Svinina in omega 3 maščobne kisline

naor  

član od: 4.3.2010

sporočila: 7767

6. okt 2011 13:12

Moj mož že dolgo govori, da je za zdrave vse zdravo. Meni zadnje dni neverjetno pašejo ocvirki, na polenti, na jajcu ali pa kar tako na svežem kruhu. Jaz pa mislim, da so ocvirki zdravi in svinjina tudi in vino tudi, le v normalnih količinah. In da je nezdravo, če iz dneva v dan, iz leta v leto žvečiš zdravo hrano, izgledaš pa ves bled in bolan in si kao zdrav. Tako da, jejmo po pameti in normalne količine, pa malo migajmo in ni vrag, da se bomo dobro počutili. Sicer nisem ravno nora na svinjsko pečenko, ampak občasno pa z užitkom zmažem enega Franca Jožefa, pa še kaj " nezdravega" tudi. Meni gre termin zdrava hrana že kar malo na jetra. Res obožujem zelenjavo in žita itd., kaj pa tisti, ki tega ne jedo prav radi? 

Masters, res s tem holesterolom zavajajo ljudi. Holesterol se tvori v telesu in ni v olju ali masti...

 

 

 

naor

masters  

član od: 23.5.2009

sporočila: 188

6. okt 2011 13:43

kot je rekel en pameten mož par stoletij nazaj: "količina dela snov strup"

masters

mišzmoke  

član od: 28.8.2010

sporočila: 4526

6. okt 2011 14:56

naor, nekaj holesterola vseeno vnesemo v telo s hrano, predvsem tisto živalskega izvora

Me pa že nekaj časa zanima, kako zgleda bolana hrana

lp

mzm

nola  

član od: 25.1.2006

sporočila: 3112

7. okt 2011 12:50

 

Me pa že nekaj časa zanima, kako zgleda bolana hrana

lp



mzm [/citat]

 

Po moje slabo.

nola

rebecca  

član od: 19.3.2002

sporočila: 2739

7. okt 2011 14:17

 hudoooo

LP, R. "Stressed is desserts spelled backwards!"

brezka  

član od: 16.12.2010

sporočila: 9

7. feb 2012 19:17

Živjo vsem,

zadnje čase mi prijateljice vedno bolj pogosto omenjajo, da naj že enkrat začnem uživati omega 3. Pravijo namreč, da ga v starejših letih telesu začne primanjkovati in pol ni baje nič dobro več, pa človek je tud utrujen. Meni si tableti v kapsulah ne zdijo preveč zdravi, pravijo da tukaj kupiš omega 3 od ponudnika Hiša zdravja  (so me oborožile z vsem, samo da si jih že enkrat kupim), pa tudi če ješ vsega po mal, verjetno ne rabš uživat teh dodatkov, ker so vseeno neki dodatki. Aja, potem pa še pravijo, da ribe danes niso več zdrave, ker je v morju toliko svinca. To je že res, samo če ješ uravnoteženo, že ne more biti nič kaj preveč narobe. Jih katera uživa?



brezka

Sporočilo je spremenil(a) brezka dne 12. 2013 18:36

mamamia  

član od: 9.11.2004

sporočila: 15820

7. feb 2012 19:40

Omega 3 posebej ne jem, ker jem dovolj rib. Svinec gor ali dol. Saj se marsikaj spreminja, tudi vsebnost vsega mogočega v hrani. A četudi poješ konzervo sardin na teden, je čisto v redu. Seveda se s tem ne bodo strinjali prodajalci omega tri in drugih prehranskih dodatkov, a vsak naj pač ravna, kot se mu zdi prav.

 

Ne jem nobenih prehranskih dopolnil in dodatnih vitaminov, pa sem zdrava kot dren. Mož pridno papca marsikaj, pa ima malo več težav kot jaz, a nobenih bistvenih.

 

Jem veliko svežega sadja in zelenjave, mesa in vse mogoče priloge, jemo veliko rib, pa tudi kako manj zdravo hrano (pica, ocvrto, golaž in segedin na mast ...). Vsega po malem in po pameti in v družini ni nihče bolehen ali bolan.

 

edino, kar sem jemala, je bil kaclij (osteoporoza), a ko so me preslikali so ugotovili, da imam kosti kot mladenka pri 25, in niti kalcijevih šumečih tablet ne pijem več. Spijem pa skoraj redno, vsak dan, kozarec donata, popoldan, da dobim minerale (magnezij, kalcij in še kaj). Ali kako radensko, kar je pri roki.

In tudo normalno slano in slano hrano jem, pa maslo namesto margarine.

Po mojem dobim vse, kar potrebujem. Vsaj telo ne kaže, da bi mu kaj manjkalo.

 

 

 

 

mamamia

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
malo za hecmišzmoke
Kaj danes za zajtrkMajda Marianne
MOJ vrtmalaga
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti