Zlom noge v šoli-odškodnina

Mygrace

sporočila: 6506

4. nov 2011 17:10

Manjka ključni podatek, prav gotovo. (zato sem rekla, da ne poznamo primera)

Res je pa tudi, da nekateri najprej stresejo vso negativo (le od kod jim ideje za črne scenarije.?.Upam da iz časopisov)

 

Važno je, da se je dobro izteklo.

 

Mygrace

linolina  

član od: 15.3.2008

sporočila: 531

4. nov 2011 17:58

Ja,samo to je važno,da se je dobro izteklo. Morda sem se res malo nerodno izrazila,ampak ali so res danes takšni časi,da vsak najprej pomisli samo na negativno? Vsakega takoj obsodit? Vprašanje sem zastavila,ker sem pač pričakovala,da se mi bo kdo oglasil s podobno izkušnjo.

linolina

vida70  

član od: 13.9.2005

sporočila: 461

4. nov 2011 18:46

Linolina,

lahko da je imel že kdo tak primer, da se je sin ali hči poškodoval/a v šoli. Samo ti si že v začetku naredila feler, ker si samo napisala, da se je sin hudo poškodoval, ne pa kako je prišlo do te poškodbe. Ampak kakorkoli že, važno da se je vse dobro izteklo, me pa vseeno čudi, da ti nihče od odgovornih v šoli o odškodnini ni znal nič povedat??? To skoraj na bi verjela... Ker če kdo, potem je ravnatelj prvi, ki bi mu moralo biti to kristalno jasno.

vida70

mizarka  

član od: 24.5.2006

sporočila: 988

4. nov 2011 21:50

Linolina.

Moj primer ni ravno iz šole je pa tudi tukaj enako. Nezgodno zavarovanje , ki si ga sklenila za otroka je pač stvar zase.  Druga reč pa je, da je šola tudi zavarovana za take primere in gre seveda zavarovanje iz tega paketa. V kolikor pa se ti ne bi strinjala s višino odškodnine potem pa nastopi tožba do šole.

Zato ne razumem ljudi tukaj gor, ki takoj pomislijo o nekem molzenju in tožarjenu, pa nekateri še celo precej podučeni in pametni  kot so.

Si opravičena tudi do odškodnine s strani šole.To odškodnino plača zavarovalnica pri kateri imajo urejeno zavarovanje. Če pa se s tem ne bi strinjala pa sledi tožba do šole. To je pa potem tisto, kar so ti napisali že drugi. Vidim pa , da si že sama take pameti, da veš da se pač take stvari dogajajo in da za določene zadeve pač ne gre kriviti kar povprek , ker se tako zgodi  lahko tudi doma ali kjer koli.

Želim vama čim prejšnje okrevanje( smo tudi mi v tem procesu )

 

lp Mizarka

mizarka(http://mizarka.moj-album.com/

frina  

član od: 8.5.2005

sporočila: 3472

4. nov 2011 23:03

Ker zavarovalnica pobere veliko denarja za premije, ki jih je potrebno obvezno plačati in so na eni strani breme, na drugi strani pa zavarovanje, se mi zdi prav, da vedno plačajo tisto odškodnino, ki jo morajo plačati.

Pri tem pa dvomim, da je med nami kdo, ki bi se odrekel oškkodnini, če mu pripada,  bi pa večina odnehala, če bi zavarovalnica zavrnila odškodnino, ampak najprej jo mora zavrniti. Kako pa vemo, kaj nam pripada, če nismo pravniki.

Vprašanje je postavila neuka oseba in sem odgovor prilagodila stališču, da področja ne pozna. Zato je vprašanje postavljeno okorno, vendar pa je bilo meni jasno.

 

Za posameznike, ki so s obregnili ob razumljivost vprašanja, pa samo vprašanje: Ali boste za vse preverjali IQ, pravilnost pravopisa, ali pa se boste končno pričeli obnašati kot ljudje, ki razumejo, da nimamo vsi enakega znanja. In zavarovalništvp je tako spacifično, uporabljamo ga pa vsi, da sem prepričana, da vsi, ki smo prej pisali, potrebujemo še dodatnega znanja.

Nekateri pa tudi manir, sicer bomo s tega foruma vsi pobegnili pred njo.

 

F r i n a

mizarka  

član od: 24.5.2006

sporočila: 988

21. nov 2011 21:48

Bom izrabila kar to temo. Zanima me ali je tukaj kdo, ki je imel sam , ali njegov bljižnji sorodnik zlom komolca.Bi zelo rada nekaj izvedela na ZS.

mizarka(http://mizarka.moj-album.com/

nana1  

član od: 3.2.2007

sporočila: 202

22. nov 2011 11:31

Tudi mi smo imeli podoben primer.

Pri telovadbi so imeli plezanje po drogu. Profesor ni postavil blazin pod drog, ni bilo smukca za roke ( proti potenju ).... Sin je z višine cca. 2 metra padel na tla in si poškodoval obe peti; obe sta počili. 

Zakaj smo se odločili za tožbo? Profesor nas ni poklical in obvestil o dogodku, otroku ni ponudil prevoza domov (od šole smo odaljeni 6 km in zadnji km je moral peš ). Zaradi bolečin je zadnji del poti je  dobesedno prišel po vseh štirih. Odpeljali smo ga na urgenco, kjer so mu obe nogi dali v gips. V gibsu je bil 6 tednov in tudi kasneje je pri hoji uporabljal bergle.

A kaj me je pri vsem tem najbolj motilo? Profesor o poškodbi ni nikogar obvestil ( nas, razredničarko, ravnateljico). V vsem času okrevanja ni nikoli pokazal zanimanja za otroka in okrevanje. Ob tem naj omenim, da je omenjeni profesor prijatelj naših sosedov in da je bil v tem času dostikrat pri njih, pa ni niti enkrat prišel do nas. Tu gre za njegovo napako. Vem, da se nesrreče dogajajo, ampak tukaj gre za njegovo malomarnost, saj ni poskrbel za varnost otrok.

Kar pa se tiče odškodnine pa takole; odškodnino plača zavarovalnica, saj je šola za take primere zavarovana. Mogoče pa bi bilo bolje, če bi to plačal profesor sam, saj bi ga to morda kaj izučilo. Ni šlo za denar, šlo se je za odnos! Samo beseda žal mi je, polomil sem ga , bi bila dovolj, a tega žal ni zmogel!

nana1

JanisJoplin  

član od: 20.1.2011

sporočila: 1953

22. nov 2011 14:29

Nana1, tvoje pisanje me je čisto šokiralo Če sta mu počili obe peti, ga je najbrž neopisljivo bolelo, zato bi po mojem moral profesor organizirati prevoz do zdravstvene ustanove, ne pa da je reveža poslal domov... Pa da vas ni nič obvestil. Jaz sem imela v osnovni šoli izpah pogačice, pa so takoj poklicali starše in profesorica me je osebno peljala v zdravstveni dom (potem pa so me naprej peljali na urgenco z rešilcem). Ne morem verjeti, da taki profesorji sploh obstajajo



JJ

Sporočilo je spremenil(a) JanisJoplin dne 22.nov 2011 14:29

limnol  

član od: 16.11.2001

sporočila: 5187

22. nov 2011 14:36

V takem primeru, nana1, ga verjetno ni človeka, ki od šole ne bi zahteval opravičila in odškodnine. Sicer ga ni denarja, ki lahko tak odnos do učencev popravi za nazaj, ampak vsaj upaš lahko, da se kaj takega ne bi več ponovilo.

Sonja

neznan uporabnik

22. nov 2011 15:08

In zahtevaš, da se do tvojega sina in vseh učencev obnašajo primerno. Dosledno in, ker vsak naredi napako kdaj, se stopi na oder in opraviči.

Kaj tajega v šolah je nedopustno. In kako bomo meli vzorne in vzgojene mlade, če sami ne bomo kdaj stopili iz pedestala?

Ni opravičila za učence, ki sekajo s sekiro učitelje, prav tako ni opravičila za potuhnjene učitelje in vodsta šol.

 

Fair pay mora biti na obeh straneh. Žal so učenci marsikdaj krivi, mnogokrat pa tudi izpostavljeni samovolji učiteljev.

zlatiribonmb

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

malo za hecsijasaja
Kaj jutri za kosilo?johana
Kaj danes za zajtrkMajda Marianne
MOJ vrtmalaga
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti