Tatarski biftek iz svinjske "male ribice"

INCH  

član od: 15.12.2003

sporočila: 7

1. jan 2012 8:50

GOGICA

Vse najbolše v novem letu

Inch

hedonist  

član od: 26.6.2008

sporočila: 5047

1. jan 2012 12:18

Gogica, a se danes počutiš kaj boljše ?

hedonist

INCH  

član od: 15.12.2003

sporočila: 7

1. jan 2012 15:48

Gogigca ma MAČKA

Inch

manca51  

član od: 5.5.2008

sporočila: 511

1. jan 2012 19:39

Ja , mislim , da ima res mačka ,  velikega , najbrž je - RIS  .

manca51

staramama  

član od: 4.1.2012

sporočila: 18

4. jan 2012 19:29

Za Tiajo in še koga, ki ne ve, da se biftek lahko naredi na veliko načinov! Po pravilih je tatarski res iz goveje pljučne. Po pravilih je "dunajc" iz panirane teletine, vendar nam tekne tudi piščančje meso v ovoju iz moke, jajc in drobtin. Paniramo tudi purana, svinjino, kunčje meso. Celo ribe. Je kaj narobe? Zakaj ne bi mogli narediti bifteka iz svinjske ribice? Tistim, ki so na tem mestu tako neokusno otresali jezik, ker so imeli toliko proti bifteku iz svinjske ribice, sporočam, da je prav dober. Zanima me, če vsi mislimo na svinjsko ribico? Ker se zadnje čase uporablja ta naziv za svinjski kare brez kosti. To ni svinjska ribica. Svinjska ribica ali svinjska pljučna se nahaja pod karejem vzdolž hrbta. (Upam, da sem to izpostavila brez potrebe.) Vrnimo se še enkrat k bifteku. Delala sem ga že iz žrebička in celo iz kunčje pljučne. (Ne upam si niti pomisliti, kaj bi mi odgovorili, če bi prosila za nasvet kot Tiaja.)

Tiaja, svetujem ti, da se včasih zaneseš na okus tašče in tasta. Pri bifteku imajo glavno vlogo začimbe! Letos smo ga delali iz pljučne goveje in iz kosa govedine za juho. (Iz Lidla.) Za primerjavo. Bi kdo verjel, da nepoučeni niso opazili razlike?  Stavim, da mesarji za lepe denarce prodajo govejo pljučno in hkrati naredijo biftek za prodajo...iz česa neki?   

Ker se prvič oglašam, lep pozdrav vsem !

staramama

Trixi  

član od: 23.9.2003

sporočila: 15147

5. jan 2012 13:06

Jaz sem pred več kot 20 leti mnogokrat pripravljala tatarski biftek, saj ga je moja družba oboževala.

Vodilo mi je bil recept iz knjige Vse o narezkih in hladnih prigrizkih. Namreč v receptu lepo piše, da nobena druga hladna jed ne vzbuja toliko želje po poizkušanju, kot ravno tatar in da zanj ni splošnega recepta, saj imajo nekateri radi to, drugi ono. To kot pribito drži. Nekateri imajo radi bolj pikantnega, drugi manj.

Nikoli nisem kupila mesa od pljučne, ker se mi je zdela absolutno predraga. Vzela sem kos mesa od stegna, lep, brez vidnih žil. Pripravljala pa sem ga v multipraktiku. Seveda sem dodala rumenjake od kokoši, ki jih je redila babica. Itak so moji jedci 500 g tatarca pomazali, kot bi mignil. Nikoli ni nihče niti vprašal katero meso je notri. Pomembno je bilo le to, da je bil sveže pripravljen. Vedno pa sem dodala malo konjaka.

Danes pa nismo več takšni ljubitelji tatarca zato če že, tisto malo posodico kupimo v trgovini.

 

 

 

 

Kjer je volja, tam je pot. Trixi

yulchi  

član od: 16.8.2007

sporočila: 630

5. jan 2012 15:20

Jaz sem že jedla piščančji biftek, svinjski biftek, največkrat pa govejega. Pa niti nista prva dva slaba, saj so začimbe noter. Kje pa piše, da se moramo držati te goveje pljučne kot pijanec plota? Kulinarično eksperimentiranje je dovoljeno, samo da se ne meče hrana stran. Ne bi bil prvi recept, ki bi bil drugače pripravljen, kot po orginalnem receptu... Tako da se jaz strinjam. Naj naredi iz svinjskega mesa, neke velike razlike ne bo.

yulchi

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
malo za hecmišzmoke
Kaj danes za zajtrkMajda Marianne
MOJ vrtmalaga
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti