Kaj skuhati povabljenim?

limnol  

član od: 16.11.2001

sporočila: 5187

25. nov 2011 12:02

Hja, Šuštarjeva,

zdaj si pa v težavah, ker ti je hedonist vse izblebetal, kar so ti izkušene kuharice zahrbtno skušale prikriti. Upaj samo, da tvoj mož ne bere tega foruma. Brutalno, ampak konec heca, ne boš se mogla izgovarjati: če se ti bo po vaši pogostitvi slučajno zazdelo, da si utrujena ali da, bog ne daj, 50 ljudi mogoče le ni bila najboljša ideja, je jasno, kaj prikrivaš: moža ne ljubiš dovolj. Vsa natančnejša pojasnila o zakonskih odnosih in vsem ostalem dobiš pri hedonistu.

Sonja

Mygrace

sporočila: 6506

25. nov 2011 12:06

Skratka, draga deklica, ne dovoli, da se kdor koli vmešava v tvoj zakon in lepo se imejte na fešti.

Mygrace

Vanja_v_ZDA  

član od: 14.11.2008

sporočila: 6079

25. nov 2011 13:42

hedonist je napisal/a:

 

Prepričan sem, da vama bo zabava dobro uspela in da ne boš po njej "tako utrujena, da se takega podviga ne bi nkoli več lotila".



hedonist

 

Stvar je v tem, da nas kolegica sprašuje, kaj naj sploh skuha za  toliko ljudi. Najprej naj se nauči hoditi, potem teči, za maraton, kot se ga spravlja delat, je pa treba nekaj kilometrine.

 



Vanja

Sporočilo je spremenil(a) Vanja_v_ZDA dne 25.nov 2011 13:48

Mygrace

sporočila: 6506

25. nov 2011 13:52

Pa sej to sem itak pripomnila svetovalcem, no...a moram bit tolk direktna?

Mygrace

OlivaB  

član od: 5.7.2011

sporočila: 649

25. nov 2011 14:35

Kolikor sem v začetku razumela, sta imela v planu vsaj 3 corse meni in pri 50 jedcih je to preveč za eno osebo. V kolikor ne pridejo vsi hkrati, je to še toliko težje izvedljivo. A prvim boš že stregel sladico, drugim glavno jed, tretjim pa hkrati juho ali celo predjed? 

Ja, ko smo mlade, smo polne energije, zmoremo marsikaj kar 10, 20 ali še več let kasneje ne gre več. In ja, izkušnje moramo nabirat ko smo mlade, pri 60ih bo malo pozno.

Nisem vedela, da če imaš nekoga res rad pomeni, da moraš ustreči vsaki želji, še tako brutalni? A če mu nebo pripravila partija za 50 ljudi, ga nima dovolj rada? V tem primeru ji bo on  za njenih 30 vrnil z diamantno ogrlico vredno tisoče evrov? Če jo ima dovolj rad, ji jo bo brez oporekanja, sicer naj ga pusti?  Mimogrede Hedonist, koliko takih zabav pa si ti že pripravil sam?

Očitno ima deklica kar nekaj pameti, verjamem, da bosta na koncu izpeljala kot se šika. Zato je tudi vprašala za nasvete, reziskuje še druge verzije. Ali pač?

Se pa strinjam s predlogom, naj prosi kakšno prijateljico za pomoč. V timu je prijetneje in bolj zabavno, ob priliki pa ji(m) lahko uslugo vrne.

OlivaB

OlivaB  

član od: 5.7.2011

sporočila: 649

25. nov 2011 15:16

OlivaB

Šuštarjeva  

član od: 30.11.2010

sporočila: 37

25. nov 2011 15:37

no srčki moji, ne se kregat, radi se mormo imet

Lahko povem, da včeraj me je ''spet'' razvajal napolno. Kupil mi je dve čudoviti ( tudi zelo dragi) večerni obleki, eno sem nato oblekla in me je peljal na večerjo v fencj restavracijo in na koncu še v kino. Mi naredu kopel ter pred spanjem zmasiral noge( in vse se je sam od sebe spomnil, kot vedno, sem bila presenečena na polno). Kaj čem boljšega. Jaz mu pa to enako tako ali s čim drugim vrnem. On zelo dobro ve, kaj je zame obremenjujoče, takrat mi bo tudi čimveč pomagal. Spet obratno jaz njemu. Tudi za poroko, npr. lahko povem, da je polovico stvari on naredu, ker pravi da za poroko sta potrebna dva, in ne samo pred oltarjem, ampak že pri samem začetku, pri pripravah na ta dogodek. Medtem ko velikokrat poslušam kako so nekatere morale vse same pripraviti. Za moje pojme imam najboljšega moža na svetu, ker mi pomaga iz lastne želje, mu nikoli ne rabim težit, enostavno pogovarjat si morata oba želet. V vseh teh skupnih letih ne pomnim, da bi kdaj šel sam z kolegi v gostilno, šla sva kvečjemu skupaj. Tud če sem kdaj živčna, je ne popoka v gostilno, temveč nama za skupaj skuha en čaj in se stisne k meni, da me pomiri. In jaz se 'utrudim' tudi kot gost, kjer sem povabljena( redko kdaj grem iz zabave spočita ), ko bom v vlogi gostiteljice ne bo nič drugače. In tukaj jaz zaključujem.

 

Pa upam da se bo ta tema od sedaj razpletala naprej v smeri: nasvetov kaj skuhati za do 50ljudi, da ne boš prvim gostom stregel sladice, ko bodo drugi začeli šele z juho. Kako rešiti problem, da če ne moreš sproti pripraviti kake tople hrane ( ker boš gostom na očeh, ker imaš kuhinjo v prostoru kjer so oni ) in jo držati tople, recimo priloge - meni ste čisto lepo svetovale različne solate, ker so hladne jedi to in jih lahko pripraviš 1 dan prej! Jaz svoj načrt že imam in mislim da bo vse super steklo(poročam ko bo mimo). Bo pa še mogoče komu koristila tale tema. Mlada sem, enkrat je treba začet. In ko začneš, je vsakič lahko boljše.

 

Lep dan še želim!

Šuštarjeva

OlivaB  

član od: 5.7.2011

sporočila: 649

25. nov 2011 15:53

Šuštarjeva, ne vem za druge, zase vem, da ti nisem hotela povedat, da pusti zadevo. Le da se mi je tvoj prvotni predlog zdel malo prehuda. Sej lepo, da ne želiš drugih obremenjevat, tudi sama sem prevečkrat takšna, a ni nujno, da bojo ljudje to vzeli kot obremenjevanje, če jih prosiš za pomoč. Sama grem zelo rada. Lani sem recimo za poroko spekla slabih 10 kg linških piškotov v enem dnevu! Zvečer sem skoraj bruhala od vonjanja cukra, a sem bila presrečna ob predaji škatelj. Veseli me, da si/sta zagnana, današnji je prevečkrat problem, da s(m)o malo preveč okomot.

Ps.. in me veseli, da imaš tako v redu moža. Naj bo čimveč takšnih 

OlivaB

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Trixi
malo za hecmišzmoke
Kaj danes za zajtrkMajda Marianne
MOJ vrtmalaga
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti