Zlom noge v šoli-odškodnina

linolina  

član od: 15.3.2008

sporočila: 531

tema odprta - 2. nov 2011 15:12 | ogledi: 11.766 | odgovori: 54

Pozdravljeni vsi na kulinariki!

Sin si je v šoli pri telovadbi grdo zlomil nogo. Bil je tudi hospitaliziran in operiran. Sedaj pa me zanima,če je upravičen do kakšne odškodnine iz strani šole,saj šola je gotovo zavarovana za take primere. Na koga naj se obrnem,saj mi o tem v šoli niso ničesar rekli.

Najlepša hvala za odgovore in lep pozdrav.

 

linolina

matejac  

član od: 8.6.2004

sporočila: 446

2. nov 2011 15:21

Linolina, 

sicer ne vem, ali je tvoj sin nezgodno zavarovan ali ne, ampak to je pogoj za odškodnino s strani zavarovalnice. Po mojem mnenju lahko dobiš odškodnino od šole le po pravni poti, to je s tožbo, to pa pomeni, da jih tožiš zaradi neke 'napake'. In kolikor jaz vem, se šole zavarujejo za take primere (za primere tožbe).

Sicer je pa tako, da se odškodnine izplačujejo po končanem zdravljenju.

Upam, da tvoj sin čimprej okreva!

Mateja

Sporočilo je spremenil(a) matejac dne 02.nov 2011 15:23

linolina  

član od: 15.3.2008

sporočila: 531

2. nov 2011 16:21

Ja,je nezgodno zavarovan,ampak mene zanima prav iz strani šole,kako je s tem. Glede nezgodnega šolskega zavarovanja in odškodnine mi je jasno,sem pa slišala,da bi moral dobiti tudi odškodnino prav od šole,saj se je to zgodilo pri uri telesne vzgoje.

linolina

krpa  

član od: 2.11.2011

sporočila: 26

2. nov 2011 16:36

Dajmo, molzimo državne ustanove! Pa tovariša, ki ga je imel telovadbo, tudi pred sodnika, pa odškodnino izterjat tudi od njega! Saj mu ni nihče rekel, naj gre za tovariša telovadbe! Prav mu je! In če boste imela avtomobilsko nesrečo na državni cesti (pa vam je ne privoščim, res ne), pa izterjajte odškodnino še od države! Udriiii!

Privijte šolo do konca, naj plačajo! Kaj pa silijo učence, naj telovadijo!

krpa

limnol  

član od: 16.11.2001

sporočila: 5187

2. nov 2011 17:01

Linolina,

če je sinov padec resnično zakrivil učitelj telovadbe, ali če je šola resnično zanemarila osnovne varnostne ukrepe v telovadnici, potem razumem tvojo jezo. Drugače pa..... si predstavljaš, da bi učitelji starše terjali za odškodnino za vsako poniglavščino mulcev, ki gre čez vse meje? Dobro razmisli, preden se spuščaš v tožbe. Tudi za otroka ni najboljša popotnica v življejne, če ga učiš, da se da čisto vse pretopiti v denar.

Sonja

matejac  

član od: 8.6.2004

sporočila: 446

2. nov 2011 17:08

Kot je napisala Sonja, mogoče jaz nisem dovolj jasno zapisala: če je bila napaka učitelja ali opreme, potem je smiselno razmišljati o kakšnih takih postopkih. Vsekakor (in v vsakem primeru nejasnosti) pa se najprej obrni na vodstvo šole, kulinarika pač ni posamezna šolska ustanova, kjer se lahko konkretno pogovoriš in dogovoriš o vsem, kar se je zgodilo. In tudi nismo bili zraven, ko si je tvoj sin zlomil nogo.

Mateja

_tmickena_  

član od: 20.6.2006

sporočila: 293

2. nov 2011 17:33

hm... Poznam veliko profesorjev-učiteljev in se samo tresejo če se kaj takega zgodi, čeprav tega v večini primerov ne morejo preprečiti. Namesto pogovora z učiteljem, ki bi povedal kaj se je zgodilo, se gre takoj do ravnatelja ali pa še kam drugam in krivit njega. Noh ja, res je da je odgovoren, vendar pa se kdaj vprašate če je res njegova krivda? Tud sama sem imela malce hujšo nesrečo v OŠ (šola v naravi) in ko je mami priletela v bolnico, se je ravnateljica, ki je bila z mano tresla do amena, mami je pa sam rekla, jah tud to pride žal. Lepo podpisala papirje in sm šla pod narkozo, sm mela pa pač razbito glavo in zlomljeno roko. Je pa dejstvo, da bi lahko hudo terjali, samo zakaj? Zavarovana sem itak bila in bi se lahko to zgodilo tudi takrat ko sem bila zunaj z družino, celo doma.. Ali pa zunaj s šolo, kar se je zgodilo. No pa sem malo zašla s teme (no tok zlooooo pa res ne). Sem samo želela povedat moj primer.

 

Se pa ekstra strinjam z Limnol!

 

Malo razmislite kako in kaj. Verjetno je težko, vendar pa hitro obtoževati in oškodvati nekoga, ki tega mogoče sploh ni mogel preprečiti, je pa malo huda.. Postavite se v njihovo kožo.

 

Pa en LP!

_tmickena_

kleo  

član od: 21.10.2008

sporočila: 397

2. nov 2011 17:48

v vrtcu dobiš odškodnino, ti se pa kar pozanimaj kako ima šola to urejeno. Saj šola plačuje zavarovanje tudi za primere poškodb in zakaj bi tu kdo koga obtoževal?

kleo

zeta  

član od: 21.5.2009

sporočila: 1353

2. nov 2011 17:58

No, jaz pa mislim, da se učitelji in ravnatelji ne tresejo tako zelo. Vsem je jasno, da do nesreče lahko pride in zato je vsaka pametna šola za take primere zavarovana, prav tako pa tudi učitelji. Ob zavarovanju, ki ga učitelj sklene za primer nezgode, mesečno doplača še nekaj k temu znesku in ima sklenjeno tudi zavarovanje za primer nezgode njegovih učencev. To sicer ni pravilo, upam pa, da se tega poslužuje že večina učiteljev. Toliko o tem.

Ker pa nihče ni ravnodušen, če se učencu ali dijaku zgodi nesreča, pa najsibo da jo zakrivi učenec sam, ali pa gre res za nekaj kar je spregledal učitelj ali šola, pač pokažejo skrb in obžalovanje, da je do tega prišlo, kar je popolnoma normalno.

Če je linolina prepričana, da je prišlo do nesreče izključno po krivdi učitelja telesne vzgoje ali šole ima vso pravico terjat odškodnino. Se pa mora zavedati, da so stroški odvetnikov nasprotne strani in vsi ostali stroški, v kolikor se ugotovi nasprotno, njeno breme.

zeta

kitekat1  

član od: 12.10.2011

sporočila: 15

2. nov 2011 18:22

linolina     sin je upravičen do odškodnine za več informacij se obrni na poravnavo...smo imeli podoben primer

kitekat1

linolina  

član od: 15.3.2008

sporočila: 531

2. nov 2011 18:40

Saj ni bilo govora o nobeni zameri in jezi na šolo ali učitelja telovadbe. Tudi nisem nikogar okrivila,ker to se pač zgodi. Me pa samo zanima,če je upravičen,ker se je to zgodilo v šoli,nič drugega.

linolina

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
malo za hecmišzmoke
Kaj danes za zajtrkMajda Marianne
MOJ vrtmalaga
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti