Ali ima katera odveč volno za pletenje?

tema je zaklenjena

Alfica  

član od: 5.3.2006

sporočila: 59

23. jan 2012 8:40

Sem malo brskala po googlu in je tole gospodično/gospo kar pogosto zaslediti, stresa svoje osebne podatke na vse strani, zbira vse kar se podarja (igrače, volno...), tako da hvala bogu, da ste nekateri previdni še namesto drugih.

Sicer je pa kar nekaj takšnih, na katere je potrebno opozoriti. Primer: http://med.over.net/forum5/read.php?151%2C7466168

 

Alfica

frina  

član od: 8.5.2005

sporočila: 3472

23. jan 2012 18:34

Če imam odveč volno, je pomembno, da sem jo pripravljena podariti. Pravzaprav ni niti pomambno, ali jo dobi ena sama oseba, več, ali ena oseba z več vzdevki.

Dvomim, da je mogoče s to odvečno volno služiti. Če pa kdo, od tega zagotovo ne more biti bogat.

Ljudje iz drobnarij znajo narediti precej stvari in upam, da kaj prodajo-

Od tega, če nekomu podarim ostanke volne, nisem prikrajšana, če pa ima kdo od tega kako korist, tudi užitek, da ima je prav.

Ali meni s tem škoduje ? Ne. Ali to počne z zlobnim namenom ? Ne.

Ali je kriminal, če za nekaj prosiš pod različnimi imeni. Ne.

 

Glede kape sem vprašanje razumela, da potrebuje navodilo.

Če prosi, da ji kdo naredi neko kapo, me zanima, kaj je v tem narobe. Ni rekla, da ne bo plačala, po drugi strani pa, priznajte, da je že kdo vam kaj naredil brezplačno.

Vendar tale Vanbra, pa je vseeno, če je kdaj kaj drugega, je napisala zelo preprosto, kaj si želi. Želje izpolnimo, ali pa ne.

Postavite se  v njeno kožo in razmislite, kaka zgodba je lahko zadaj. Kriminal zagotovo ne. Nismo vsi isti, nimamo vsi enakih danosti, nimamo vsi enakih potencijalov, če razumete, na kaj ciljam.

Tako mislim jaz in mi je pravzaprav vseeno, ali se s tem strinjate.

 

F r i n a

nola  

član od: 25.1.2006

sporočila: 3112

23. jan 2012 19:55

Bravo, Frina!

nola

ultranova  

član od: 30.11.2010

sporočila: 529

23. jan 2012 21:24

Frina,tu se pa globoko strinjam z vsem,kar je napisano.Res ne veš,kakšna stiska je v ozadju in seveda je najlažje obsojati.Mi gre kar na.....ko se greste neke detektive.Res očitno nimate kaj početi ali pa je to najhuje,kar ste kdaj doživele ali prebrale.Nikomur ne želim,da se mu,samo,zaboga,ne delajte iz vsake zadeve takega cirkusa. In kaj,če bi jutri kdo napsal,da je lačen?? Da nima več kaj dati v lonec?? Boste preverjale kdo je,kje je že prosil,je bil na Csd-ju....

Daj ali pojdi dalje,ne spotikaj se ob tuje gorje

ultranova

ežoj  

član od: 24.2.2006

sporočila: 6302

24. jan 2012 7:19

Včeraj sem poslal, pa mi je neki računalnik nagajal, pa se ni poslalo:

Frina in ultranova:

Cila, pa še kdo: pripravljeni ste se it detektive in pravičnike, ko gre za mal volne, kje ste bili, ko so kradli merkatorje, pivovarne, istrabenze, merkurje.............



ežoj

Sporočilo je spremenil(a) ežoj dne 24. 2012 07:24

kozamurnik

sporočila: 2311

24. jan 2012 7:35

Cila, se strinjam z vsem napisanim. Ne vem, kaj je frina po polkicu, tudi ne vem zakaj me spominja na branilca, ki točno ve, da je njegov "klient kriv", pa ga vseeno brani.Tudi če bi druga stran dokazala nasprotno, ne bo nikoli priznal, da je bil v zmoti, ker...bla bla bla. Punce, dajte, nehajte se slepiti no. Eno je, da nekdo POTREBUJE , drugo pa da IZRABLJA naivneže. Kar pošljite volno, kasnje tudi prejo, pa podarjate redke knjige, eksotiš živalce s kletko vred, pletite kape in seveda ne pozabite plačati poštnino. Ker spada zraven. Pa še malo kave dajte v paket, tudi ne škodi. In naj vam Bog pomaga, res delate dobro delo! Prevsem pa grozno uslugo omenjeni gospe, ki vam bo neizmerno in do konca življenja hvaležna. Medtem pa tisti, ki RES rabijo, molčijo. Ni bolj gluhega od tistega, ki noče slišati. murnik

MiškaMiša  

član od: 30.1.2004

sporočila: 66

24. jan 2012 8:17

Joj ste naredile doktorat iz analize. Ženska ni nič ukdarla, prosi nekaj. Ali je upravičeno ali se s tem izkorišča naj vsak sam v svoji glavi razčisti. Ali ji pošljete ali pa ji ne pošljete. Mislim da ta tema ne zasluži nobenih odgovorov in moraliziranj. Ker nihče nikomur nič ne krade. Tu je kvečjemu lahko izkoriščanje naivnosti, ampak to bo presodil vsak sam, ki ima doma "odveč volno", kajne?

Miška Miša

moderator2  

član od: 12.3.2010

sporočila: 710

24. jan 2012 8:23

Prosim, vrnite se k temi.

frina  

član od: 8.5.2005

sporočila: 3472

24. jan 2012 13:27

Mene ne moti detktivska žilica in se mi zdi prav, da se pokaže na možnost zloabe, ki je v tej prošnji ne vidim in sem tako tudi napisala.

Vanbra ni kriva ničesar, ker ni nikomur škodila, saj nikogar ne sili v nič.

Iz napisanega je mogoče dobiti veliko informacij, predvsem o tem, kako smo v resnici sami krivi, da smo žrtev zlorabe.

Upam, da je zgoraj zapisano tudi v razmislek tistim, ki se ukvarjajo s tem, na kak način sem pripravljena pomagati jaz, pa sem si zaslužila pljunke.

Žal mi je, da se čedalje več tem razvije v to smer: ne pomagati, ne odgovoriti, ampak modrovati o tem, kaj sme kdo vprašati, kaj kdo želi in pri tem močno pljuniti na tistega, ki se trudi pomagati.

 

Meni so na tem formu že pomagali in me seveda ob moji prošnji tudi užalili, sama sem že pomagala in kopirala in lepila znamke na moj račun, vendar me v to ni nihče silil. Očitno moje besede, da razmišljajte bolj človepko in ne vidite v vsakem grmu volka, ker ga, to pa jamčim, tam praviloma ni, nekateri res ne morejo razumeti.

 

Pravzaprav jih v to niti ne smem siliti. Problem vidim v tem, da slabo potegne več posnemovalcev, dobro pa precej manj. Ampak meni štejejo ti, ne glede na število.

 

 

F r i n a

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Tema je zaklenjena, zato vanjo ne morete več pošiljati sporočil.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
malo za hecmišzmoke
Kaj danes za zajtrkMajda Marianne
MOJ vrtmalaga
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti