Rabim prilogo k goveji pečenki v omaki

mamamia  

član od: 9.11.2004

sporočila: 15820

18. dec 2011 12:53

Ali pa polenta z zeliši. V vodo daš malo olivnga olja, soli in popra, ko zavre, vkuhaš poelnto, in koje še vroča, dodaš sesekljana zelišča (rožmarin na primer, peteršlij, origano ...) in koncu še zdrobljen feta sir. Naliješ v modelčke za mufine, ko se polenta strdi, jo zvrneš ven in kupčki iz zeliščne polente so nared.

 

Tisto iz palačink, kar je kroki opisovala, je pa rolada iz palačink.

Lahko narediš rolado iz krompirjevega testa. Iz testa kot za svaljke  oblikješ pravokotnik, daš nanj jajčno omleto ali pa blanširano blitvo ali špinačo, zviješ kot rolado, daš v paprinat prtič in skuhaš. NArežeš na poševne rezine in priloga je nared.

 

 

mamamia

ibiza  

član od: 4.10.2005

sporočila: 688

18. dec 2011 20:28

Tudi Aladinov krompir iz baze bi se lepo podal zraven, ali pa Vojvodinjin krompir. Zdrobovi ocvrtki so preprosti in zelo okusni, sploh k takim omakam.

Aja, dobrodošel....

peter

mejačka  

član od: 17.10.2008

sporočila: 601

18. dec 2011 21:04

Približno enako velike krompirje skuhaj neolupljene. Skuhane olupiš, ohladiš, prerežeš po dolžini, polovice izdolbeš, napolniš s prepraženo zelenjavo, pokriješ z rezino pršuta in malo zapečeš-pregreješ v pečici. K tako dobri pečenki pa tudi jaz raje ne bi v prilogo dodajala pršuta, ampak bi polnjene krompirčke pokrila z rezino mocarele, na ketero bi položila velico origana, rožmarina, list žajblja, ali pa potem,ko jih vzameš iz pečice in se že malo ohladijo, listek sveže bazilike.

No, tole je nam zelo dobro, pa še lepo izgleda.

mejačka

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?gobica1402
malo za hecmišzmoke
Kaj danes za zajtrkMajda Marianne
MOJ vrtmalaga
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti