Maturant

špela100  

član od: 23.7.2008

sporočila: 121

tema odprta - 5. jan 2012 11:56 | ogledi: 11.194 | odgovori: 17

Pozdravljeni,

nečakinja nas je povabila na maturantski ples - kaj kupiti za darilo? Sem čisto brez idej. Prosim pomoč.

 

Hvala

blossom  

član od: 8.2.2009

sporočila: 383

5. jan 2012 12:09

Zdravo!

Pri nas ni noben nobenega obdaroval za maturantski ples...

blossom

osiris  

član od: 14.6.2010

sporočila: 48

5. jan 2012 12:09

Mi smo bili lani in smo se kar dolgo pogovarjali kaj kupiti, na koncu pa smo maturantko kar vprašali kaj si želi, ker je le to ponavadi malo večje vrednosti in se mi je zdelo brezveze da vržemo stran denar za nekaj kar ji ne bo všeč. Sama je rekla, da bi imela darilne bone za nakupovalno središče in je to tudi dobila. Če dobro poznate njen okus oz. kaj ji je všeč lahko kupite tudi kakšen nakit (če ga nosi), parfum... to so pač takšni bolj standardni predlogi če vam bo mogoče kaj v pomoč :)

 

Darilo pa smo kupili zato, ker smo bili povabljeni štirje in je to tudi za njih kar velik strošek (večerja, pijača, slike). Če bi bil povabljen en ali dva, pa bi bilo darilo pač manjše vrednosti.



osiris

Sporočilo je spremenil(a) osiris dne 05. 2012 12:11

drejcek  

član od: 11.1.2004

sporočila: 1028

5. jan 2012 12:11

Nič. Najprej naj naredi maturo in se dokaže, potem se pa lahko pogajate naprej, če že.

Da dodam, da ne bi bilo nesporazumov: jaz nikoli od nikogar nisem dobil ničesar za zaključek osnovne ali srednje šole, pa tudi za diplomo ne. Konec koncev sem delal zase, zato da sem danes to, kar sem, ves čas pa sem imel vso potrebno podporo, finančno in moralno, tako da osebno niti ne razumem, zakaj bi moral ob zaključku karkoli še dodatno dobit. So pa različne navade, ljudje smo prav tako različni, tako da ...

Drejček

Sporočilo je spremenil(a) drejcek dne 05. 2012 17:48

matejaoz  

član od: 1.6.2010

sporočila: 329

5. jan 2012 12:44

Mi smo maturantki kupili ogrlico (vrednost okrog 70 €), maturantu pa smo podarili denar. Se strinjam z osiris, da je to za starše maturantov velik strošek. Neka nagrada za maturanta pa tudi mora bit.

Ko sem bila jaz maturantka, je bilo vse brez daril na maturantskem, sta mi pa pa potem starša podarila potovanje v tujino po uspešno opravljeni maturi.

Verjamem, da je vsak vesel darila, sploh če je od srca.

matejaoz

JanisJoplin  

član od: 20.1.2011

sporočila: 1953

5. jan 2012 12:49

Se strinjam z drejčkom, darilo je po mojem najbolj primerno po opravljeni maturi, za maturantski ples se mi ne zdi, ker ples še ni nek dosežek.

 

JJ

mamamia  

član od: 9.11.2004

sporočila: 15820

5. jan 2012 12:57

Mi za maturantski ples tudi nismo nikakršnih daril kupovali, ko nas je nečakinja povabila, niti smo mi pričakovali

darilo, ko smo povabili družino moževe sestre ter dedke in babice. Smo pa nekaj majhnega kupili po opravljeni maturi, za spomin.

Maturantski ples je res  strošek, a zaradi darila ne bo nič manjši. Pa saj so zavestni šli v to, ko so vas povabili.

Mi smo se doma zmenili in sta teta in stric ter dedka in babici prispevali za karto za ples. Tako  so hoteli, mi smo se pa strinjali.

Mamamia

mamamia

Viva Meier  

član od: 20.12.2009

sporočila: 673

5. jan 2012 14:35

Tudi pri nas na maturancu ni bilo veliko daril. Koliko sem v celi gneči v dvorani lahko opazila, so si jih nekaj izmenjali po malo bolj "finih" družinah oz. so vsaj nekako med nami veljale za bolj premožne. Sicer je pa bilo nekaj šopkov za dekleta, tudi jaz sem od tete prejela lepo aranžiran cvet in to se mi zdi tudi zadosti. Malenkost, da se počasti "slavljenca" kaj več pa... ne vem no. Kot pravijo zgoraj, s tem se nič ne omili strošek družini maturantov. Tako, da se mi zdi ideja prispevanja za karto zelo pametna, ples je namreč res velik strošek še pri tako skormnih maturantih.

 

Za tiste, ki morda ne vedo o kakih cenah tu gre: Meni na osebo je bil pri nas 35e, pijača se plača posebej. Recimo 4je povabljenci pridejo družino minimalno 140e, brez kakršnih koli "preserancij", da ne govorimo s cenah oblek. Aja pa vse skupaj se je dogajalo v Termah Čatež, tako da kakšna je cena na Razstavišču in če je zraven še kak Zrnec in podobna bolj znana imena, pa več otrok v družini... Vsekakor podpiram prispevek pri karti.

Viva Meier

yulchi  

član od: 16.8.2007

sporočila: 630

5. jan 2012 15:05

Jaz se spomnim, da sem dobila zapestnico in uhane. Je pa danes moderno bone za nakupovalna središča dati, tako da ga s tem ne bi mimo brcnila.

yulchi

osiris  

član od: 14.6.2010

sporočila: 48

5. jan 2012 15:46

Saj tudi mi smo se z njenimi starši pogovarjali, da bi prispevali vsaj neki delež za večerjo, vendar so rekli, da bodo to sami financirali, ter da je to njen večer in da ji potemtakem naj rajši kupimo kakšno darilce. Doma smo se najprej pogovarjali, da bi darilo kupili po končani maturi, vendar ker je bila vsa leta dobra učenka in ni bilo dileme, da ne bi izdelala mature, smo potem darilo kupili za maturantski ples. Smo ji pa darilo dali že doma, predno smo šli, se je pa našlo kar nekaj takih (že po izgledu bolj premožnih), ki so si darila delili na sami prireditvi.

osiris

ŽBLJ  

član od: 25.8.2009

sporočila: 8

5. jan 2012 20:55

Tudi na maturantskih plesih se že daje darila? Ojoj ... Pa pravijo, da je recesija :)

Pred parimi leti sem imela tudi sama maturantski ples. Res je že takrat predstavljal lep, a drag dogodek (sploh za ravnokar ločeno mati samohranilko), vendar se je v končni fazi zadeva čudovito iztekla. Z mamo sva kupili karte za naju, fanta - soplesalca ter dedka in babico (pri katerih sva tisti čas živeli), fant pa je prevzel stroške oblačenja.

Darila, presenečenja? O ja, ples z mamo (ko je bil ples namenjen dekletom in njihovim očetom) ter ples z dedkom (ob prosti glasbi, ko je bil uradni del zaključen). Veselje in solze sreče, da je(sem) njihova punca uspešno zaključila gimnazijo in zaupanje, da bo tako opravila tudi maturo. Kar se je tudi dejansko zgodilo in je bilo največe darilo zame, v paketu z zadostnim številom točk za izbrano fakulteto.

Včasih pač ne potrebujemo dragih daril, dovolj je, da drug drugemu delimo podporo, veselje in zaupanje.

 

Lep večer,

Maja

ŽBLJ

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
malo za hecmišzmoke
Kaj danes za zajtrkMajda Marianne
MOJ vrtmalaga
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti