Dojenček noče spati v svoji posteljici

booris  

član od: 11.11.2004

sporočila: 315

8. jan 2012 23:55

Z ženo sva "gor spravila" dva otroka, zdaj že moža. Noben od njiju ni spal z nama v postelji, razen kadar smo se crkljali, na primer ob nedeljskih jutrih. Spomnim pa se, da prvi sin ni prav zadovoljno spal v svoji posteljici poleg najine in je bilo nekaj težav. Njegovo provizorično posteljico sva prestavila na drugo stran najine postelje, da bi ponoči dežural jaz. Ampak od tedaj je sin spal skoraj celo noč. Jaz pa tudi, zelo zadovoljen. Kasneje sva ga prestavila v njegovo sobo, ampak vprašanje, zakaj je ob moji strani zakonske postelje spal bolje, je ostalo neodgovorjeno. Zgodba se je skoraj identično ponovila z drugim sinom. Na ženini strani se je zbujal in delal težave, kasneje na moji strani pa ne.

Leta zatem je nek bioenergetik premeril najino spalnico in ob vseh različnih črtah geopatogenih sevanj, ki jih je zarisal, se je izkazalo, da sta otroka na začetku spala na vozlišču teh sevanj. Nekateri v to verjamejo, drugi ne. Ni treba takoj poklicati vseh mogočih bioenergetikov, prestavi posteljico, vsaj za kakšen meter. Prestavi jo na drugo stran svoje postelje, opazuj rezultate.

Kar sem zapisal, je izključno rezultat lastne izkušnje.

LP

booris

Vendelina jr.  

član od: 17.5.2006

sporočila: 9217

9. jan 2012 8:42

Cvetka, iz tvojega pisanja se razbere zgodba o ženski, ki je disciplnirana, dela stvari by-the-book in taku si se tudi lotila ustvarjanja družine. Verjetno si prebrala maso knjig o nsoečnosti in vzgoji. Sedaj pa zlomka, otrok se ne obnaša by-the-book in če nimaš pravil, postaneš malo zbegana in ogorčena, ker ni tako, kot si planirala (mimogrede, preštej klicaje v tvojem zapisu). In verjetno se malo sesuvaš, ker stvari ne grejo po planu in verjetno tudi bolj malo spiš in če glava ne spi, posebej kvalitetnih misli ne sestavi. Ti se kar lepo pomiri. Zaspi in naj pleme medtem nosi otroka gor in dol (so take stvari počeli že mnogi). Ko se boš naspala, bodo misli bolj bistre.

Si pa mislim takole - dojenčica )glavno, da je zdrava) se bo slejkoprej navadila na ritem in spanje. Ker se čisto vsi ljudje enkrat na to navadimo. Vprašanje je, kdaj se boš ti navadila na to, da  ima otrok  en svoj plan v življenju - in ta njen plan morda na nekaterih točkah sovpada s tvojim zanjo, na nekaterih pa ne - in da mora realizirati svojega in ne tvojega? Ker vzgoja je dolga in težka in večina vzgojnih stvari bo mnogo težjih, kot je navajanje na spanje v svoji posteljici. Malo no šparaj energijo za ta del. Drugače pa - a ti ni nobena ženska v familiji (pa kje so tisti časi, ko se je okrog madih mam trlo žensk z nasveti in jih je bilo treba odganjai?) povedala za trike tipo: selitev posteljice, pa to, da se da dojenčku v posteljico kakšno mamino oblačilo (da vonj po mami novorojenčke zelo pomirja)

Vendelina jr.

*Etka  

član od: 19.2.2004

sporočila: 744

9. jan 2012 8:42

Strinjam se z mnenji, da je novorojenček še premajhen, da bi nekaj zahtevala od njega. Mi trije nismo nikoli spali skupaj v postelji ampak je imela mala do 5. meseca zibko v najini spalnici. Mislim, da je tako vsem ustrezalo. Smo se vsi trije dobro naspali in se nikoli ne zbuja ponoči, razen če je bolna. Na začetku se je zbujala izključno ko je bila lačna. Čez dan je spala v dnevni sobi na sedežni ali v košari od vozička. Novorojenček ne bo kar tako padel s sedežne saj se ne more zakotalit. Pa jo založiš s kakšno deko. Najbolj preprosto je, da zaspi tam kjer ji ustreza in jo potem, ko že trdno spi prestavite v njeno posteljico. Tako se jo bo počasi navadila in ne bo problem.

Nikar ne poslušaj sorodnikov in prijateljev, ki dajejo "dobronamerne" nasvete o razvajenosti. Nama so tupili, da jo ne smeva toliko po rokah nosit, ker jo bova razvadila. Njo je pa cele dneve šraufalo in ni niti nošenje na rokah pomagalo in mi je prekleto žal da sem poslušala tiste trapaste komentarje. Veliko sva jo prenosila ampak se je kasneje izkatalo, da ni crkljiv tip otroka. Je rada bolj samosvoja in ne mara stiskanja in crkljanja. Razen pri večernem obredu pred spanjem si damo duška.

Skratka uživaj v bližini dojenčka, ker bo prehitro minilo.

cvetka5  

član od: 30.9.2010

sporočila: 44

9. jan 2012 14:00

Hvala za nasvete. Sama imam namen imeti posteljico v spalnici vsaj 1 leto... In nekatere so me tako razumele kot da, jaz pa svojega otroka nič ne crkljam in že takoj izvajam neke stroge vzgojne ukrepe. Seveda ga razvajam, in to veliko! Samo rada bi pač da bi se navadila spati v svoji posteljici, saj zato pa je..kajne?? Če bi hotela da bi spala pri meni, posteljice sploh nebi kupila. Danes sem ji dala v posteljico dekico, da je bolj mehko, gor eno tetra pleničko in pokrila sem jo s še eno dekico. No in sem ugotovila da ji je to manjkalo. Zgleda da je bila sama posteljnina za njo premrzla in se bolje počuti če leži na dekici Posteljico pa imam na moji strani postelje, tako da je čisto blizu mene... Nevem zakaj nekatere tako paniko delate, če otrok spi v svoji posteljici in ne pri mami. Tudi babca ki pride na dom mi je rekla naj bo  ponoči v svoji posteljici. Jaz mislim da s tem ni nič narobe.

cvetka5

Atina  

član od: 29.11.2004

sporočila: 3792

9. jan 2012 14:19

Ne, Cvetka, narobe si nas razumela. Nič ni narobe, če otrok ne spi pri materi, če spi v posteljici. Ampak tudi nič ni narobe, če spi pri starših. Odvisno od otroka, bi rekla. No, pa tudi staršev. Meni je recimo ustrezalo, ker sem dojila, da sem otroka ponoči, ko se je zbudil, samo pristavila in spala dalje. Včasih sem ga potem položila v posteljico, včasih pač ne.

 

Lepo, da si ugotovila, kaj je bilo narobe, in želim ti, da bi dojenčica ponoči čimveč spala - ali v posteljici ali pri vaju.

 

 

Atina

stella  

član od: 9.10.2002

sporočila: 380

9. jan 2012 14:24

prehitro zrastejo,naj spi z vama

Trixi  

član od: 23.9.2003

sporočila: 15147

9. jan 2012 14:35

Sem pozabila napisati, da je malček na isti odejici spal čez dan na sedežni in jo je bil navajen. Poskusi.

Kjer je volja, tam je pot. Trixi

Mygrace

sporočila: 6506

9. jan 2012 14:35

Problem rešen, to je najbolj važno!

Gremo dalje!

Mygrace

yulchi  

član od: 16.8.2007

sporočila: 630

9. jan 2012 15:55

Schnugg je napisal/a:

Otrok je se tako majhen. Prosim, pusti mu bit ob tebi.

V Aziji npr. vsi oz. velika vecina otrok spi pri starsih, ker preprosto nimajo prostora. Pa nobenega ne polezijo in tudi manj nepojasnjenih smrti v zibelki je. OZIROMA oni tega pojma sploh ne poznajo. To se je razvilo v nasi industriski druzbi.

Kot drugo...otrok rabi poslusat tvoje dihanje, da tudi sam bolje diha. Pri nas je pediatrinja takoj vprasala kje spi (seveda ob meni) in rekla, da je prav tako. Cez dan sem ga nosila veliko v traku, cisto ob sebi.

Schnugg

 

Točno to sem brala in slišala jaz tudi! In se strinjam, da je vonj po mami na sedežni in v njeni postelji, v čisto novi posteljici za dojenčka pa ne, kar je posledično tudi za dojenčka zastrašujoče. Le kako bi se mi počutili kot majhni otroci, ki še ne zmoremo živeti in skrbeti sami zase? Bilo bi nas strah in bi svojo stisko izkazovali z jokom, neda? Predlagam, da Cvetka da v posteljico nekaj svojih mehkih oblek (ki dišijo po njej) in jo postavi poleg svoje postelje, da bo dojenček "pri roki". Tako bosta obe strani zadovoljni.

yulchi

elaphus  

član od: 27.9.2002

sporočila: 6945

9. jan 2012 19:44

Mygrace je napisal/a:

Problem rešen, to je najbolj važno!

Gremo dalje!



Mygrace

A še enega??  

lp

cervus

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
malo za hecmišzmoke
Kaj danes za zajtrkMajda Marianne
MOJ vrtmalaga
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti