Koliko nas stanejo bančne /poštne storitve ?

Kotarca  

član od: 13.6.2010

sporočila: 614

tema odprta - 8. nov 2011 22:33 | ogledi: 7.235 | odgovori: 6

Zanima kje je bolje odpreti HK za  mojo sorodnico, ki biva v tujini ? Prenavlja stanovanje v SLO  in bo denar(najverjetneje le gotovino) dvigovala po potrebi, glede na izdatke. Zanima jo, ali sploh obstajajo obresti?  Pa  kje so višji stroški poslovanja? Nekaj sem iskala po internetu in na strani Pošte, vendar nisem našla kaj dosti uporabnega.

Vem, da bi bilo bolje oseben pogovor,  ta pa ponavadi ne pomaga kaj dosti tistim, ki nismo ravni izvedenci na tem področju, ampak glede na to, da vas je tukaj veliko in  imamo zagotovo  prav vsi opraviti z eno ali drugo obliko hranjenja denarja,( gre za evre) me prej  zanimajo vaše izkušnje.

Banka ali Pošta ?  Hvala za odgovore.

Kotarca

perpetua  

član od: 11.10.2008

sporočila: 338

8. nov 2011 23:47

Moj odgovor na tvoje vprašanje iz naslova teme bi bil - odločno preveč! Posebej imam v mislih provizije za plačilo položnic

perpetua

Kotarca  

član od: 13.6.2010

sporočila: 614

9. nov 2011 5:42

Denar bi nalozila iz razloga, da  ga ni  treba hraniti pri sorodnikih, ki bodo v njenem imenu placevali stroske obnove stanovanja. Kot Slovenka, s tem, da bi eden od sorodnikov imel pooblastlio za dvig.

Svetujejo ji navadno HK pri Posti, ker se za banke nikoli ne ve, kdaj bodo sle v maloro, potem pa izterjaj svoj denar ce in ko mores. Za postne prihranke pa naj bi bila drzava garant?

Malo poenostavljeno, glede na to, da nihce od nase familije ni ekspert, zato sprasujem.

Razlog je se eden.  Moja teta pravi, da ji ne pade na pamet, da bi  svojimi prihranki

dvigovala  ze tako pregresno visok  zivljenski standard  zaposlenih pri bankah. Ne vseh, vecine pa in cetudi gre v koncni fazi le za nekaj deset ali sto evrov. Ne ve, kako naj taka poslovanja imenuje:  oderustvo, kraja, iznajdlijivost ali preprosto to, da nekateri pac bolje opravljajo svoj posel. V skodo vlagateljev, jasno.

 

 

Kotarca

rimljanka  

član od: 14.2.2005

sporočila: 17785

9. nov 2011 5:54

Kotarca je napisal/a:

dvigovala  ze tako pregresno visok  zivljenski standard  zaposlenih pri bankah. Ne vseh, vecine pa in cetudi gre v koncni fazi le za nekaj deset ali sto evrov.

Kotarca

Če ga bo hranila v nogavici, ne bo imela tovrstnih pomislekov. Očitno tako počne tam v tujini, kjer živi (ali pa tam banke delujejo povsem drugače kot pri nas?).

rimljanka

harmonija  

član od: 12.8.2003

sporočila: 222

9. nov 2011 10:15

[citat=--Kotarca--]

Svetujejo ji navadno HK pri Posti, ker se za banke nikoli ne ve, kdaj bodo sle v maloro, potem pa izterjaj svoj denar ce in ko mores. Za postne prihranke pa naj bi bila drzava garant?

Mar Poštna banka  Slovenije ni banka?

Pa lep pozdrav

harmonija

mamamia  

član od: 9.11.2004

sporočila: 15820

9. nov 2011 11:01

Država je do določene vsote tudi garant za depozite na bankah.

Pošta je morda bolj parktična zato, ker se poslovalnice nahajajo tudi v krajih, kjer ni bank. Imajo pa dokaj visoke provizije za plačilo položnic. Pa bo tega deanrja res toliko, da se splača zaplaeta zadeve za nekaj deset evrov na leto?

 

mamamia

Doban  

član od: 24.8.2004

sporočila: 238

10. nov 2011 20:07

Ne vem zakaj taka gonja proti bankam. Trenutno se vsevprek govori o tem, čeprav vsi očitki o nekreditiranju letijo na NLB, kjer pa je bila v odločitve velikokrat vključena politika.

 

Vse o jamstvu za vloge v bankah na straneh Banke Slovenije (do 100 T €):

http://www.bsi.si/jamstvo-vlog.asp?MapaId=150

 

p.s.

Grozljivo razmišljanje, da bodo bančni uslužbenci obogateli zaradi neke vloge.

Ali kdo pomisli, da bančni uslužbenci ne delajo za neke bajne vsote, prevsem na bančnih okencih so velikokrat plačani nižje kot zaposleni v proizvodnjih podjetjih, glede odgovornosti pri delu z denarjem ter spoštovanju vse zakonodaje (Zakon o potrošnikih, Zakon o preprečevanju pranja denarja....) bi se pa tudi dalo kakšno reči....

Sigurno so visoke plače tudi v bančništvu. Ampak ali niso razlike med dobro plačanimi (vodilni) in slabo plačanimi tudi v podjetjih nasploh...

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

malo za hecsijasaja
Kaj jutri za kosilo?johana
Kaj danes za zajtrkMajda Marianne
MOJ vrtmalaga
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti