Prenosni računalnik

manevem  

član od: 9.11.2006

sporočila: 80

14. okt 2011 22:10

OK. Tipkam hitreje, kot berem

manevem

Monika7  

član od: 22.8.2010

sporočila: 201

14. okt 2011 22:42

Haha zzak1977 mi malo gledamo tudi na finance. :)  Ne reso, enostavno se mi ne dopade glede na to za kake cene se prodajajo Mac-i. Najbolj ne padam na izjemno promovirane izdelke. Konec koncev, Cartier-jeva ura je tudi ena izmed kvalitetnejših pa je diskretna: tako z reklamo kot s samim izgledom. Apple pa bum bum reklame, da jih videt več ne morem. Še za eknjige imam rajši Kindla. Za isto kvaliteto dobim cenejši računalnik in ga dam bratecu za 2 uri in dela zadevica. če ne bi blo moje familije bi verjetno še zdaj uporavljala svinčnik in papir za seminarske naloge. 

Mislim, da je tema malo zašla. Osebno mislim, da je odvisno od človeka kaj se mu dopade in je najboljše da avtor te teme povpraša kaj si oseba želi od računalnika oz. za kaj ga bo pretežno uporabljala.

Monika7

matejac  

član od: 8.6.2004

sporočila: 446

15. okt 2011 0:26

Vem, da bom tudi jaz zašla. Ampak glede menjavanja sistema. Je kar fajn možnost, da si inštaliraš navidezno namizje in potem imaš preko ene aplikacije na Applu dostop do drugega računalnika in delaš v tistem (npr windows sustemu). To je predvsem za Limnol. Stvar je res simpl in tudi 'punce' znamo to same:) res, brez skrbi! Za kaj več in konkretno pa na zs, ko bo treba, da ne zasmetim preveč. 

Lahko noč, Mateja

 

 

 

zzak1977  

član od: 31.7.2009

sporočila: 2193

15. okt 2011 9:09

Monika7 je napisal/a:

Haha zzak1977 mi malo gledamo tudi na finance. :)  Ne reso, enostavno se mi ne dopade glede na to za kake cene se prodajajo Mac-i.



Monika7

Preberi post od Vanje, ima Mac-a ki lavfa 7-8 let, kaj je dražje? En Mac ali trije pc-ji? Sam sem zamenjal štiri v tem času, trapec. Pa koliko sem  živcev in časa sem porabil zraven...

Commis débarrasseur

Monika7  

član od: 22.8.2010

sporočila: 201

15. okt 2011 19:57

meni zdrži prenosnik do 7 let. Sicer je malo "počasen" že 7. leto ampak dela. Nisem najbolj zahteven uporabnik za prenosnike. Tudi letos ga ne bi menjala če mi ne bi grozili doma da mi ga bojo skozi okno vrgli. 

Verjetno so mi druge stvari bolj pomembne od prenosnikov...

Monika7

iversonka  

član od: 3.7.2006

sporočila: 163

16. okt 2011 23:14

Monika7: kje ti videvaš to 'propagando' za apple? prosim, deli to z mano, sama prav uživam v njihovih oglasih. Čez poletje vem da se je na tv vrtel predvsem ta: 'Če nimate iPhona, potem pač nimate iphona.'. sem zamudila še kaj drugega?

iversonka

Jejža  

član od: 6.9.2007

sporočila: 180

17. okt 2011 5:47

Nisem prebirala vseh prejšnjih prispevkov, ampak mislim da nihče ni omenjal SSD diskov, ki nekako predstavljajo prelomnico v hitrosti zapisovanja podatkov. Res je cena višja v primerjavi s trdimi diski, ampak zapis in branje podatkov je neverjetno hitro. Nekaj na to temo je zapisanega v tem članku - vzemite v obzir, da je bil članek zapisan že leta 2007, ko je tehnologija prihajala na trg, tako da so v tem času cene že dosti nižje. Naslednji računalnik, ki pride k hiši, bo gotovo imel te diske.

Vprašajte se predvsem to, zakaj se bo računalnik potreboval. Če za igre ali kake hude profi programe, je treba gledat tudi na grafično kartico, ki mora vsekakor biti samostojna enota in ne integrirana. Če pa rabiš bolj kot ne za brskanje po spletu, pisanje v urejevalniku besedil, gledanje filmčkov prek youtube-a, pa je vse dobro :)

Glede na potrebe je fajn tud razmislit, o kakih izhodih. Npr. zame bo naslednji računalnik imel HDMI izhod, ki omogoča, da PC povežem s TV in gledam HD film, ki se zažene na PCju kar na TV. Trenutno uporabljam poleg zaslona na prenosnem računalniku tudi dodaten monitor. Nisem seznanjena z možnostmi priključka treh monitorjev na "običajnemu smrtniku dostopnih" grafičnih karticah, ampak če bo cena grafične kartice dostopna, kupujem tako, da imam lahko priključene 3 zaslone. Vem, marsikomu se zdi potrata, ampak ni ga lepšega kot imeti na enem zaslonu odprt dokument v urejevalniku besedil, v drugem pa brsklanik. Za tretji zaslon bi pa že našla kaj za gledat - magari še en brsklanik. Nič več preklapljanja med okni in spraševanja: "Kaj je že tam pisalo?"

Ko si izberete, kaj želite, ne it v prvo trgovino s tehničnimi izdelki. Poglejte na spletnih straneh, če se da dobit kje kaj ugodneje - se dogaja, da se da kar prihranit.

 



Jejža

Sporočilo je spremenil(a) Jejža dne 17.okt 2011 05:48

Monika7  

član od: 22.8.2010

sporočila: 201

17. okt 2011 17:00

Na vsaki internetni strani, televiziji, celo radiu... Bi se najraje kr odklopla od civilizacije. Komaj čakam na dopust. 

Monika7

Vendelina jr.  

član od: 17.5.2006

sporočila: 9217

18. okt 2011 9:29

Ah, če človeka najeda samo ena reklama, pomeni, da mu gre na vseh ostalih področjih super, ergo....

Vendelina jr.

nola  

član od: 25.1.2006

sporočila: 3112

18. okt 2011 14:53

Mene pa zanima (pa čisto zares, ni provokacija) tole:

že odkar sem si kupila svoj prvi PC, mi je vsak svetovalec, še celo prodajalec razlagal da apple je pa seveda čisto nekaj drugega, kakor sem si po svoji gospodinjski pameti predstavljala recimo kot da bi primerjal delikateso v Osku ali Tomsku s kakšno pariško. Malo se mi je sicer povesil nos ob dejstvu, da me očitno ne toka kakšna imenitna pasteta ampak sem nekako, predvsem glede na dejstvo, da je moje znanje o računalnikih omejeno na prepoznavanje črk na tripkovnici, pristala na to, da mi ta, poleg štedilnika in pralnega stroja najbolj uporabljan stroj v mojem gospodinjstvu izbira en Pepi iz Kopra ki se je ravno povzpel na vrhunec svoje kariere kot glavni prodajalec za problematične stranke.

Pepi se še čvrsto drži na svoji poziciji, srečava se vsaki dve leti (uradno, drugače se pa dostikrat vidiva v mandraču, ampak takrat se, kot vsi, kar tikava in si zaupava, da bo vržen štrik  zavezan tja in tako kot je prav). Ampak v trgovini sva pa oba profija in se najina pristaniška komaradijarija hitro konča.

Pa ga vsakič sprašujem prav to, kar me zanima in na kar , upam, bom dobila odgovor.:

Cena: Apple je res dražji, ampak kot pravijo, tudi drži dalj časa, recimo, jaz kupujem prenosnika vsaki dve leti, vsakič je cenejši, malo čakam ampak upam, da jih bomo vsaj v desetih letih dobivali skupaj s pralnim praškom.

Enostavnost: Za tisto, kar rabim, je moj zastareli prenosnik precej enostaven. Večina receptov ki se jih lotim in že logistika mojega gospodinjstva je precej bolj komplicirana.

Povezave& servisiranje: Verjetno slabše kot na Obali ni nikjer, za vsako malenkost je treba v Mesto, tam se pa vsajajo, ker morajo vse prešaltati na italjanščino. Čeprav bi mi dopadlo, da bi se moj računalnik klical enako kot moja mačka (je lepa Mela), se bojim, da bi mi v moji okolici z računalnikom, ki ni takšen kot v vsaki pisarni težko kdo kaj pomagal.

Aja, @ Monika 7, nimam brateca ali česa podobnega.

Sem iz tistega kontingenta, kjer volimo, izbiramo in rešujemo vse probleme same. Na promocijo pa padamo vsi, samo ta zabiti tega ne opazijo. Drugi si tudi dovolimo kakšen padec na kaj, kar nam dopade, recimo meni so všeč Armanijevi škornji, drugemu pa kaj drugega, mogoče pa Mac ali pa rigorozna bio hrana.

ok Razširjenost: Zakaj uporablja vsa javna in zasebna uprava PC je?

In seveda še vprašanje.

V kratkem bom zamenjala svoj prenosnik. Sem nezahtevna uporabnica, v glavnem ga uporabljam PC za plačevanje računov, planiranje potovanj, dopisovanje, hrambo dokumentov in fotografij.

Pri računalnikih me motijo kabli.

Aja, pa še to. Jaz kot strara arhitektka še zmerom rišem po ta starem, na papir. Ker sem že v penziji se kaj novega ne bom naučila.  Mi je pa zelo všeč marsikaj, kar mlajši kolegi delajo.

Po pravilu imajo vsi  Maca, super. Ampak še vedno vztrajam da je treba vsako resno tridimenzionalno stvar narisat na roko. Najprej stol, pa svojo punco itd...

Pač, Kobetova šola.

Za vsak nasvet se zahvaljujem

 

 

 

 



nola



Sporočilo je spremenil(a) nola dne 18.okt 2011 15:02

Sporočilo je spremenil(a) nola dne 18.okt 2011 15:18

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
MOJ vrtTrixi
Kaj danes za zajtrkjohana
malo za hecNikita
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti