Euro spin bljak fotka

Trixi  

član od: 23.9.2003

sporočila: 15147

5. jan 2012 13:14

Ko je že tema o Eurospinu, pakirani orehi z lupino so predlanski in grenki. Na žalost je mož račun stran vrgel, da bi jih nesla nazaj, saj niso poceni.In ker sem jih rabila za piškote sem se na koncu odločila za paketek 100 g v sparu, kjer je lepo pisalo, da so leto 2011 in še lepo so izgledali, celi, nič zlomljeni. 

Je pa dober marabel krompir, ki ga pakira gorenjski kmet, pa ugodna cena.

 

Kjer je volja, tam je pot. Trixi

Zarja4  

član od: 26.5.2010

sporočila: 6

5. jan 2012 13:49

Pozdravljeni,

tema se mi je zdela zanimiva pa sem prebrala nekaj vaših komentarjev.

EuroSpin je v našem kraju in s fantom sva pogosoto zahajala tja, ja zaradi cene, ker druge trgovine, razen Mercatorja, za katerega vemo, da je drag in še ene lokalne trgovine, ni. Potem pa sem pred letom dni izvedela preko različnih medijev kako nam samooskrba pada in da kako Slovenci raje kupujemo poceni in TUJO hrano, medtem ko imamo veliko svoje, ki je pač dražja a zato bolj kvalitetna. Tako sva se s fantom odločila, da bova malo bolj gledala deklaracije in kupovala slovenske izdelke (kar je pač mogoče). Mleko, sir, maslo, jajca dobiva od kmetov iz okolice, kar zelo ceniva, meso dobiva v lokalni trgovini, ki ponuja svinjsko meso iz naše regije in ostalo slovensko meso, olivno olje dobiva od obalnih kmetov in prav tako refošk :) ... Tako, da v EuroSpin zaideva še redko, ne bom pa rekla, da ne greva več, ker se tudi tam dobi veliko kakovostnih stvari.

Tako, da dragi moji, zavedajmo se, da bomo s kupovanjem tujih izdelkov podrli našo - slovensko proizvodnjo!!! Vem, da je za to kriva država, ki na tem področju ne naredi nič! Žalostno!
Pa še to bom dodala, pred dnevi nama je zmanjkalo mleka pa sem šla v trgovino in kupila slovensko mleko, tako sem vsaj mislila, ker je pisalo, da je slovenska mlekarna, ko pa sem iz radovednosti prebrala deklaracijo je na njej na drobno pisalo, da je mleko avstrijskega porekla. Pa dajmo no, kaj nimamo svojih krav in svojega mleka???

Se opravičujem, ker sem bila tako dolga... :) Lep dan pa srečno v novem letu!

rimljanka  

član od: 14.2.2005

sporočila: 17785

5. jan 2012 14:24

Zarja4 je napisal/a:

Pa dajmo no, kaj nimamo svojih krav in svojega mleka???

O, imamo, ampak, prodajajo ga v Italiji, recimo, ker je pač odkupna cena višja.

rimljanka

Zarja4  

član od: 26.5.2010

sporočila: 6

5. jan 2012 17:27

Ja na žalost je res tako... Upam na boljše čase!

Zarja4

limnol  

član od: 16.11.2001

sporočila: 5187

5. jan 2012 17:56

Ima naša državica že pri marsičem dovolj masla na glavi, ampak država pač ne vodi tvoje roke, ko izbiraš blago s polic. Trgovci kupcem samo nudijo tisto, kar so ti pripravljeni kupovati in pri čemer največ zaslužijo. Večina kupcev je pa tista, ki odloča. Avstrijsko mleko s slovensko trgovsko znamko si dobila zato, ker si na vsak način hotela kupiti najcenejšega.  

Sonja

Zarja4  

član od: 26.5.2010

sporočila: 6

8. feb 2012 17:30

Pozdravljena,

ne na izbiri sem imela ali Ljubljanske mlekarne ali Zelene doline (Celeia) pa sem raje slednje vzela, ker vedno gledam, da ne kupim Ljubljanske mlekarne, da gre denar še v kakšno drugo regijo si mislim. No, pa je šel izven meja...

Lep pozdrav!

Zarja4

mamamia  

član od: 9.11.2004

sporočila: 15820

8. feb 2012 19:34

Nekje sem že napisala: jogurt Mu stane v Mercatorju toliko in toliko (1,29 ali 1,49 evra, ne vem več), v Leclercu, enako pakiranje, torej identičen ozdelek, 1,09 evra; in zdaj Hofer: pod znamko milfina se skirva, sodeč po dekalraciji na izdelku, identičen izdelek, saj piše da so proizvajalec jogurta Ljubljanske mlekarne; torej tudi če kupimov Hoferju, se denar steka tudi v Lj mlekarne, ki je lokalni dobavitelj Hoferja.

In ne me prepričevat, da  Mercator da  mlekarnam toliko več, kot jogurt pri njemu stane. Mlekarne verjetno od vseh podobne vsote dobivajo, da ima Mercator višje marže pa tudi ni kar tako, saj ima tudi nekatere stroške, predvsem delovno silo, višjo od tujih trgovcev.

 

In podobno je verjetno še z veliko drugimi izdelki.

mamamia

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
malo za hecmišzmoke
Kaj danes za zajtrkMajda Marianne
MOJ vrtmalaga
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti