Podražitve v merkatorju!!

Dragička  

član od: 9.12.2003

sporočila: 8688

13. dec 2011 19:26

Jaz sem zgrožena nad vsemi temi komentarji      . Po eni trgovinski verigi tak "javni linč" zganjat, to je nezaslišano.

 

 

Pozdravček!

ibiza  

član od: 4.10.2005

sporočila: 688

13. dec 2011 19:50

Viva Meier je napisal/a:

Uhhh kakšna revščina mora biti v glavi osebe, ki loči trgovine, na tiste za "bogate" in tiste za "reveže"...

 

Saj je vse lepo in prav s podpiranjem slovenskih proizvajalcev in gor in dol, ampak, ko sem zadnjič po sili prilike kupila mlečno riževo čokolado pri Sosedu in zanjo dala cca. 2,5e (par centov gor ali dol) in potem v eni od trgovin za reveže () videla enako, samo znamka je bila žbljxx namesto Ba**, ZA 1,3 EVRA (!!!) me je še bolj minilo nakupovanje pri Sosedu. Grem s še bolj dvigneno glavo v nakup k revežem.

 

In kot je že nekdo poudaril, Lidl velja v nemško govorečih državah za čisto običajno trgovino, kvečjemu za priljubljeno, ker ima cene, ki so (zaenkrat še) relativno dostopne prebivalstvu. Čemu pri nas še vedno tako igranje elitizma v stilu "ahhh mi gremo pa raje k Sosedu, ker ima bolj kvalitetne stvari..." in hkrati jamranje kako je vse drago res ne razumem. Ni vse zlato v Lidlu in je skoraj nujno po določene stvari zaviti kam drugam, ampak po zadnjih 3eh letih življenja skoraj strogo iz trgovin revežev lahko rečem, da se tam živi prav fino, pa še kakšen cent ostane za postranske stvari.

 

Aja, pa slovensko bom začela podpirati, ko bo kila zelja na tržnici kaj manj kot 2e, v najbližji trgovini pa 50 centov. Žal.



Viva Meier

Ker je ravno govora o čokoladi, sam absolutno raje kupim ba** kot pa neko žbljxx znamko. Mogoče se tudi motim. Ampak, brez da vidim embalažo, lahko hitro ugotovim, za kakšno čokolado gre. Raje jo jem manjkrat, pa boljšo, kot pa večkrat pa cenejšo. Isto velja za veliko večino hrane, ki jo kupujem ( npr. nutello, sire, mesne izdelke, testenine...). Polizdelkov in gotovih izdelkov pa itak kupujemo malo, kar je pač "nujno".

Kaj vem, rad imam dobro hrano.

Pred časom je bilo tu na forumu postavljeno vprašanje, kako narediti kolač, da bo tak kot v xxxx trgovini. Na kraj pameti mi še ni padlo, da bi kaj podobnega kje kupil. Sem pristaš domače hrane, čeprav (lahko) stane več. Za hrano, ki jo kupujem, mislim da ni računice, da naredim tedensko dobrih 30 km z avtom. Pa čeprav je znesek na računu nižji, najbrž ni toliko nižji kot te stane vožnja, čas... Itak bi pa kupil preverjene izdelke oz. izdelke, ki niso najcenejši. Imam nek rešpekt pred njimi, lahko da tudi neosnovan, ne vem...

peter

rimljanka  

član od: 14.2.2005

sporočila: 17785

13. dec 2011 20:13

Noa je napisal/a:

Dimljeni Jošt je bil 14 dni nazaj v akciji in precej, precej cenejši...ga imam sicer zelo rada, ampak ga zaradi cene ne kupujem. Pred 14 dnevi pa sem si ga privoščila.
Noa

Od 15. 12. do 3. 1. bo ves Jošt 20% cenejši, berem danes v reklamnem letaku.

rimljanka

Dragička  

član od: 9.12.2003

sporočila: 8688

13. dec 2011 21:33

  in... Ne razumem.  

 

Pozdravček!

tulka  

član od: 9.8.2008

sporočila: 2960

13. dec 2011 23:09

Sinicka, zakaj si izbrisala post o testih krem? Meni se je zdelo zanimivo, da je Lidlova dosegla tako visoko oceno.

tulka

tedyka  

član od: 23.4.2009

sporočila: 2012

14. dec 2011 5:03

Res je, v Mercatorju so v zadnjem mesecu ali dveh na tiho podražili veliko artiklov, tudi takih, ki so jih imeli v raznih trajno nizkih cefnah in podobnem. Baje je problem v prenizkem zaslužku trgovine (beri marži) in do konca leta lovijo dober rezultat podjetja. Tako da tisti, ki ste to opazili - vse je res. Je pa tudi res, da je toliko artiklov v razno raznih akcijah, da kar težko človek ugotovi, katera cena je osnovna in katera je akcijska.

Tudi v Mercatoju ni vse zlato, kar se sveti, kakor tudi ne v drugih trgovinah. Velja izdelke poskusiti in se potem odločiti, za kaj smo pripravljeni zapraviti svoj težko prisluženi denar.  Nekateri izdelki v teh drugih trgovinah so tudi čisto v redu pa po bistveno nižjih cenah, drugi pa seveda ne. Sama imam kar mali seznam kaj kje kupujem, sploh take stvari, ki jih kupujem na zalogo in mislim, da se splača. Redno pa pregledam tudi vse kataloge in ko je nek zanimiv izdelek v akciji kupim kakšen kos več.

Pa lep dan.

tedyka

Beatric  

član od: 13.6.2007

sporočila: 46

14. dec 2011 12:46

Jaz predvsem pogrešam ob tej poplavi trgovcev in njih akcij en resnično pregleden seznam vseh njihovih artiklov s cenami, ter datumsko opremljenimi popusti in dvigi cen. Pa ne mislim na kataloge, ki mi jih dnevno trpajo v kaslc.

Spremembe cen goriv so objavljene po dnevniku, tudi o cenah elektrike se (manj dosledno a vendar se) javno govori, o dvigih cen hrane in drugega "potrošniškega materijala" pa niti drobne vestičke nikjer.Oziroma skrajno redko.

In konec koncev, zakaj to ni s kakim (uporabnim, učinkovitim in konkretnim) zakonom podprto, zahtevano od trgovcev, da se vse spremembe javno objavljajo in da so meje cen oz. dvigov s predpisom določene ter prestopki avtomatično sankcionirani?! Spet pravim, ne po njihovih katalogih.

Če že govorimo o potrošniškem svetu, potem se moramo zavedati, da smo potrošniki tisti, ki ga oblikujemo in da nismo le ovce, ki odblejajo med polne police in brezglavo mečejo v vozičke in košare, kar jim stoji na poti.

Hkrati se mi zdi nedopusto, da med istimi artikli, kupljenimi v različnih trgovinah, obstajajo večdeset% razlike v ceni. Štruca črnega je štruca črnega, kislo zelje je kislo zelje, konec. Ne more biti tu do 40/50% razlike. Ki jo nekdo da v žep, se razume. Saj ni čudno, da smo v krizi. (Fuj, zveni klišejsko, ampak se mi je napisalo kar samo.)

 

Beatric

_tisa_  

član od: 20.1.2010

sporočila: 343

14. dec 2011 16:04

tedyka je napisal/a:

 

Tudi v Mercatoju ni vse zlato, kar se sveti, kakor tudi ne v drugih trgovinah. Velja izdelke poskusiti in se potem odločiti, za kaj smo pripravljeni zapraviti svoj težko prisluženi denar.  Nekateri izdelki v teh drugih trgovinah so tudi čisto v redu pa po bistveno nižjih cenah, drugi pa seveda ne. Sama imam kar mali seznam kaj kje kupujem, sploh take stvari, ki jih kupujem na zalogo in mislim, da se splača. Redno pa pregledam tudi vse kataloge in ko je nek zanimiv izdelek v akciji kupim kakšen kos več.

tedyka

 

In hkrati Beatric,

- dobro napisano- se podpišem.

 

Sama imam Soseda za soseda, pa vsakdanje nakupe opravljam veliko raje v par 100m oddaljeni konkurenci, večje pa, kot tedyka...

Sosed je v več ozirih daleč od najbolšega (je pa marsikaka stvar odvisna tudi od lokalnega vodje poslovalnice...).

trac  

član od: 12.11.2010

sporočila: 568

15. dec 2011 11:23

Meni se je konec avgusta, začetek septembra v Mercatorju trikrat zgodilo, da je bila vsakič, ko sem kupila Eko indijske oreščke, višja cena. Pa ni bilo nobene akcije. Na policah so bile pa vedno stare cene. Ko sem jim to na blagajni omenila, so mi sicer razliko vrnili. Ampak, a moramo potem res vsako ceno primerjati na računu?

Ne, da bi hotela pljuvati po kakšnem trgovcu, ampak ne vem, zakaj bi za isto stvar nekje plačevala več, če ni potrebno. In pri Mercatorju so cene kar precej višje. Zadnjič sem za en čokoladno-sojin namaz tam dala 2,22EUR, medtem ko je bil isti v Leclercu 1,44EUR. In potem se mi pri celi košarici kar precej nabere. In ne želim kupovati nekih trgovskih znamk, ampak originalne znamke (mlekarna Planika, gorenjka, žito, mlinotest, ...), ker vsaj upam, s tem podpiram tudi njihovo proizvodnjo in tam zaposlene.

trac

trac  

član od: 12.11.2010

sporočila: 568

15. dec 2011 11:26

Še to bi dodala.

V zadnjem času so se zelo razpasle 'akcije' 33%, 40%, ...popusta. To je čisti pesek v oči in zavajanje potrošnikov. Nemalokrat pa je tista 'znižana' cena še vedno viška, kot pri konkurenci.

trac

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
malo za hecmišzmoke
Kaj danes za zajtrkMajda Marianne
MOJ vrtmalaga
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti