Vrsar- hotel funtana- all inclusive

cimetovka  

član od: 14.12.2006

sporočila: 71

tema odprta - 16. jan 2012 18:40 | ogledi: 13.245 | odgovori: 22

Pozdravljeni,

 

na vašem forumu sem dobila že veliko dobrih nasvetov in informacij. Sedaj pa vas prosim, če mi lahko kdo iz foruma pove, ali je že bil v tem hotelu. Kakšna je hrana, sobe, oddaljenost do centra mesta, nočno dogajanje (animacije ), možnosti za sprehajanje z vozičkom, senca na plaži, čistoča morja, plaža, primernost za otroke, prijaznost osebja.

 

Za karšnokoli informacijo bi bila zelo hvaležena.

cimetovka

cimetovka  

član od: 14.12.2006

sporočila: 71

16. jan 2012 19:42

Mamamia,

 

hvala za posredovani link. vnedar to sem že našla sama. rada bi res informacijo iz prve roke od nekoga, ki je bil tam. sej vem, da so tukaj isto informacije. ker ne dobim informacije  kaka je oddaljenost od mesta, kaj se kaj dogaja ponoči ali je mogoče sprehajanje z vozičkom ipd.

 

ampak vseeno hvala ti

cimetovka

vida70  

član od: 13.9.2005

sporočila: 461

16. jan 2012 20:12

Lahko povem iz prve roke. Do leta 2000 smo hodili v apartmaje, ravno ta hotel pa je bil prvi in mislim da tudi zadnji v našem poletnem dopustovanju. Šli smo pa zato, ker so bili kolegi zraven v kampu Valkanela. In seveda mi, takrat še nepristaši kampiranja, smo potem rezervirali v tem hotelu. Takole bom rekla: sobe nič posebnega, ni bilo hladilnika ( vsaj takrat ga ni bilo), plaža za odrasle ok, senca je, ampak glede na maso ljudi, ki se nagnete na plažo jo je definitivno premalo, če si ne greš prostor rezervirat že ob 6ih zjutraj, hrana je bila res dobra, lahko si se najdel do onemoglosti, ker je bila samopostržba zjutraj in zvečer, ampak rabiš dežnik, da prideš do restavracije, če dežuje, tudi bazen je na voljo, animacija je bila vsak večer, tudi za otroke. Za moje pojme kar se otrok tiče  plaža preveč skalnata ali pozidana tako da otrok se težko igra v nizki vodi, o senci sem napisala in najbrž ni glih fino, da porivaš voziček in zraven držiš še dežnik, ko greš v restavracijo. Mi smo takrat hodili na plažo v kamp in od takrat hodimo samo še kampirat. V hotel nas ne spraviš več, ker ko ugotoviš kako fino je, ko ti na dopustu ni treba gledat na uro, dvomim da te še kdo spravi v hotel. No mene sigurno nihče več , sploh ker bomo od letos v prikolici. Končno sem dočakala tudi to.

Še to: do Vrsarja je dobre 3 km, je skoz pločnik, tako da se lepo pride tudi z vozičkom, v drugo smer proti Poreču je to nemogoče, pa tudi oddaljen je kakih 6 km. Nočnega dogajanja pa v Funtani ni, moraš vsaj do Vrsarja ali še bolje do Poreča.

 

Ker hotel ni ravno med cenejšimi , ti svetujem, da za ta denar se malo pobrskaš po netu.



vida70

Sporočilo je spremenil(a) vida70 dne 16. 2012 20:14

lenika83  

član od: 27.9.2010

sporočila: 22

17. jan 2012 8:13

Mi smo bili lani junija z 1,5 leta staro hčerko. Jaz ti hotel za otroke res odsvetujem. Hotel je v bistvu v hribčku in so povsod same stopnice. Mi smo se vozička več nanosili kot navozili in mi je bilo res neprijetno. Hotelski kompleks je sestavljen iz 3 (ali mogoče 4, sem pozabila malo) zgradb s sobami in do niti ene sobe se ne pride brez stopnic, posebej je pa recpecija in jedilnica. V dežju ne moreš brez dežnika nikamor. Plaža pa je bila za moje pojme res zanič. En čisto mali košček je raven in z drobnimi kamenčki, da je primeren za otroke, samo jaz tam nisem videla nič sence, vse ostalo pa je v hrib in ni niti toliko ravnega, da bi človek lahko legel na brisačo. Jaz za male otroke ne bi niti slučajno priporočala in mi je žal, da smo šli tja.

Oddaljenost od mesta Vrsar je prevelika, da bi se lahko šlo peš, tako da se je treba obvezno peljati z avtomobilom. Funtana je pa ena majčkena vasica, ki komaj premore kakšno mini špecerijo in se niti nimaš kam sprehajati. Blizu je edino dinopark, ki pa je bil zame popolno razočaranje (100 kun vstopnine na osebo, za manj kot pol ure sprehoda), pa spet je precej neprimerno za vozičkanje.

Mi smo se sprehajali po kampu Valkanela, ki je čisto zraven hotela, pa vozili smo se v Vrsar in Poreč. Človek se naveliča, če se v enem tednu stokrat sprehodiš po isti poti, tako da smo morali malo menjati. Ampak mene moti, da se moram na dopustu voziti z avtom na sprehod. Zame dopust pomeni, da imaš vse na dosegu roke (oziroma skoraj tako blizu) in da ni treba nikamor posebej hoditi zaradi tega. Mislim predvsem na plažo in sprehod, v trgovino se že zapeljemo kam.

Hrana je bila trikrat dnevno v glavni restavraciji, vmes pa še v baru blizu plaže, pijača pa tudi cel dan na voljo. Pijača je bila sicer sok iz avtomata, vino in pivo, samo sok je bil v bistvu sladkana in obarvana voda, tako da ni bil ravno primeren za otroke. Hrana je bila solidna (upoštevaj, da sem jaz zaradi tega portala malo razvajena ), ampak se je po 2 dneh začelo vse ponavljati. Zajtrki so pa bili tako in tako vedno enaki.

Napisala sem ti vse to kar bi jaz bila lani rada od nekoga slišala, ti pa presodi, če si za dopust pripravljena vse to vzeti v zakup. Ni ravno tako zelo poceni, da bi človek marsikaj spregledal zaradi tega, čeprav je ceneje od večine all inclusivov na Hrvaškem.

lenika83

nola  

član od: 25.1.2006

sporočila: 3112

17. jan 2012 10:39

Malo ven iz teme, ampak meni se od Vrsarja najbolj dopadejo Flengi.

nola

čoko  

član od: 19.11.2007

sporočila: 867

17. jan 2012 20:58

Tole je tudi malo iz teme, ampak vseeno- kje na hrvaški obali se da kampirat s prikolico čisto blizu plaže, pa da je prikolica v senci, plaža blizu, higienske razmere v kampu pa dobre?

čoko

_tisa_  

član od: 20.1.2010

sporočila: 343

18. jan 2012 11:28

Vse od Savudrije dalje, vključno z južno Dalmacijo in otoki... Vprašaj malo bolj konkretno- želje, vrsta/starost dopustnikov, čas, kraj, vrsta plaže, omejitve...

čoko  

član od: 19.11.2007

sporočila: 867

18. jan 2012 16:26

Tisa, ne bi šli na otoke, otroci so še majhni, dopust bo poleti, plaža pa je zaželjena tako blizu, da od prikolice vidiš otroke ob vodi...

Lani smo bili v Adriinem campu (Pakoštane), pa ni sence... V prikolici je bilo že ob 8.00 zjutraj 38 stopinj. Ponoči se ni dalo spat. Drugače pa fajn- pralni in sušilni stroj, veliko tušev in WC-jev, čisto...

čoko

_tisa_  

član od: 20.1.2010

sporočila: 343

18. jan 2012 19:06

Čoko-zasebno sporočilo čaka.

LP

Vesna555  

član od: 19.1.2012

sporočila: 56

19. jan 2012 3:00

čauuu, prav namenoma se se zdaj vpisala/včlanila se gor :)

Funtano zelo dobro poznam, smo prej počitnikovali tam v kampu Valkanela, zdaj pa smo prav v Funatani. Vsega skupaj že 20 let. In je čudovito. Poznam zelo dobro ta kot Hotel, ki to niti ni, so kot neke depandanse. Kakor vsak dan vidim, je za družine to odlična destinacija in tam so vedno pari z otroki. Ni res, da so same neke stopnice, le te so samo iz restavracije oz. recepcije, ki je zraven, do plaže. Vse ostalo, in tega je ogromno, so sprehajalne potke, namenjene prav za vozičke in tako. Plaža...hmmm, ja par let nazaj je bila kar kritična, zdaj je vse urejeno, sploh za majhne otoke, plitva voda v morju, bazeni za otročke...povsod ležalniki in senčniki namenjeni samo gostom hotela. In ja all incslusive, tega prej ni bilo, zdaj je, je na voljo noro vsega, ves športni prigram, tenis, mimi golf, pedalinkoti, kajaki, ma vse no, poleg tega pa še vskodnevna animacija za otoke, rišejo, plešejo, imajo svoje igrišče, tako notri kot zunaj, animatorji ful skrbijo zanje, poleg tega imajo tudi zvečer, na plesni terasi zraven bazena sak večerv celo predstavo z malčki, res se potrudijo. Je senca, ne vem kako to mislijo da je ni. V bistvi je pol plaže v senci in ne ni gužve. Ni treba zjutraj dol noret z brisačami za prostor, sploh ne hoteskim gostom ne. 

Ja do Vrsarja je 3 km, lepa pešpot. Ni pa niti treba do tja. Funatana je čudovita stara istrska vasica, z ogromno kulturnih znamnitosti, marino, dobrimi domačimi oštarijami in veliko prireditev. Samo pozanimati se je treba. V vasi, ki je le pol km nad hotelom je tega ogromno. In res lepo. Vse v kamnu, vinska pot je tam, domač pršut, ribe, ujete zgodaj zjuraj, ki jih domačini spečejo na žaru...je čudovito, samo ne smeš biti preveč kaj vem...razvajen? Mogoče. Sploh pa za otoke je lepo. In pa, morje je čisto, no razen kadar naj bi padal dež. To je pa tako redko...Pojdite ne bo vam žal. 

 



Vesna555

Sporočilo je spremenil(a) Vesna555 dne 20. 2012 00:00

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

MOJ vrtrdkapica
Kaj jutri za kosilo?johana
Kaj danes za zajtrkjohana
malo za hecNikita
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti