Moskva

Vendelina jr.  

član od: 17.5.2006

sporočila: 9217

4. okt 2011 19:30

Meni se pa zdi, da tisti, ki je stakljiv ali pa neroden ali pa že na daleč kaže, da "nisam ja odavde", takemu se bo prej zgodil bližnji stik z žeparjem, pa še kak drug nateg (recimo, kakšne hecne menjave na ulici, ko dajejo premalo kopejk za dolarje.....). Bila v Moskvi v vseh letnih časih in v prejšnjem in sedanjem režimu, nikoli ni bilo frke. Nasportno, vse je šlo super in lepo smo se zmenili in malo smo tripali na slovansko bratstvo, pa je šlo.

Kar je pa treba povedati, je pa to, da je treba imeti vizo in da se na vizo čaka (oziroma moraš imeti tehten razlog, da jo dobiš v enem dnevu).  Pa nikoli ne veš, kdaj ti bodo spet dali za vpisovat kakšno brezveznost v kak formular na vstopu ali izstopu iz države (tistega sicer nihče ne bere, ampak glavno, da se ljudje zaposlijo). Totalno neprecenljivo je, ko pristaneš na Šermetjevu, se avion prklljuči na jetway in potem greš po tej cevi in na vhodu v stavbo in koncu jetwaya se vedno najdeta dva carinka v kakšni totalno zamaščeni, premečkani in brez kakšnega gumba uniformi in tam vlečeta čike in ju seveda mečeta na tla. Neprecenljiv sovjetski štimung. Pa tisto, ko pasoš kontrola ne začne delati, dokler ni vsaj za kaki dve letali vrste. Še bolj neprecenljivo

Vendelina jr.

neznan uporabnik

4. okt 2011 19:35

Kaj ti letiš na Sheremetjevo še? Domodedovo je zaj bolj in. Sheremetjevo je bolj za notranje lete. Domodedovo 2 terminal pa že gre.

 

 

MULTI_reloaded

Sashika  

član od: 29.3.2006

sporočila: 639

4. okt 2011 19:44

Vendi, res je neprecenljivo: čeprav tisto z okenci obvladajo tudi v bivših republikah...In tisto z ogorki in s pljuvanjem. Zunaj 40 plusa, znotraj še malo več, ni klime, prideta dve letali, odprejo eno okence za domačine in eno za tujce, in potem se vsakega lotijo po vprašalniku za migracijsko kartico...neprecenljivo. Potem sledi še ena kontrola za prtljago, in še ena za tujo valuto. VC - ga ni, oz. je eden, poleti odsvetujem - no ja tudi pozimi ni najbolj prijetno. 

Meni gre najbolj na živce nabijanje cene ko slišijo (vidijo) da si tujec.... Še posebej v nikakršnih picerijah brez cenika. No ja, naša napaka. 

Sva pa jedla že odlično v centru za malo denarja - v eni gruzinski restavraciji, ne spomnim se imena - s tem da je bilo na koncu neprecenljivo, ko je v lokal prišla policija, nama pa je natakar šepetal naj poveva, da ne dela tam , če naju slučajno vprašajo. 

 

Saša

Sashika  

član od: 29.3.2006

sporočila: 639

4. okt 2011 19:47

Multi, meni se nič ne mudi na Domodedovo, niso ravno za podcenjevati tile bombni napadi. Žal ta letalska družba leti ravno tja, ni pa ravno prijetno. 

Saša

neznan uporabnik

4. okt 2011 19:55

Eh, ne sekiraj se. Saj samo Adria pa še nekaj klumpa leti na Sheremtejevo. Austrian, Lufthansa pa vsi ostali glavni pa na Domodedovo. Samo saj veš kak je, če se kera prevaža na državne stroške. Ne mislim nate. Pol je tud Sheremetjevo fajn, ne

 

Ker eni so skoz v Moskvi, v Londonu, Španiji. Pol majo pa blazno fino časa trdit kako smo vsi tle blesavi in se vtikamo, kamor ne spadamo. Ker edina pametna referenca je pač na žalost ena tu. In celo blogira. Ajoj,joj bi rekel jedan moj frend iz Zagreba, koji ćita to. Ona ti je ko Jaca.

 

S to razliko, da si niti Jaca ne obuje karo škornev za parado.

 

 

MULTI_reloaded

ežoj  

član od: 24.2.2006

sporočila: 6302

4. okt 2011 19:59

Popolnoma se strinjam s Vendy, glede videza " nisam ja odavde ". Jaz poskušam bit čim bolj nevpadljiv, nerodno pa je, da te že po hoji poznajo. Domačini nič ne gledajo okoli, kar hodijo, tujci, če nič drugega nesejo fotoaparat in fotkajo, zjajo v fasade.......... Evo, tukaj so me policaji opozorili, da je nevarno za tujca:

Retiro v Buenos Airesu, v bližini glavne avtobusne postaje Retiro ( postaja oh in sploh, na ne vem kolk nastropij.....  ). Vsepovsod se hodi s kančkom zdrave pameti. Če je mesto veliko nekaj milijonov prebivalcev, tam je tudi velika koncentracija barab ( žal ). Drugač, glede hrane, zmeraj velja, da se gre jest, tam kam hodijo domačini. V Rusiji se mi je zgodilo, da sem policaja s brzostrelko, pri malici, vprašal, kako se tistemu kar je reče ( sosek v testu je bil ).

Manjkajoče gumbe na uniformah nisem ravno registriral, na lastne oči videl, ko policaji nekoga legitimirajo in kadijo zraven ( resnici na ljubo, kanadski in ameriški žvečijo čik gomi, kar se mi zdi še bolj odvratno ).

ežoj

neznan uporabnik

4. okt 2011 20:08

Saj ne morem kaj, da ne bi Ežoju malo nalimal

 

MULTI_reloaded

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
malo za hecsijasaja
MOJ vrtrdkapica
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti