoječe teme oz. ker je sam nisem našel, sem odprl novo temo, upam le, da ne po nepotrebnem.

Zanima pa me, kod že naslov pove, zapovrstje vnosa hranil čez dan.

Jaz sledim temu, da zjutraj OH, opoldne hmm, sem običajno na zelenjavi, torej minerale i guess, zvečer nekaj beljakovin (da se telo čez noč regenerira in da sporihta mišice)

Hvala za pomoč...

MBrando

ežoj  

član od: 24.2.2006

sporočila: 6302

25. jan 2012 10:26

Ej Brando,

všeč mi je un tvoj film o tisti ladji Baunti, drugega nobenega se ne spomnem, nisem ravno nek filmofil.

Vprašanje ti je mal čudno: vsi obroki  ( kolikor jaz vem ) naj bi vsebovali vse, beljakovine, ogljikove hidrate in vlaknine/vitamine ( zelenjava, sadje ). Edino je morda treba bit pazljiv za večerjo, naj bi bila lažja, torej ne beljakovine iz kakšne mastne pečenke.

Tist tvoje kako se prehranjuješ, se meni zdi čist narobe ( sorry ).

ežoj

MBrando  

član od: 4.8.2011

sporočila: 2308

25. jan 2012 10:36

Hvala za odgovor Ežoj in tvoje mnenje. Vzeto na znanje.

Mi je všeč, če komu tudi lahko kaj svetujem in če si pogledal Bounty ali pa ga nameravaš, boš užival prav tako kot jaz. Saj, morje imaš rad, dobro hrano tudi, tako da užitkom ne bo konca.
Imaš pa 2 super verziji;
ena je iz leta 1935, druga pa iz leta 1962. Obedvse kotirata visoko na imdb lestvici, kar nad 7, to pa pri njih pomeni res dober film.

Drugi, z Marlon Brandom je prava uživancija v ekostiti in barvi. Pač, kot Marlon Brando fan (moje uporabnisko ime, pove vse :D ) ne morem kaj drugega povedati, hihi

Prvi pa je čista klasika in vsekakor vredna ogleda.

Aja, EŽOJ, meni pa se dopadejo tvoje fotke obrokov, tvoji komentarji in občasni dodatki ita. jezika ;)

Lep dan se naprej!

MBrando

tulka  

član od: 9.8.2008

sporočila: 2960

25. jan 2012 13:17

Jaz tudi prisegam na uravnotežen obrok, multi, pardon, marlon.

tulka

rosie  

član od: 15.9.2007

sporočila: 1141

25. jan 2012 14:57

ežoj, čeprav nisi filmofil: kako si lahko pozabil na Zadnji tango v Parizu?

Vsak študent bi moral poznati ta film,, pa obvladati tango tudi.

rosie

MBrando  

član od: 4.8.2011

sporočila: 2308

25. jan 2012 15:03

rosie: Klasika in JA, obvezno ta film, kozarec rdečega in nekaj za zobat. LOVE IT!

MBrando

mamamia  

član od: 9.11.2004

sporočila: 15820

25. jan 2012 22:16

Brandov soimenjak, kolikor vem, se je ta pravi Marlon ubadal z vse čim drugim v življenju kot z razmišljanjem, ali prej vreči vase beljakovino ali Oh ... Pa je kljub temu bil fejst dedec, meni neponovljiv v Botru. Pa seksi v Tangu, itak.

 

In če te zjutraj kaj hujšega v življeju ne muči,  si srečen človek. No, saj sem jaz tudi kolikor tolikor srečna, čeprav zjutraj vase najprej vržem tisto, kar mi trenutno tekne ali pod roko pride. Kaj vem,morda sem pa prav zaradi tega srečna, ker že zjutraj ne razmišljam o pravilnem vrstnem redu tistega, kar mečem v kljun?  Meni nekako predalčkanje ne gre najbolj od rok. Sicer pa - kakšen je sploh pravilen vrstni red vnosa hranil? Nekje sem brala, da veljati začeti s sadjem, a kaj, ko mi to tako redko tekne? Raje rezino pršuta s toastom, potem pa na kavo.

 

 

 

 

mamamia

yulchi  

član od: 16.8.2007

sporočila: 630

25. jan 2012 23:40

Najprej sem pomislila kakšno zaporedje hrane? Zdaj pa se mi nekaj že svita. Za jutro vem, da bi se naj nekaj za budnost in energijo pojedlo (nekaj polnozrnatega), zvečer pa piščanec ali ribe. Ampak jaz se tega ne držim. Pojem kar mi tisto jutro/dan/večer paše, oz. se spomnim, kar bi lahko jedla.

Imam pa na vsake tolko časa neko manijo, da jem kar berem. Npr. sem nekaj časa jedla za zajtrk ovsene otrobe z mlekom. Ampak sem čez čas prešaltala na kamilični čaj z meliso. Spet drugič sendvič-manija. Večinoma pa preskočim zjatrk, pa ne jem do kosila nič.  Kosilo pa je zaradi veččlanske družine kombinirano. Kar dobim, to pojem. Res pa gledam, da vsaj pri kosilu ne mešam OH in beljakovine. Večerja pa že spet raznolika. Karkoli, samo da tekne.

yulchi

_tisa_  

član od: 20.1.2010

sporočila: 343

26. jan 2012 10:11

MBrando, bravo.

Čeprav večina biologov, zdravnikov, veterinarjev pozna delovanje presnove, prebave, se večina ljudi še vedno hrani, kot je zgoraj omenjeno. Jaz zaradi dolgoletnih težav v tej smeri tega ne prenesem, po obrokih meso-krompir imam velike in dolgotrajne težave.

Pri nas je zato v glavnem za prvi obrok surovo sadje-včasih z zelenjavo, čez čas sledijo OH, beljakovine pa vsaj pri meni bolj redko-v glavnem bolj-kadar so mi ponujene oz. po fizični aktivnosti ali zvečer. Se je pa seveda treba še bolj disciplinirat, zato vsakršni namigi, izkušnje, nasveti prav pridejo...

LP

MBrando  

član od: 4.8.2011

sporočila: 2308

26. jan 2012 17:30

Tisa: Hvala lepa, da obstajajo še soimenjaki. Vesel sem vsakega odgovora in tudi vsakega pozitivnega razveseljivega in iskrivega debatiranja. Saj, to je najlepše, da smo si tako različni in radi uživamo v vsem. Meni največ pomeni, ko poskušam res zdravo živeti, nato pa, ko si privoščim (recimo burek, rizi bizi z fajn zapečenimi polpetami, zraven pa gora solate ali pa predvsem sladkarije, katere so meni itak NAJJAČI pregreh :DD ) uživam v vsakme grižljaju, kot bi bil zadnji. Moji obroki trajajo min. 30min, saj sele takrat spoznamo prave kulinarične užitke in nam hrana pomeni več kot le, hrana. Moje mnenje. Nimam pa cisto nic proti, ce nekdo užival life 100 na uro, je kaj mu takrat zapaše, pa po možnosti nima problemov z zdravjem/težo. Torej da fura svojo hrano in dosti športa, Super. Spoštujem vas vse.

Meni pa je sila užitek spoznavati vse te divje in raznolike opcije v kulinariki, v svetu sadja, oreščkov, žitaric. Wauuu, pred Novo Zelandijo sem sicer relativno zdravo živel, ampak tam doli, pa sem res spoznal kaj pomeni zeleni lifestyle ter filozofija za tem. Ljudje so mi enostavno tako zapasali na duševni in prehranjevali ravni, da ti sploh povedati ne morem. Debate ob pećeni zelenjavi, z sveže ulovljenimi ribami, nekej na plaži, svoboda, sproščenost, ufff

Drugače pa se držim sam linije OH zjutraj (beljakovine samo kot tekočina- sojino mleko, jogurt, kefir). Sadje, ovseni kosmici, ajda, proja, gris, oreščki.
Za kosilo odvisno od aktivnosti pred tem in po tem. Oz, po tem itak nikoli ne jem, ker ce aktivnost traja, pol traja do večera. Takrat pa si komot privoščim beljakovinsko bogat obrok, ampak ne skozi meso, ampak rastlinske beljakovine, hitre ohje itd itd.

Ne vem, mene pač veseli prehrana.

Upam da bom se lahko s tem ukvarjal v življenju.

MBrando

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
malo za hecmišzmoke
Kaj danes za zajtrkMajda Marianne
MOJ vrtmalaga
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti