Čiščenje ušes - kmetija

ežoj  

član od: 24.2.2006

sporočila: 6302

29. okt 2011 17:38

Ja, zeta, če zdravnikom ni za verjet ( saj veš, kako se un pijanc pritožuje, da so ga zašuštrali, zdravili, on pa še kar pije ). To pokanje v ušesih je resna stvar, pozdravi se najboljše s petardo: prižgeš zraven ušesa petardo, in ko poči, tisto pokanje neha.

ežoj

bozena  

član od: 26.10.2003

sporočila: 234

29. okt 2011 17:49

Dragi moji kulinariki,

z ušesi se ni za hecat, zato kar pogumno v zdravstveni dom. Ušesa pa spira zdravnik in ne sestra, vsaj smela jih ne bi.

 

LP

božena

zeta  

član od: 21.5.2009

sporočila: 1353

29. okt 2011 18:00

ežoj je napisal/a:

Ja, zeta, če zdravnikom ni za verjet ( saj veš, kako se un pijanc pritožuje, da so ga zašuštrali, zdravili, on pa še kar pije ). To pokanje v ušesih je resna stvar, pozdravi se najboljše s petardo: prižgeš zraven ušesa petardo, in ko poči, tisto pokanje neha.
ežoj

 

Pri ežoju mi je najbolj všeč, da ima za vsako težavo rešitev. Pravzaprav so mi še bolj všeč tiste tigraste kepice, ki  se sprehajajo okoli njegovega doma.

zeta

rimljanka  

član od: 14.2.2005

sporočila: 17786

29. okt 2011 18:15

Zaniumivo, medicinska setra ne sme spirati ušes (saj izkušenj nimam, se mi je logično zdelo, da jih ona), vsak se pa lahko s svojimi ušesi igra, kolikor mu duša da. Hecen je ta svet, moram reči, narobe svet.

rimljanka

Cila  

član od: 5.10.2006

sporočila: 3768

29. okt 2011 18:36

Dvakrat sem že bila na spiranju ušes. Prvič, ko ni bilo gužve, je to opravil zdravnik-pripravnik, drugič ob polni čakalnici pa sestra po naročilu zdravnika. Ne vidim, zakaj ne bi smela, saj je izšolana medicinska delavka, ne kar neka priučena administratorka. 

Meni se zdi povsem nerazsoden vsak, ki  plačuje oz. ima zdravstveno zavarovanje, posege, ki za seboj lahko pustijo trajne okvare, bi pa opravljal kar sam doma . Saj bi rekla: kakor komu drago, ampak najprej se takole doma zašuštrajo, potem pa sledi draga sanacija na račun zdravstvenega zavarovanja - beri: na račun  zavarovancev iz tega zavarovanja.

Cila

rebecca  

član od: 19.3.2002

sporočila: 2739

29. okt 2011 20:18

rofl

Mislis da lahko to vseno izvedem, tudi ce me boli na levi strani?

LP, R. "Stressed is desserts spelled backwards!"

booris  

član od: 11.11.2004

sporočila: 315

29. okt 2011 20:27

Jaz pa tudi zdravstvenemu domu ne zaupam. Dvakrat v življenju so mi spirali ušesa, prvič mlada zdravnica in že zato ni bilo težav, drugič pa nek star zdravniški robavs, ki mi je nabil vodo, da sem mislil, da bo šlo skozi in ven na drugi strani. Štirinajst dni mi je šumelo v ušesu in me bolelo, čeprav je bilo prej vse v redu. Menda je bilo notri samo nekaj žaganja, pregled pa je bil rutinski, službeni. Če ti ni hudega, se izogibaj zdravnikom, prideš zdrav, greš bolan.

lp

booris

slepakura  

član od: 9.1.2007

sporočila: 326

29. okt 2011 20:35

rebecca je napisal/a:

rofl

Mislis da lahko to vseno izvedem, tudi ce me boli na levi strani?



LP, R. "Stressed is desserts spelled backwards!"

 

Seveda, slepic se ti potem zanesljivo ne bo vec vnel. Nisem pa prepricana, da bodo minile tudi bolecine na levi strani.

slepakura

frina  

član od: 8.5.2005

sporočila: 3472

30. okt 2011 11:45

Jaz gledam Kmetijo in rogovilim, zato vem, kaj se dogaja.

Tekmovalka Miša je prikazala, kako se očistijo ušesa, Uporabila je platno, iz katerega je naredila tulec, c katerega je nalila vosek. Vosek je naredil prevleko.

Nato je zgoraj prižgala platno,da je gorelo. Pri tem naj bi se ustvarjal nek pritisk ( Ežoj bo to pojasnil, toplota pa to), spodaj pa je na nek način v zulec potregnilo nekaj umazanega iz notranjosti ušese, kar je bilo videti kot umazano ušesno maslo,

Niso bili možgani, ker jih ta tip nima.

Menda je to tradicionalni način čiščenja ušes in je verjetno kje v kakšnem priročniku natančno opisano.

Vsakakor je prav, da ste proti domačemu čiščenju ušes, ker je bolje, da imajo ljudje zamašena ušesa. Saj veste tisto zgodbo, ko je po telefonu  poklical notarja,  da bo preklical oporoko, ker jje sestvail, ker  mislil ,da bo umrl. " Ali se vam je zdravje popravilo, " je vprašal notar. " Ne, očistili so mi ušesa."

Glede vere v zdrvanika naj povem, da mi je moj, sedaj že bivši, potem, ko sem prišla k njemu z ugotovljenim pristisom 200/110, naročil, da naj vsako uro popijem kozarec vode in me odslovil.

Po hudih mukah sem zamenjala zdravnika, ker ne delajo prepisov, sem pa po dveh letih prepričana, da vsi zdravniki v našem zdravstvenem domu to zgodbo poznaje, ker kaže usposobljenost dotićnega zdravnika.

 

Pa že raje sama čistim ušesa ,kot pa samozdravilno znižujem pritisk z vodo.

Pred kratkim sem kupila svetilko za svetlobo terapijo, ker delam v slabo osvetljenem prostoru in je to močno vplivalo na moje stanje. Moji kolegi, večinoma iz elektrostroke, imajo do te svetilke nekako, kako bi rekla, posmehljiv odnos, čeprav so njeni učinki v medici dobro znani.

Torej ?

F r i n a

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
malo za hecsijasaja
MOJ vrtrdkapica
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti