Rabim prilogo k goveji pečenki v omaki

Mirc86  

član od: 17.12.2011

sporočila: 33

tema odprta - 17. dec 2011 18:04 | ogledi: 20.945 | odgovori: 13

Živjo! Prejšnjo nedeljo, se je začelo nekakšno tekmovanje v naši družini glede kuhanja. Nekaj nedelj se bo kuhalo po dvojicah v naši kuhinji. Prejšnjič sta bili na vrsti moja in bratova punca, sedaj sva na vrsti jaz in brat. Moja ideja je, da bi se shuhala goveja oziroma telečja pečenka v omaki, "prešpikana" s slanino. Zraven, pa bi potreboval še kakšno prilogo. Imate kakšno dobro idejo? Lahko so to kakšni kruhovi cmoki, mogoče kakšna krompirjeva priloga iz pečice,po možnosti bi vsebovala pršut, kakšen pražen krompir ali pire odpade.

 

Mogoče vaša ideja za kakšno dobro kremno juho (brez graha ali fižola)?

 

Drugače pa se opravičujem, sem nov na forumu in ne vem kakšna je navada kar tako spraševati za ideje.

 

Priporočam se za kakšen link do jedi, prilog, juh. Lahko tudi še kakšna ideja za prešpikano govedino v omaki.

 

Hvala!

Mirc86

kroki  

član od: 22.10.2003

sporočila: 508

17. dec 2011 18:22

Morda tako prilogo, da spečeta palačinke, veliko, potem jih narežeta na trakce. Posebaj pripavita 3-4 beljake, naredita sneg, rumenjake stepeš z maslom, dodaš sol, primešaš palačinke, premešaš sneg, previdno obrneš, zaviješ v pomaščeno alufolijo kot klobaso. Kuhaš v slanem kropu ca. 1/2 ure. Imena se ne spomnim, zagotovo bo katera napisala. Pršut pa uporabim pri pečenki.

 

Druga verzija, palačin napeči le toliko, da bo dobil velik kvadrat, dolžine, kot bo končna dolžina izdelka. Potem skuhaj testenine le da se omehčajo. Dodaš vse ostale sestavine kot primpalačinkah, nato pa na alufolijo zložiš palačinke, na palačinke, daš oz. lahko zlagaš špagete en zraven drugega, na koncu zrolaš kot rolado, zaviješ  in daš kuhat enako kot zgoraj.

 

 

Juha je lahko iz Hokaido buč.

 

Linkov ti ne morem popat, sem na bolj kavbojski verziji ........ti bo zagotovo nekdo pomagal...

http://www.mojalbum.com/jagikroki/torte

kroki  

član od: 22.10.2003

sporočila: 508

17. dec 2011 18:42

Ups, dvojni post....

Sporočilo je spremenil(a) kroki dne 17.dec 2011 18:43

limnol  

član od: 16.11.2001

sporočila: 5187

17. dec 2011 19:05

Uf, fant, taka vprašanja imamo na kulinariki zelo radi. Se bomo razpisali, da je veselje, pa še malo spričkali zraven, kot zahteva folklora.

Kremno juho se da narediti tako rekoč iz česar koli, tako da je povsem stvar okusa, katere se bosta lotila -potrebujeta palični mešalnik ali pasir. Pač izpustita grah in fižol. Jaz ponavadi navijam za gobovo ali pa tisto iz hokaido buče z belim vinom in sirom.

Glede piloge pa.... če bo že pečenka pretaknjena s slanino, potem bi jaz zraven ponudila kako bolj po okusu nevtralno prilogo, ne bi pretiravala z dodatki, ker če se okusi stepejo med seboj, tudi ni kaj prida. Pustita raje pršut za drugič. H goveji pečenki se priležejo cmoki, svaljki, široki rezanci.....pa verjetno še kaj. Ker očitno nista preveč zverzirana, se raje lotita česa bolj enostavnega. Če še nikoli nista delala kruhovih cmokov, se jih raje ne lotita že prvič v tekmovalne namene, ker rabiš kar veliko občutka, da narediš take, da se ne razkuhajo. Raje maso oblikujta kot klobaso in jo skuhajta v krpi ali alu foliji in potem narežita na rezine. Poskusita lahko tudi s skutnimi zdrobovimi cmoki. Kot prilogo iz pečice pa lahko ponudita gratinirano zelenjavo - do polovice skuhajta cvetačo, korenček, krompir... potem pa prelijta z bešamelom (na maslu prepražena moka in zalito z mlekom, na koncu vmešaš jajce, ko se že malenkost ohladi), potresita z naribanim sirom ali pa tudi ne in porinita v pečico, da se lepo zapeče.

Po bazi recepte iščeta zelo enostavno z iskalnikom - vtipkaš besedo iz naslova recepta in ponavadi se kar vsuje.

 

Pa veliko uspeha!

Sonja

Vanja_v_ZDA  

član od: 14.11.2008

sporočila: 6079

17. dec 2011 19:23

Predlagam, da za prilogo naredis tele skutine struklje. Izpusti sladkor in rozine in dobil bos slastno prilogo k mesnim jedem.

http://www.kulinarika.net/recepti/9693/priloge/hitri-sk

 

Moji kruhovi cmoki so kar kruhov narastek, smo ugotovili, da jih imamo raje pecene. Brez tezav izpustis gobe, bodo prav tako slastni:

http://www.kulinarika.net/recepti/12405/ostale-jedi/kru

 

Tale bucna juha je uzvrstna:

http://www.kulinarika.net/recepti/11694/juhe-in-zakuhe/

 

 

 

Vanja

rimljanka  

član od: 14.2.2005

sporočila: 17785

17. dec 2011 20:25

Vanja_v_ZDA je napisal/a:

Predlagam, da za prilogo naredis tele skutine struklje. Izpusti sladkor in rozine in dobil bos slastno prilogo k mesnim jedem.

http://www.kulinarika.net/recepti/9693/priloge/hitri-sk

Vanja

Pri nas so bili danes (namesto smetane sem dala kar malo mleka, je bila skuta domača) za prilogo h jelenovemu golažu. Zavila sem jih v folijo za mikrovalovno pečico (ki je naluknjana), se je res dobro obneslo, in skuhala v slani vodi. Ker bodo skutni štruklji brez sladkorja, dodaj malo soli in kuhaj seveda v slani vodi, 15 do 20 minut kuhanja bo doolj, potem jih malo pusti v foliji, preden jo odpreš. Se lepo narežejo na rezine.

rimljanka

Mirc86  

član od: 17.12.2011

sporočila: 33

18. dec 2011 8:46

Hvala za odgovore, nekam pa smo že prišli. Še najbolj mi dišijo skutni štruklji, pa tudi una ideja glede kruhovega narastka... Saj sem že pri tem receptu vprašal, ampak bom še tukaj: a bi bilo možno to speči v navadnem steklenem pekaču?

Verjetno bo to kosilo ali večerjo enkrat po novem letu. Tako da nekaj časa še je da se odločim. Aja, glavna jed sem mislu da bi bla tale: (se opravičujem za link iz druge strani)

 

http://druzina.enaa.com/Kulinarika/Recepti/Recept-Gov

 

Ok, meso bi kuhal malo dlje, saj nebi rad, da bi bilo rdeče. Na nek podoben recept naredi tako govedino moja babica vsake večje praznike. In moram priznati da je odlično. Mogoče bi pa lahko njo vprašal glede recepta, samo se bojim, da bo potem vse skupaj preveč podobno njeni "pečenki".Zato me še malo matra ali naj se odločim za tako glavno jed.

Drugače pa nisem čisti amater kar se kuhanja tiče, saj kuham doma po malem že od srednje šole, hudiča hotu sem celo it na kuharsko šolo, pa mi je potem psihologinja uničila sanje češ da imam predober uspeh v šoli. In kje sem sedaj? Imam diplomo iz fakultete za pomorstvo in promet in sem brez dela iz svojega poklica. Delam kot fizični delavec. Ampak dosti o tem, v glavnem, kuham rad, marsikaj sem že poskusil, tako da po moje ne bo noben predlog pretežak.

 

Ko si bom vzel čas, bom izbral juho, sladico, mogoče tudi še za glavno jed malo pregledal... Vsekakor pa sem odprt za predloge :).

 

 

Mirc86

rimljanka  

član od: 14.2.2005

sporočila: 17785

18. dec 2011 9:05

Mirc86, saj se lahko prekvalificiraš, postaneš kuhar, saj še ni prepozno, bi rekla.

Kruhov narastek seveda lahko pečeš v vsakem pekaču, ki prenese peko v pečici.

rimljanka

Sweetie  

član od: 22.1.2004

sporočila: 1268

18. dec 2011 9:20

Kaj pa če skuhaš poletno, vanjo primešaš nekaj trikotnikov topljenega sirčka in še nekaj ribanega parmezana, potem maso vliješ v pooljen pekač, počakaš da se strdi, narežeš rezine in še malo popečeš v ponvi z malo olivnega olja? Zame je to najbolj enostavna priloga. Tudi pri nas bomo imeli danes meso v omaki in tole prilogo. Jaz rada vmešam še kako žličko bazilikinega pesta.  

Sweetie

ežoj  

član od: 24.2.2006

sporočila: 6302

18. dec 2011 9:32

limnol je napisal/a:

Uf, fant, taka vprašanja imamo na kulinariki zelo radi. Se bomo razpisali, da je veselje, pa še malo spričkali zraven, kot zahteva folklora.

 ................................................

 ................................................

 ................................................

Pa veliko uspeha!



Sonja

limnol:

Uf, kumi čakam, le ne vem, kakšna je kaj luna!

Mirc, dobro nam došel!

ežoj

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
malo za hecmišzmoke
Kaj danes za zajtrkMajda Marianne
MOJ vrtmalaga
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti