Priprava jedilnika

as1  

član od: 5.4.2006

sporočila: 142

tema odprta - 20. nov 2011 21:43 | ogledi: 8.762 | odgovori: 12

Za predjed bi rad postregel jetrno in ribjo pašteo. Kako jih skombinirati s prilogami, ki pašejo zreven?

as1

mamamia  

član od: 9.11.2004

sporočila: 15820

20. nov 2011 22:04

No, malo je odvisno tudi od tega, kaj sledi potem naprej. Ni nujno pretiravat s prilogami.

K ribji pašteti kakšne olive,narezane na kolobarje, in morda kapre, k jetrni pašteti pa kak kos paprike, kisle kumarice, . K izrazitemu okusu  u paštete ni dobro pretiravat z dodatki.

mamamia

neznan uporabnik

20. nov 2011 22:06

Jetrna pa gosja in ribja patte ne grdo skup. To ti je prvo. Niti tatarc. Odloči se za eno. Lahko tudi pršut ovit na grasinijih nedavno objavljen od mamamie.

 

In tu pašejo kisle kumarice, paprika vložena, česen, olive, črn kruh, mortadela. Niti pod razno ne ponudi francoske solate. Samo kislo ali svežo zelenjavo. Zaj tud ne rabi bit pršut, če nimaš.Ful otmena varka ti je gozdarska salama na grisiniju z sezamom. Ne boš verjel, da lahko vkombiniraš tudi pariško. Samo malo pol ono prepleskaš s trakovi paprike zelene. Noben ne opazi razlike.

 

Če maš pa izključno kot ouvre de pettit pa samo to. Nič drugega. Za dejenur potem pa piščanca ali drobovino. Če hočeš met francoski način. In rdeče vino. Če maš pašteto od rib nikakor ne nadaljuj z mesom od drugih žvali. Sledi riba. Če maš pa jetrno pa lahko daš naprej vsako meso, vključno z ribjim. Pa rdeče vino. Belo gre samo na sladice in k rahlim varjantam piščanca. Zaj pol napiši kaj maš za glavno jed. Ker,če delaš samo to kar si napisal rabiš še sadje in sire.

zlatiribonmb

as1  

član od: 5.4.2006

sporočila: 142

20. nov 2011 22:09

Problem je ravno v tem. Glavna jed bodo piščanci pečenini na žaru. Kako jih skomponirati s predjedjo in ustrezno prilogo. 

 

as1

neznan uporabnik

20. nov 2011 22:19

Jeterna pašteta in sveža ter kisla zelenjava. Nič drugega. Ali pa samo grisini oviti v bilo kako salamo z dodatkom sveže zelenjave ali oliv. Te morajo biti obvezno brez koščic. Če maš oliv oil dober daj, če ne daj raje navadno. Če hočeš malo kontro naredit daj v eno šalčko malo bučinega. Samo pravega. Nič drugega. Ko boš nadaljeval piščanca na žaru ti je vseeno al boš polival z vodo, vinom al pivom. Okus bo enak. Obvezno pa ponudi solato in recimo ananas. To ti super paše. Samo posebaj to naložiš. Nikakor ne naredi napake in dajaj kakega miksa gor. Samo sol, poper in olje, druge omake pripravi posebaj. Tex max varjante so out. Pr takem piceku lahko daš kako suho belo vino. Samo jaz bi ti priporočal vsaj eno rdeče, mogoče manj intenzivno.

zlatiribonmb

neznan uporabnik

20. nov 2011 22:39

Ajoj meni, sem prej pto se pozabil. Velja za patte. Karkoli. Samo to ti je varka. Ono pol mora izpast super. Kura na žaru. Na to se skoncentriraj. Ker finta je, da bodo vsi čakali vrhunec. Pol jim pa za predjed lahko naložiš tudi travo pa bodo glodali. Vsem ponavadi diši glavna jed. Tega se drži pa bo vse okej

zlatiribonmb

mišzmoke  

član od: 28.8.2010

sporočila: 4526

20. nov 2011 22:41

Lahko se malo "afnaš" in spečeš hruškine rezine :

- 150g zmiksane hruške

-  60g moke (ostre)

-  60g masla

vse lepo zmešaš, namažeš v krog na peki papir, v pečico na 180°C za cca 5, 6 minut, odvisno, kako debelo razmažeš. Na te rezinice daš jetrno pašteto, morda zraven še malo popečenega  treviso radiča.

 

lp

mzm

neznan uporabnik

20. nov 2011 22:48

Ajmo z afnanjem naprej

 

Kupiš v trgovini 5 piksnih z jetrno pašteto. Na olju prepražiš čebulo, česen in mesnati špek. Pol pavse skup v eni posodi zmešaš. Dobiš tako patte da bi jo angeli jedli. Malo še drobnjaka narežeš not in je. Nikakor pa ne peteršilja.

 

MZM i love you

zlatiribonmb

nola  

član od: 25.1.2006

sporočila: 3112

21. nov 2011 0:07

Ko boste mešali pate, mirno izpustite en t, ga v francoski pašteti ni. Seveda pa ima a v pašteti nad glavo strešico, imenovano l'accent circonflexe in nad e ostrivec, imenuje se l'accent aigu.

 

nola

neznan uporabnik

21. nov 2011 0:17

Sem se zamiksal. Samo v glvnem lahko dobro pašteto narediš iz piksnih z dodatki. Mislim, da se tukaj strinjava.IIi

Samo jaz sem nekak razumel, da je glavna jed grill. Tam bi pa jaz posebej pekel gril in posebej dal poleg ananas, kivi.  Mogoče papajo. Od solat pa kumarice in papriko. Nič drugega. Mogoče bi v papajo dal malo belega popra. Nič drugega. Seveda je to moje mnenje. Poleg bi ponudil zelo hladno pšenično pivo ali pa blagi rose. Tudi malo močnejše črno. Nikakor pa pravi gosti merlot. Moje menje.

zlatiribonmb

as1  

član od: 5.4.2006

sporočila: 142

21. nov 2011 11:25

Hvala za nasvete. Sem se odločil za jetrno pašteto, ki sem jo delal po Matjaževem receptu. Sporočim naslednji teden, kako je uspelo.

as1

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
malo za hecNikita
Kaj danes za zajtrkMajda Marianne
MOJ vrtmalaga
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti