Zlom noge v šoli-odškodnina

rimljanka  

član od: 14.2.2005

sporočila: 17785

22. nov 2011 16:10

No, enega primera ne gre posploševati, kajne?

rimljanka

neznan uporabnik

22. nov 2011 16:20

Seveda ne. Nikakor ne. Samo se pa mora vedeti, kako in kaj. Se verjetno strinjaš. Jaz bom spet šel na rob in izjavil, da je 98 posto vseh učiteljev, profesorjev itd poštenih, pravičnih in predvsem vzgojnih. Saj niti ni pomembno koliko ti znanja nabije v glavo. Če ima odnos pa tudi znanje teče hitreje. Jaz sem vsaj imel tako izkušnjo, da večina je bila okej. Tega nikoli nisem in ne bom zanikal.

zlatiribonmb

zeta  

član od: 21.5.2009

sporočila: 1353

22. nov 2011 16:22

rimljanka je napisal/a:

No, enega primera ne gre posploševati, kajne?



rimljanka

 

To je res. Vendar, bere se tako kruto, da ne moreš verjeti ali se kaj takšnega sploh lahko zgodi.

zeta

mamamia  

član od: 9.11.2004

sporočila: 15820

22. nov 2011 16:23

Naša izkušnja je drugačna: ko je hči padla ob klopi in si prebila del pod spodnjo ustnico, so jo takoj peljali v šolsko zobno ambulanto, saj je takrat zobozdravnik delal in ji je nudil prvo pomoč. Mene so takoj poklicali, rekli, naj se ne prestrašim preveč, da je poškodba sicer precejšnja a da je z otrokom vse v redu in naj pridem, ko lahko. Če ne utegnem, da bodo oni poskrbeli za vse, pa se lahko pri zdravniku (čeljustnemu kirurgu) najdemo, če mi je tako lažje. Seveda sem takoj šla v šolo in našla otroka v družbi zdravnika, pomočnice ravnatelja in razredničarke, in šele ko sem rekla, da bo vse sama uredila, smo se razšli. No, pa zobozdravnik je poklical na čeljustno kirurgijo in nas napovedal.

 

Pri nani1 vzamem v zakup, da otrok ni takoj začutil, kaj je s petami in da ni takoj zabolelo, morda učitelj zato ni takoj ukrepal. Ker naš sin si je doma nalomil peto, pa se je bolečina pojavila šele čez  dve ali tri ure in šele potem smo šli k zdravniku. Dva tedna je potem nosil mavec na nogi.

To navajam kot možnost, zakaj učitelj ni ukrepal takoj, ob padcu. Kasnejše ravnanje, kot ga je opisala nana1, pa seveda ni opravičljivo.

mamamia

neznan uporabnik

22. nov 2011 16:41

Tako se postopa. Natanko tako kot je zapisala mamamia.

 

Saj noben ne daje učiteljev na križ. Samo sami med sabo se pa morate zavedati, da ste ljudje z napakami. Ne, sodi po enem primeru je smešna izjava.

Najprej vsak sam pri sebi mora presoditi, če se gre vzgojo. Eno je bluzenje po forumu, drugo pa vzgoja. In zavedanje, da s svojim vzorom direktnim daješ otrokom ali mladini vzor. Odnos med učiteljem in učencem je pomemben. Če ga učitelj ne zna vzpostavit, je vsaka šola brezveze. Pa rečte kar hočete. Brez dialoga ni vzgoje. To bi vsaj učitelji morali vedeti.

zlatiribonmb

rimljanka  

član od: 14.2.2005

sporočila: 17785

22. nov 2011 16:47

Če je vse bilo natanko tako, kot je napisano, je res nedoumljivo in si res ne morem predstavljati, da se je tako lahko zgodilo. Mammamia je zapisala en možen razlog, najbrž je še kakšen.

Vedno je pa potebno slišati obe plati zgodbe. Šele potem lahko objektivno (pre)sodimo.

rimljanka

neznan uporabnik

22. nov 2011 17:04

Seveda. Saj nihče ne sodi ali meče totalka teme na učitelje. Ma daj no kolegica. Saj sama veš ali pa vemo, da enostransko blatenje nima haska. Kaj bomo sedaj šli brskati kje in kako? Se je pač zgodilo. Če je res je groza. Če ne pazelo velika odgovornost za starše. Vsi pa razumemo, da se zgodi. Jaz osebno sem šprical telovadbo, ker je bil profesor grobijan. 35 LET nazaj. In sem dobil odpor do telovadbe. Kar sem sam kasnjeje odpravil. Ne pa trdit,da so vsi brezhibni.

zlatiribonmb

VilmaS  

član od: 10.10.2003

sporočila: 1067

22. nov 2011 18:40

zlatiribonmb je napisal/a:

Jaz osebno sem šprical telovadbo, ker je bil profesor grobijan. 35 LET nazaj.

zlatiribonmb

Si pa zgodaj začel...v prvem razredu

LP, V.

neznan uporabnik

22. nov 2011 18:42

Ajoj, si rabla leto in pol, da pogruntaš da sem first class.??

zlatiribonmb

neznan uporabnik

22. nov 2011 19:11

Grozno pa je, da učitelji v skoraj 1o primerih niso opazili kraje računovodkinj v šolah. Celo v kompaniji z ravnateljicami. Zadnji primer je v  Ljubljani kjer je računovodkinja ukradla 100 tisoč evrov. Otrokom. Ta denar je bil plačan šoli za hrano. In tega spet nihče ni videl 

Kaj pol vraga delajo učiteljske zbornice????

 

Ma tega je zadnje čase že malo preveč in to niso več osamljeni primeri. Kot sem zapisal, mora bit pedagog vzor. Če pa vsaka bejba lahko sune 100 al pa 300 jurjev in tega nobena izobražena učiteljca ne opazi. Pol se pa tle derejo, da so samski primera

 

zlatiribonmb

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

malo za hecsijasaja
Kaj jutri za kosilo?johana
Kaj danes za zajtrkMajda Marianne
MOJ vrtmalaga
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti