Nepravilno parkiranje

yulchi  

član od: 16.8.2007

sporočila: 630

tema odprta - 27. dec 2011 13:11 | ogledi: 12.596 | odgovori: 44

Danes se mi je zgodilo nekaj sila zanimivega. Sicer v negativnem smislu, ampak je kljub temu omembe vredno. Sem šla v našem malem mestecu (ki ni nič večje od vasi) v trgovino. In sem parkirala na bočnem parkirišču. Za mano sta bila še dva boksa fraj. Ko pridem ven s trgovine, parkira bočno na črto meščanka naše prestolnice. Medtem ko sem šla do svojega avta (parkiran pred njenim), sem mimogrede pogledala črto, na kateri je bil njen avto, potem pa njo. Ona pa meni, brez da bi ji karkoli za povod rekla, reče: Ja ja, sam bul', sam bul'! Ker najprej nisem registrirala kaj mi reče, sem jo samo odzravila z "dober dan". Ko sem se v avto vsedla, mi je kapnilo, kaj mi je povedala.

Ne vem kaj je to bilo, vendar dvomim, da bi si ta ženska to upala reči komurkoli sredi Ljubljane. Oz. bi si, samo da bi imelo to vsaj verbalne posledice... Da grem mimo pa me nahruli, brez da bi ji karkoli rekla ali nakazala. In to med lepimi prazniki... Jaz sem direkt ostala brez besed odprtih ust.

Kaj se tam ljudje tako obnašajo, če jih kdo mimogrede pogleda?

Saj ne obsojam nikogar, ampak že nekajkrat se mi je zgodilo, da se vozniki ljubljanske registracije nesramno vedejo in to zaradi parkiranja ali vožnje na cesti. V enem takšnem primeru je bil voznik celo ob vozniško pred enim mescem. Živimo poleg Hrvaške, ampak moram povedat, da še noben s čakovsko ali varaždinsko registracijo me še nikoli ni nadrl, če sem ga pogledala. Tudi če sem bila v njihovih mestih. Pa naj bi veljalo neko "medsosedsko ne maranje drug drugega s Hrvati"...

yulchi

zeta  

član od: 21.5.2009

sporočila: 1353

27. dec 2011 13:40

Julchi, zagotovo niso vsi ljubljančani takole nastrojeni. Si imela pač smolo, da si naletela na tak odziv. Ljudje smo različni, včasih pa je kriv le slab dan. Kjer koli bi se ti lahko tole zgodilo.

Sicer pa, pri sedanjem načinu registriranja avtomobilov sploh ni rečeno, da je bila gospa iz Ljubljane.

Lahko pa nam takšna izkušnja pokaže, kako se ne smemo obnašati. Tebi pa naj dogodek ne pokvari dneva, ker ni vredno tega.

zeta

limnol  

član od: 16.11.2001

sporočila: 5187

27. dec 2011 14:06

Julči,

jaz pa ne razumem, kaj te muči. Ne vem, kakšno zvezo ima to s parkiranjem, niti kaj imajo tu zraven Hrvati pa tudi ne razumem korelacije z registrskimi tablicami. A boš rekla, da ne poznaš nobenega vica o tistih s celjskimi tablicami ali kaj? OK, si srečala eno tečno babnico, zdaj ti tečnariš, ne eno ne drugo ni protizakonito in z malo dobre volje bo zelo kmalu vse v redu. Ga ni, ki ne bi imel kdaj slabega dneva, pa pač naokoli malo zateži. Privošči si raje danes eno malo razvajanje, kar koli te spravi v dobro voljo, pa na kaj lepega misli.... in kot bi mignil bo spet vse v redu. Pa si ja ne boš zaradi ene robavse pustila pokvariti dneva!

Sonja

zsa zsa  

član od: 2.5.2010

sporočila: 33

27. dec 2011 14:11

Ne razumem, zakaj se počutiš kot nedolžna žrtev nečesa strašnega. Tudi s pogledom se da marsikaj povedati. Skoraj dvomim, da je bil tvoj povsem nedolžen - nekaj je moralo sprožiti tak odziv. Priznaj, da si nekoliko obremenjena z ljubljančani... žensko imenuješ 'meščanka naše prestolnice'. Po čem sklepaš, da je ravno iz Ljubljane?

zsa zsa

vesnal  

član od: 17.12.2002

sporočila: 449

27. dec 2011 14:23

Po registrski tablici pa težko sklepaš od kje je kdo, jaz sem iz Ljubljane pa še nikoli nisem imela tablice LJ. Drugače pa ne obremenjuj se s tem, škoda živcev :). Pa lepe praznike.

mamamia  

član od: 9.11.2004

sporočila: 15820

27. dec 2011 15:15

yulci, če ni hujšega ... s tem pa res ni, da bi se obremenjavali.

 

Zanimivo, jaz pa zadnje tedne ugotavljam, da so ljudje vseeno prijazni, da medsebojni odnosi še niso skrhani, da prijateljstvo in tudi sočutje do bližnjega še ni postalo preteklost ... Vsak dan znova se prepričam, na primeru bolezni v družini, koliko so ljudje še pripravljeni priskočiti na pomoč, ne pozabiti na tistega, ki zdaj pač ne more sam naokoli, mu poslati čestitko in zapisati besede, ki si jih tako želi slišati (da namreč upajo, da se bodo spomladi spet dobivali na priljubljneme kraju).

Da znajo prisluhniti majhnim željam in razveseliti človeka s sirovimi štruklji, ker je mimogrede omenil, kako se mu  jih je zahotelo, da prihitijo popazit bolnika, ko morajo svojci po kakšnem nujnem opravku, da več krat na teden, kljub številnim obveznostim, pokličejo in povprašajo kako in kaj ... in to že več tednov zapored.

 

Faj, poglej svet s te lepše, bolj prijazne plati, se ti tudi lastnica avta z lj registrskimi tablicami ne bo zdela tako neprijazna. Kaj pa če si ti njo zmedla s svojim pogledom v črto, kot da si jih hotela s tem povedati, da ni v redu parkirala? Pa morda niti nisi imela tega v mislih, a se je njej pač zazdelo? Saj ne vidimo v glavo drug drugemu.

Če pa je res kaka sitnoba, pa jo toliko prej pozabi.

 

 

mamamia

rimljanka  

član od: 14.2.2005

sporočila: 17785

27. dec 2011 15:23

No, yulchi, če je to najhujše, kar se ti je v življenju zgodilo, potem očitno živiš v milnem mehurčku.

In, ja, gospa bi tudi sredi Ljubljane rekla isto, zakaj pa ne bi? Ker to, kar je pač rekla, ni odvisno od kraja dogodka ampak od dveh oseb, vpletenih v ta dogodek. No, morda še od tretje, s katero je imela ta gospa opraviti pred tabo. Samo zato, ker je imela LJ tablice, pa še ni mestna gospa, iz prestolnice doma, no. Zaradi tovrstnih predsodkov bom počasi še začela podpirati trenutni red okoli registrskih tablic.



rimljanka

vida70  

član od: 13.9.2005

sporočila: 461

27. dec 2011 19:30

yulchi,

tista gospa bo še ene 2x parkirala, pa bo avto že za črto , ajoj pa boljš da ne napišem, kako bi tvoje pisanje komentiral moj mož 

vida70

danca  

član od: 2.8.2002

sporočila: 257

27. dec 2011 21:04

Julchi, jaz pa ne razumem, kaj te je tako razjezilo. "ja, ja, sam bul, sam bul" - kaj pa to sploh pomeni, zakaj je to žaljivo? Je to v kakšnem narečju ali kaj? Opisovanja parkiranja pred oz. za črto pa sploh nisem razumela, je to kakšna posebnost parkiranja v tvojem kraju?

naor  

član od: 4.3.2010

sporočila: 7767

27. dec 2011 21:32

Kwa pa bulš? Ampak morš rečt s polglasnikom tist bulš, ne.. Buliti pa pomeni gledati, ampak slabšalno. In ker je Julči  buljila v mestno gospo češ, kako si pa parkirala, a zdej se bom pa jest mogla matrat, da bom ven pršla, ji je Ljubljančanka zabrusila, kar ji pač je.

Julči malo si si sama kriva, veliko je pa krivo to, da smo nestrpni drug do drugega in to čisto po nepotrebnem. Mamamia je lepo napisala, preberi še enkrat.

Tole Ljubljančanko in mestno gospo sem namenoma poudarila, ker se mi zdi brez veze to sploh napisati. V Ljubljani smo zelo prijazni ljudje, pa tudi zelo neprijazni, kot tudi v Celju, Radovljici, Tokiu, Atenah, na Irskem in da ne naštevam dalje.

 

naor

yulchi  

član od: 16.8.2007

sporočila: 630

27. dec 2011 23:35

No, hvala za opombe in odgovore! Sem si jaz tudi po napisanem postu začela mislit, da je morda imela slab dan, čeprav je bila mogoče kakšnih 5 let starejša od mene in je skočila samo na bankomat. Glede na to, da imamo mi tudi redarje in so vsepovsod, sploh pred občino, kjer je parkirala. Nič nimam proti državljanom, pa najsi bodo iz Ljubljane, Maribora, Kopra, itak ima vsak človek nekaj dobrega v sebi... Konec koncev so naši sorodniki tudi od tam. Ampak eni pa ti znajo dat mislit...

Res pa je, da tisto o Celjanih še nisem slišala. Sem pa hitro pozabila  na dogodek, saj se res nimam smisla ustavljati in pogrevati pretekle (sploh pa neprijetne) dogodke.

yulchi

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?gobica1402
malo za hecmišzmoke
Kaj danes za zajtrkMajda Marianne
MOJ vrtmalaga
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti