Nepravilno parkiranje

jovita  

član od: 8.7.2007

sporočila: 394

28. dec 2011 7:42

Vsak ima kdaj slab dan, takrat ga spravijo v slabo voljo najbolj nepomembne stvari.Vidim, da si se tudi ti že ohladila.Lepo.

Jaz pa sem radovedna, pa me zanima, kaj za ena reč je na tvoji slikici.Morska kumara ni, svinjski rilec ni, klobuk ni,prič na veji ni, veverica ni ...Bodi prosim zlata in mi povej!

Pa lep dan si naredi!

jovita

JanisJoplin  

član od: 20.1.2011

sporočila: 1953

28. dec 2011 7:51

Meni se zdi, da je papiga.

JJ

yulchi  

član od: 16.8.2007

sporočila: 630

28. dec 2011 17:00

Ah, to je moj papagajček Miki. Je tudi pravi gurman, poje vse, kar mu pod kljunček pade

yulchi

nola  

član od: 25.1.2006

sporočila: 3112

28. dec 2011 23:38

Yulchi, brez zamere, a ti voziš kakšno linijsko barko?  Ker samo te  bočno parkirajo pri nas.

Vidim, da tvoj parkirni problem ni od včeraj, imaš seveda celo na kuhinjskem portalu zgodovino parkirnih zagat:

 

1. O parkiranju na prostorih, rezerviranih za invalide , Ostale teme, 10. jan 2011 0:21

Ah, škoda pa taka... bo pač trebalo enega lastnega pajka zmislit ;)

Ali pa nož imet nabrušen ;))).

2. ...ja je v LJ kar problem, to parkiranje. Ljudje zares tudi tam parkirajo, kjer si človek z zdravo pametjo niti pomislil ne bi, da bi parkiral. Eni na visokih položajih si veliko dovolijo. Njim tista kazen ne pomeni ničesar, medtem ko bi nekateri imeli z denarjem za kazen za dva mesca hrano.

yulchi

3. O parkiranju na prostorih, rezerviranih za invalide, Ostale teme, 9. jan 2011 20:35

...pa ste že kateri pomislili, da bi poklicali pajka, da odpelje avto izpred vhodnih vrat?

4. Kar se tiče invalidnih mest, pa se strinjam z večino. Ljudje ne cenijo to, da imajo noge, s katerimi lahko prehodijo kilometre. Ali 20, 30, 50 metrov od vhoda v trgovski center. In redarji so vsepovsod, kjer ne bi rabili biti in kaznujejo tudi tiste, ki si kazni sploh ne zaslužijo.Danes skoraj nič več ni fer.

5. Zadnjič sem na parkirišču za invalide pri Termah Ptuj gledala koliko avtov je imelo v prvi vrsti nalepko. Izmed 15 noben. Pa so bili nemci, italijani, hrvati, skratka turisti. Direkt imelo me je, da bi na vsakem pustila "pečat"... Škoda da nisem tako "pokvarjena" oseba, drugače bi že bilo ogromno avtov na območju, kjer se nahajam spotrtih ali vsaj gume spuščene.

Takšni ljudje, ki parkirajo na mesta invalidov so enostavno povedano zelo nehvaležni, razvajeni, predvsem pa brez morale in sočutja do drugih.

yulchi

Ajoj, nevarna ,tale Julka

 

 



nola

Sporočilo je spremenil(a) nola dne 28.dec 2011 23:50

Loni  

član od: 12.12.2001

sporočila: 7859

29. dec 2011 11:10

Raziskovalka Nola na delu

Drugače pa off topic, sama sem svoje primorske targe zamenjala za ljubljanske in to še precej preden sem zamenjala tudi naslov. Iz enega samega razloga, ker so mi s pežojčka sklatili tri stranska ogledala in to ne mimovozeči avtomobili (to se mi je zgodilo dva tedna nazaj, pa se je ladja kar odpeljala mimo, no, saj moje ogledalo je bilo poceni, njegovo pa niti ne), ampak mimoidoči vandali. Meni in še parim, vse to samo zato, ker nismo imeli LJ registracije. In jo zdaj že kar nekaj let imam. Mi je pa zabavno iti domov, ker me vsi smatrajo za "turista", ki ne pozna lokalnih cest.

Loni Makaroni

limnol  

član od: 16.11.2001

sporočila: 5188

29. dec 2011 13:15

off topic..... jaz imam pa čisto drugačne izkušnje. Loni. Kar dolgo sem se po Ljubljani vozila z MB tablicami in se mi zdi, da so bili drugi malo bolj strpni do kmetavza, ki je pač po pomoti pristal v mestu in se zdaj ravno ne znajde....

Kaj čemo, tako pač je. 

Sonja

Cila  

član od: 5.10.2006

sporočila: 3768

29. dec 2011 13:52

Bolj kot registrska tablica je važno, kje parkiraš.

Mi imamo same LJ tablice in  nizkocenovne avtomobile pa smo na eno od novoletnih noči doživeli razbitje ogledal, predrtje gume in poškodovanje luči. V Ljubljani seveda. Storilca so celo našli, a ker je bil "varovanec" Centra za socialno delo smo zahtevek po povračilu stroškov raje opustili, kot da bi povečevali že tako veliko materino stisko. Drugič so nam pred kinom z ostrim predmetom opraskali bočne strani, izginila pa nam je tudi že snežna veriga s kolesa. Od takrat vedno, če je tak parkirni prostor le možno dobiti, parkiramo pod lučjo, še najraje pa v garažni hiši. Je še vedno ceneje.

Da se vandali raje spravijo na nedomače registrske tablice si razlagam tudi s tem, da se čutijo glede odkrivanja bolj varne.

Cila

Loni  

član od: 12.12.2001

sporočila: 7859

29. dec 2011 14:38

Nisem govorila o vožnji (ojoj, kako me je bilo trol strah, ko sem leta nazaj prvič peljala po kapitali, da ne omenjam tega, da pri nas na provinci si moral semafor iskati s povečevalom), šlo je za tri bočno parkirane avtomobile (različnih cenovnih razredov) na označenih parkirnih mestih, katerih je tam vsaj 20, samo da je preostalih 17 avtomobilov imelo LJ targe. Čisti vandalizem.

PS Zdaj je v naši dvoetažni garaži Slovenija v malem, mislim, da je ni targe, katera ne bi bila zastopana.

 

Loni Makaroni

nola  

član od: 25.1.2006

sporočila: 3112

29. dec 2011 15:14

Loni in limnol, Ljubljančani so čisto upravičeno jezni na KP območje.

Za Koper in Izolo ne vem, v Piranu je pa veljalo za vrhunsko duhovitost in patriotično dejanje, če si avtomobilom z ljubljansko targo spustil  gume, podrajsal lak, odlomil ogledalca.

Pa če si kakšnega takega malega junaka prijel za uha, so ga starši (pred nekaj leti priseljeni, mogoče ne ravno iz Ljubljane, vsekakor pa s celine) takoj branili, češ, ma kaj saj so Ljubljančani, se ne dela škoda...?

Zakaj že?

Piran ima drugačno povojno naselitveno zgodovino kot Koper in Izola. Tu ni luke, industrije tudi ni več, čeprav je imel Piran edino resno tovarno daleč naokrog, soline namreč.

Prvič je izgubil prebivalce v petdesetih letih, ko so nagnali skoraj vse originalne prebivalce, drugič pa v drugi polovici šestdesetih, ko so na od nekdaj neposeljeni, malarični in hladni ravnici ob lucijskih solinah pod Liminjanom zgradili blokovsko naselje, na pobočjih Mogorona pa naselje družinskih hiš.

Tja se je preselila velika večina priseljencev, nekateri, ki so ali sprejeli način življenja v mestu, kjer so za dnevno sobo služili trgi, ali so ostali iz drugih razlogov, so vztrajali.

Tisti na najboljših lokacijah ne za dolgo. Država iz Ljubljane (menda ne iz Slovenskih Konjic) jih je na silo, tako kot njihove predhodnike preselila iz stanovanj s pogledom na morje ali Tartinijev trg v stranske gase.

Njihova stanovanja in hiše so potrebovali za zaslužne umetnike in politike, ki so se poleti prišli v Piran spočit in se malo zgražat ob nekulturi trenutne populacije.

Verjamem, da so bili ti ljudje, ki so v dobri veri prišli delat in živet v njim popolnoma tuje okolje precej nejevoljni ob takem ravnanju.

Sledil je drugi val ljudi, ki so iskali zaposlitev pri gradnji hotelov v Portorožu in v zaposlitvi v njih. To so tisti, ki radi poudarijo, da so tu že od leta 1973. Ali 1975. Pa takoj vidiš, ali so prišli kot zidarji/inštalaterji/pleskarji (1973), ali kot kuharji/natakarji/sobarice (1975).

Povojni naseljenci so v glavnem že pomrli, njihovi otroci ne poznajo drugega 'doma' kot je Piran, tiste tri, štiri preostale družine iz originalnega Pirana se držijo zase in se ne mešajo niti s priseljenci s celine, niti z oportunisti s sosednjih hribov, ki so se kot 'manjšinjci' privalili v mesto s svojimi verzotami in navadami.

Večina Piranežev je seveda  zaradi okoliščin, ki sem jih opisala precej teritorialno agresivnih.

Zakaj pa prav v zvezi z Ljubljančani?  Konec koncev nas obiskujejo neotesani Tržačani, ki se vsajajo, če blagajničarka ne govori italjansko, puščajo katastrofo po hotelskih sobah, se skratka obnašajo kot Slovenci v Pragi v drugi polovici sedemdesetih, pa jim nobeden ne razbije avta,ali spusti gum. Ne vem ,oziroma vem, pa ne želim vedeti. 

Ljubljančani pa (jaz sem tudi rojena v Ljubljani, čeprav so moje korenine tu in sem večino življenja tukaj tudi živela), znajo biti, ne samo kot podaljšana roka države, ampak tudi  kot osebe iz minornih medijev tako arogantni, da ne moreš verjeti.

Seveda ne odobravam metanja biciklov v morje, ampak pred leti se je pa en takle majhen mazoljast Ljubljančan, v enem brezplačniku,'Polet' mislim, da se je imenoval, tam so ga imeli za urednika, razpisal o tem, kako smo 'domorodci' napoti hiporazvitim ljubljanskim nevrotikom ob njihovi  brezupni vadbi ob Obali.

Pa čisto zares, ne bom rekla da ljubljanski, ampak vse sorte kljukcev se je nasadilo na bičiklete, pa so se zaletavali še v tistih nekaj, ki se za na sprehod do Punte ali pa po portoroški Rivi oblečemo ku toka.

Pa sem eno (mislim, da ni bila Ljubljančanka, en forštat pač) najprej mogoče ne najbolj lepo opozorila, da se tu sprehajamo in naj si za svoje kolesarske treninge izbere steze okrog svoje vasi.

Še mesece potem je pisarila našemu županu in zahtevala povrnitev stroškov za frizuro in telefonin, ki se je zmočil, ko smo jo vrgli v morje.

Avtomobile pa naši junaki puščajo zadnje čase v miru. Ne zato, ker bi prišli k pameti, ampak ker si pač nabavljajo vozila v glavnem na leasing.

Ta je običajno v Ljubljani.

 

nola

limnol  

član od: 16.11.2001

sporočila: 5188

29. dec 2011 15:32

Take male "vojne" proti prebivalcem prestolnic se odvijajo menda po celi Evropi (saj Zagrebčani baje tudi s cmokom v grlu parkirajo po Splitu, pa Berlinčani na Bavarskem....).  Jaz se vsake toliko službeno privalim z ljubljanskimi tablicami na Fornače in do zdaj še nisem imela težav, razen če kake nove praske na avtu nisem v nevednosti pripisala dobrososedskim odnosom na našem domačem parkirišču v Šiški. Pa kar ne veš, ne boli. Če bi bili vsi skupaj malo manj zaplankani, bi nam bilo tako ali tako jasno, da smo razen na domačem dvorišču povsod pritepenci. Res, dobra in vsakomur priporočljiva izkušnja je, da gre za nekaj časa živet nekam, kjer bo zares tujec. Potem bi vsi na marsikaj gledali drugače. 

Sonja

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
malo za hecsijasaja
MOJ vrtrdkapica
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti