Mobitel je to sploh res je

JanisJoplin  

član od: 20.1.2011

sporočila: 1953

13. okt 2011 11:56

čokobananca je napisal/a:

No, saj 80 EUR ni biloa porabljenih za telefoniranje. Saj je lepo napisala, da je koristila MONETO!!!



čokobananca

 

Ja, nekateri očitno ne znajo brati  Pa nič hudega, očitno znajo vse ostalo

JJ

limnol  

član od: 16.11.2001

sporočila: 5187

13. okt 2011 12:14

Vsaka šola nekaj stane, to je bila pač lekcija o tem, koliko stanejo stvari, za katere si domiišljaš,  da so zastonj (moram reči, da je bila ta šolnina še kar zmerna). Najpametnejša varianta je torej nehat cvilit in obračunati znesek kot investicijo v prihodnost. Ker denar je šel in ga bo treba spraskati skupaj od koder koli, zlepa ali zgrda, ne glede na to, ali je bil začvekan ali kaj drugega. Edini nasvet bi bil - plačaj čim prej, najbolje takoj. Pa za boga milega preberi pogodbo, ki si jo podpisala.

 

Sonja

Mygrace

sporočila: 6506

13. okt 2011 12:15

Mi je selotejp na prstih popustu in bom napisala, kar bom napisala (je pač jače od selotejpa):

Eni izkoristijo kakršen koli đingl, da lahko .....ne, tega pa ne morem, ne bom, ima pa veze z nečim, za kar so včasih otrokom grozili, da jim bojo prsti odpadli, če bojo tisto počeli...

 

                                            

 

 

Mygrace

kitekat1  

član od: 12.10.2011

sporočila: 15

13. okt 2011 13:17

res ne vem ali nekateri nočejo razumeti ali ne razumejo sem porabila ja ampak zakaj imam izkloplljen telefon če še niti račun takrat ni bil izdan oz je sedaj zapadlost 20 10.2011 na mobitelu ti lopovi dajo da koristiš moneto potem pa te pred zapadlostjo računa pokličejo in zahtevajo plačilo to je nekaj novega nova politika telekoma ob združitvi z mobitelom še na službi monete zatrjujejo da račun plačaš čez en mesec ne pa kot v mojem primeru že vmes  

kitekat1

limnol  

član od: 16.11.2001

sporočila: 5187

13. okt 2011 13:51

Ja, 20. oktobra plačaš za september. Jaz bom recimo mobitelu s trajnikom porabo v septembru plačala 18. oktobra. Od prvega oktobra naprej ti teče poraba za oktober, ampak če si v par dneh porabila vse do limita za ta mesec, so ti ga pač zablokirali in bo blokiran ostal, dokler ne plačaš dolgov za nazaj.  V čem je problem?

Sonja

sonci  

član od: 27.9.2005

sporočila: 442

13. okt 2011 14:12

kitekat1 je napisal/a:

res ne vem ali nekateri nočejo razumeti ali ne razumejo sem porabila ja ampak zakaj imam izkloplljen telefon če še niti račun takrat ni bil izdan oz je sedaj zapadlost 20 10.2011 na mobitelu ti lopovi dajo da koristiš moneto potem pa te pred zapadlostjo računa pokličejo in zahtevajo plačilo to je nekaj novega nova politika telekoma ob združitvi z mobitelom še na službi monete zatrjujejo da račun plačaš čez en mesec ne pa kot v mojem primeru že vmes  



kitekat1

Draga kitekat, daj napiši spotoma še kako ločilo, recimo nekaj pik in vejic (če so že velike začetnice preveč za tipkat), pa bomo hitreje razumeli, kaj bi pravzaprav rada povedala.

sonci

kitekat1  

član od: 12.10.2011

sporočila: 15

13. okt 2011 14:22

Joj ,kaj sem res tako nejasna? Vsem se zahvaljujem za odgovore oz mnenja , ampak ne dam prav mobitelu Vvidim da ste drugi še kar zadovoljni z mobitelom, samo še odgovor limanol meni so ugasnili mobitel in ne zablokirali limita na moneti. Hvala vsem bom pa še naprej spremljala vaša mnenja.

kitekat1

Vendelina jr.  

član od: 17.5.2006

sporočila: 9217

13. okt 2011 14:25

thugica je napisal/a:

Zato se jaz ne spuščam v nobene debate na teh forumih. Nevem zakaj je pomembo kako in zakaj je porabila 80€, sej jih bo ona plačala in ne vi.



thugica

 

Zaradi tega, ker logika, "saj bo oni plačal, mene nič ne briga", ni univerzalno dobra. Ta ideja, da lahko vsak s svojim  denarjem počne, karkoli se mu pač zljubi (ob tem pustimo ob strani, kdo v konkretnem primeru resnici financira 80 EUR telefona na mesec) je pač logika brezobzirnosti in plenilstva in logika, ki ne razume, da mora imeti vsaka potrošnja tudi neke omejitve. Pa je čisto vseeno, ali gre za 80 EUR za telefon za privatne pogovore v prvih desetih dneh (meni je to prvovrstno razsipno), razsipavanje vse plače za obleke, razsipavanje vse plače za tehnične igračke...kar je skupno, je to, da gre za trošenje, ki ima vse elemente tega, da v prihodnosti vodi v odvisnost in tudi večje izdatke.

Druga stvar je pa to, da imam ogromno znancev (pa mislim, da se tudi na forumu kdo spopada s tem), ki stokajo ob tem, kakšne mobilne račune naredijo njihovi juniorji in sem ogromnokrat slišala, kako so "lepo prosili", da naj juniorji malo manj telefonirajo, pa se ni prijelo. Juniorji so naredili po 1000 SMS jev in več, ker je bila tako super ponudba. Halo? In pr takih manevrih "lepo prosim" ne funkcionira. Je pa salamensko dobro funkcionirala matematika, ko so te račune začeli odbijati od žepnine in ko so se juniorji zavedli, kaj v resnici pomeni "biti  v minusu", ko so svojo žepnino zatelefonirali za kake tri mesece vnaprej. Denarnice strahovito lepo povedo, kaj so omejitve. Pa tudi to, da ni čisto nobena starševska dolžnost, da financira vsako juniorsk kaprico. Dolžnost je hrana, bazična obleka, streha nad glavo in šolske potrebščine, vse ostalo je pa luksuz. In naj tole juniorji osvojijo (ker, v resnici, to čisto vsi juniorji v enem tednu osvojijo, čeprav se še kak mesec upirajo) In če mladinka deset dni ne bo mogla telefonirati - toliko bolje. Kar se mene tiče, dokler ne pride pod 30 EUR na mesec...naj hodi okoli s telekomovo kartico in išče govorilnice. So generacije zrasle s tem, pa je kar uspelo.

Vendelina jr.

kitekat1  

član od: 12.10.2011

sporočila: 15

13. okt 2011 14:31

moja poraba v mesecu septembru je bila 1,82 eura za pogovore kaj ne razumeš ostalo je moneta to je tako kot visa kartica koristiš danes plačaš naslednji mesec

kitekat1

nola  

član od: 25.1.2006

sporočila: 3112

13. okt 2011 14:40

Meni ni jasno naslednje:

Ali so ti blokirali samo plačevanje z Moneto ali tudi telefon?  Ali torej lahko še kličeš ali ne?

Nič se mi ne zdi narobe, da o taki izkušnji pišeš tudi na tem forumu in upam, da boš tudi povedala, kako se je zadeva končala.

Problema pa tukaj ne boš rešila, zato se obrni na Mobitel, mogoče kar na osebo, ki te je poklicala po telefonu.

Preden stopiš v kontakt s komerkoli, najprej še enkrat ali večkrat natančno preštudiraj vse dokumente, ki se tičejo tvojega pajdašenja z Mobitelom (pogodbo, račun).

Poskrbi, da jih boš imela ob pogovoru pri roki.

Pregledno si zapiši vsa dejstva (datume pogodbe, datume nakupov z Moneto, datume izstave in zapadlosti njihovih računov, datum, ime in telefonsko številko osebe, ki te je poklicala, datum in obseg blokade).

Napiši tudi,  zakaj se pritožuješ in kakšno rešitev pričakuješ.

Če se boš pogovarjala osebno ali po telefonu, si prav tako takoj  zabeleži kdaj, s kom in kaj si govorila, če boš komunicirala po e-mailu, pa natisni in  spravi svoja in njihova sporočila.

S takim, nekaterim se bo seveda zdelo nepotrebnim birokratiziranjem, boš olajšala reševanje problema sebi in tistemu, ki ga bo skušal skupaj s tabo rešiti. Nesporazumi, nad katerimi si razočarana na tem forumu, so posledica nejasnosti in pomanjkanja informacij v tvojem sicer udarnem postu.

Vsekakor ste oboji zainteresirani, da se zadeva čimprej reši, pri tem niti ni važno, kdo ima prav, mogoče si si ti napačno razlagala pogodbene pravice in dolžnosti, mogoče so oni napravili napako - Mobitelu in Moneti nič ne koristijo stranke, ki ne telefonirajo in ne kupujejo, ti si pa najbrž tudi želiš čimprej s telefonom v nove pogovore in kupčije.

 

 

 

 

nola

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
malo za hecmišzmoke
Kaj danes za zajtrkMajda Marianne
MOJ vrtmalaga
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti