Mobitel je to sploh res je

rebecca  

član od: 19.3.2002

sporočila: 2739

13. okt 2011 16:35

kitekat1, mogoce te pa res ne razumem jasno.

Moj povzetek: 21.9. sklenes narocnisko razmerje, pri tem ti "pripada" storitev moneta, ki ima mesecni limit 80eurov, kar si do 1.10. uspesno porabila.

Del ki ga ne razumem - kako so ti 1.10. spet dali 80eurov za oktober? Na kaksen nacin? Si dobila kako obvestilo? Kadar nimas ravno pogodbe s 1. v mesecu (pa naj bo to za stanovanje, kredit, avto,...) imas vcasih zelo cudne korelacijske faktorje - tako da se mi pojavi tudi vprasanje, si bila res upravicena do 80E limita?

Del ki ga ti ne razumes jasno - s podpisom pogodbe si se strinjala z njihovimi pravili (katera niso nujno taka kot si jih interpretiras ti) - zato je vedno koristno prebat drobni tisk in kljucne stvari (tudi ce so ti jasne) vprasat.

Meni bi se zdelo bolj normalno da bi ti zablokirali moneto ko dosezes limit, ne pa telefon.

Upam pa, da bos brez hude krvi resila nastalo situacijo.

LP, R. "Stressed is desserts spelled backwards!"

rimljanka  

član od: 14.2.2005

sporočila: 17786

13. okt 2011 16:35

No, vsak opravilno sposoben človek bo ob kratkem stiku z neko ustanovo NAJPREJ stopil z njimi s stik in razrešil težavo. Škoda časa za vsak drugačen vrstni red opravkov. Od takrat, ko si odprla temo, do zdaj je minilo 22 ur, v tem času je minil tudi poln delovnik običajnih pisarn, dvomim pa, da imenovana firma ne bi imela 24 urne zastonj številke (ti pa koga, ki ima telefon), kjer bi ti že marsikaj (če ne vsega) izvedela.

Ker nimamo pred očmi tvoje pogodbe, ker ne poznamo vse resnice na obeh straneh medalje, pač lahko samo, bolj ali manj smiselno, pametujemo.

Si že storila potrebne korake?

 

rimljanka

zzak1977  

član od: 31.7.2009

sporočila: 2193

13. okt 2011 19:42

Kakor je bil napisal prvi post, nič čudnega če ga Vendelina ni razumela. Čudno mi je sploh, da ga je kdorkoli prebral do konca. Najbrž je tudi to povezano s samim problemom.

Commis débarrasseur

mamamia  

član od: 9.11.2004

sporočila: 15821

13. okt 2011 21:53

zzak1977 je napisal/a:

Kakor je bil napisal prvi post, nič čudnega če ga Vendelina ni razumela. Čudno mi je sploh, da ga je kdorkoli prebral do konca. Najbrž je tudi to povezano s samim problemom.



Commis débarrasseur

 

Jaz sem se komaj pretolkla skozi pisanje, ne razumem čisto prav, kaj je temu jeznemu dekliču šlonarobe, čeprav sem skušala razbrati. Zato si naj prebere noline napotke, mimogrede pa vsem nam ni odveč Vendelinino pisanje upoštevati nasploh, čeprav ne nujno ravno za ta primer. Ima kar nekaj soli v sebi, sploh glede tag, kako nas vzpodbujajo k potrošnji, mi se pa potem za glavo držimo, koliko smo porabili in je to treba plačat. Saj tu nekje je tudizgodba naše deklice, ki je načela tmo, plus da je mobitel morda nekaj res zašuštral. Mi smo imeli s hčero podoben štos z nekimi storitvami, pa se je izkazalo, da je bilo treba pisno preklicat naročilo nekih akcijskih storitev. Hči je nekaj podpisala, a šele jaz sem prebrala drobni tisk.

In dokler nimamo pogodbe pred sabo, težko kaj pametnega in konkretnega svetujemo, torej smo spet pri nolinih napotkih, plus rebecca.

 

 

mamamia

marjeta10  

član od: 5.6.2007

sporočila: 313

13. okt 2011 22:09

Sem že dolgo naročnica mobitela  ,tudi občasno plačujem z moneto ,imam pravtako 80 € limita za moneto..Mislim ,da je bil tu problem prehitre porabe sredstev oz.monete ,ni še plačan prejšnji račun ,pa je že zopet 80 € v celoti porabljeno in  še nova naročnica in so se verjetno ustrašili, da pač računi ne bodo redno plačani.Moram napisat,da nimam problema z uporabo monete ,ne telefona ,res pa je ,da nikoli limita monete ne porabim v celoti.Najboljše se je pač obrniti na ponudnika storitev.

lp

marjeta10

Ebonlass  

član od: 25.8.2002

sporočila: 242

13. okt 2011 22:22

Kopirano iz Spllošnih pogojev uporabe:

 

7. Račun za opravljene storitve
7.1. Obračunsko obdobje je praviloma od prvega do zadnjega dne v posameznem
mesecu (koledarski mesec).
7.2. Mobitel bo praviloma 1-krat mesečno naročniku izstavljal račun za
naročnino, opravljene storitve elektronsko komunikacijskega omrežja
Mobitel in prispele obveznosti za opravljene storitve v omrežjih
pogodbenih operaterjev. V primerih, določenih v SPU, lahko Mobitel
zahteva plačilo opravljenih storitev tudi izven rednega obračunskega
obdobja.

9. Spremljanje stroškov naročnikov
9.1. Mobitel tekoče spremlja naročnikove stroške, nastale pri uporabi storitev.
Če promet v tekočem obračunskem obdobju preseže povprečno
mesečno porabo naročnika ali gre za povišano porabo v prvem mesecu naročniškega razmerja, lahko Mobitel naročnika na to opozori
in lahko zahteva plačilo že opravljenih storitev izven obračunskega
obdobja, ki ga mora le-ta izvršiti v zahtevanem roku ali najkasneje
v roku 24 ur. O izvršenem plačilu mora obvestiti Mobitel.
9.2. Do plačila naročnik ne sme nadaljevati s porabo. Če naročnik s porabo
vseeno nadaljuje, lahko Mobitel začasno - do prejema plačila,
prepreči nadaljnjo uporabo storitev.
9.3. Na zahtevo naročnika se mu pošlje dopis z obrazložitvijo predhodnega
ustnega dogovora in morebitne zahteve po plačilu.
9.4. Mobitel lahko začasno do izpolnitve zahtev izklopi iz omrežja vse naročnikove
številke iz naslednjih razlogov:
• naročnik ne izpolni ali zavrne zahtevo po plačilu,
• nadaljuje s porabo kljub prepovedi,
• se ne odzove na Mobitelove ukrepe (klic, SMS),
• obstaja sum zlorabe.

 

Če si sklenila NR bi morala dobiti tudi te splošne pogoje uporabe. Preberi si jih.

http://itm.siol.net/doc/2010/3/splošni%20pogoji%20-%20gd%2001.10.pdf

tukaj imaš pa link



Ebonlass

Sporočilo je spremenil(a) Ebonlass dne 13.okt 2011 22:23

mamamia  

član od: 9.11.2004

sporočila: 15821

14. okt 2011 9:23

No, pa smo prišli stavri do dna. Meni je zdaj vse jasno.

mamamia

foxpapa  

član od: 14.3.2004

sporočila: 240

15. okt 2011 9:28

Nauk vsega tega je. Treba je racionalno in gospodarno  ravnati z "kreditom". Vsak kredit  je potrebno točno do ure vrnit. temu se reče doslednost.

kitekat1  

član od: 12.10.2011

sporočila: 15

15. okt 2011 10:56

Kaj tebi ko dajo kredit v banki za eno leto in ga ti seveda porabiš potem se pa npr. po 6 mesecih spomnijo da moraš takoj to kar si porabil plačati ker se jim zdi da preveč trošiš  kar pa predvidevam ,da se  tudi ti ne bi se strinjal s tem ti zablokirajo kartico naprime r  verjamem ,da tega nebi s mirno sprejel. Sem si rekla da ne bom zopet odpirala teme ampak ne morem verjeti kakšne misli vse imajo ljudje  l.p

kitekat1

mamamia  

član od: 9.11.2004

sporočila: 15821

15. okt 2011 11:20

otrok (ker sklepam da si še skoraj otrok, iz načina pisanja in podajanja misli), malo bolj počasi, prosim: kredit, ki ga vzamešna banki, je eno, vsako mesečna poraba moneta pa je druga zgodba. Kredit lepo vračaš po obrokih in te tudi opomnijo, da poravnaj, če kak obrok zamudiš, če jih zamudiš več, pa ti zagrozijo s takojšnjim poplačilom.

Morda je tvoja zgodba bolj podobna ravnanju s kreditno kartico: dokler ne poplačaš prejšnje, zapadle obveznosti, ne moreš trošiti v naprej, razen če dovoljena mesečna poraba še ni povsem izkoriščena. Pri moneti in podobnih zgodbah pa ponudniki dodajo še drugačne pogoje in če si si natančno prebrala kaj je prilepila sem gor ebonlass, ti je lahko kristalno jasno, kaj se je zgodilo. Ocenili so, da si hitro trošila, ustrašili so se, da ne boš poravnala, in so te odklopili. Žal. Pri teh rečeh ne gre za to, kaj se nam zdi prav, pač pa za to, kako oni ravnajo. Če bi mi videli tvojo pogodbo, kaj si podpisala, bi ti lažje konkretno svetovali, tako pa bolj ugibamo.

Moji hčeri so tudi mobija izklopili, ker ni poravnala računa, ki še sploh ni bil zapadel, ampak le tistega po opominu. Se je izkazalo, da v pogodbi lepo piše, kaj in kako ....

mamamia

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
malo za hecsijasaja
MOJ vrtrdkapica
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti