Za vec dni vnaprej pripravljene jedi

buruolan  

član od: 24.8.2002

sporočila: 66

tema odprta - 16. dec 2003 15:43 | ogledi: 2.968 | odgovori: 2

Pozdravljeni!

V soboto se za en teden odpravljam na smucanje in me zanima kaj vse lahko poleg sarme, cuftov. golaza in filanih paprik, se naredim, da nam na smucanju ne bo treba kuhati? peljemo se namrec v francijo, kjer je hrana v trgovinah zelo draga. in kot je znano studentje nimamo prevec denarja.

ce ima kdo kaksno idejo naj mi jo sporoci!

SpringFlower  

član od: 19.11.2003

sporočila: 35

16. dec 2003 16:04

Boloneze! Za vsaj dvakrat, enkrat z makaroni, enkrat z njokci. Pa hrenovke lahko sabo vzamete. Fajn se imej na pocitnicah, prav zavidam ti jih. Vesna

TanjaG.  

član od: 6.7.2002

sporočila: 509

16. dec 2003 16:33

Polona, če greste v Val Thorens, se boste sigurno ustavili v Albertvillu vnakupovalnem centru Geant. Kolikor se spomnem, je tam hrana cenovno dokaj dostopna, tudi študentskim žepom. Tam lahko za prvo silo nakupite kruh, pa razne sire in namaze za zajtrk. Svetujem pa ti, da ne vlačiš s seboj kakih večjih idej o kulinaričnih podvigih, namreč, apartmaji so zeeeeloooo majni, kuhinjske niše so miniaturne, navadno sta na razpolago po dve kuhalni plošči, tudi hladilnik je mini (res pa smo mi zmeraj imeli naraven hladilnik - balkon). Kake testenine lahko res skuhaš, v enem loncu golaž, v drugem testenine. Ali pa jih narediš s tuno, ali karbonaro s panceto, jajci in sirom. Mi smo navadno nesli s seboj tudi veliko skledo francoske solate (sicer brez jajc) in pohano meso (prvi dan pride prav, saj boste utrujeni od vožnje). Eno leto smo imeli s seboj zelje, pa repo, pa klobase. Zraven smo jedli kruh. Drugi dan pa smo ostanke zelja in repe "potegnili" v joto (kuha se v 1 loncu, do pločevinke fižola in par krompirjev pa se tudi s študensko štipendijo pride). Na smučiščih je pa hrana res zasoljeno draga, da ne govorimo o pijači. S pijačo te pa res olupijo! Lepo se imej. Kar zavidam ti. Sicer smo eno zimo trpeli hud mraz, naslednjo pa pomanjkanje snega, ostala leta v Franciji pa so bila doslej najboljše smučanje, kar sem kdaj doživela. TanjaG.

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
malo za hecmišzmoke
Kaj danes za zajtrkMajda Marianne
MOJ vrtmalaga
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti