Moskva

dari  

član od: 21.8.2004

sporočila: 1521

tema odprta - 4. okt 2011 16:57 | ogledi: 9.706 | odgovori: 18

Mene pa zanima, če imate kakšne izkušnje in Moskve predvsem, kot individualni potniki.

dari

neznan uporabnik

4. okt 2011 17:04

Grozno drago. Če misliš it individualno si pripravi 500 eurov za karto in za vsako noč v srednjem hotelu vsaj 230 eurov. Tam ni poceni prenočišč. Boljši hoteli so okol 400 do 600 evrov na noč. V trgovinah je hrana isto kot tukaj. McStric je enkrat dražji, restavracije pa noro drage. Tak izpod 50 evrov ne bo niti kruha. Raje si prebrskaj malo ponudbe po expedii al karkol že. Individualno pa nikakor, ker boš bankrotirala. Edino, če ti dnar ni problem. Za individualni obisk Moskve s karto in hotelom, hrano, buzzom si pripravi vsaj kake 3 tisoč evrov za en teden na osebo.

 

 

MULTI_reloaded

dari  

član od: 21.8.2004

sporočila: 1521

4. okt 2011 17:09

Žal nisem vprašanja prav zastavila.Mislim glede izkušenj,varnosti. Kajti po naši zelo slabi izkušnji resnično priporočam,da tja ne potujete sami, ali v družbi ali pa organizirano.

dari

neznan uporabnik

4. okt 2011 17:27

Moskva je ogromno mesto. To ti je v premeru 100 km pa nekaj. Kar je varno je drago. Sama nikakor, razen, če se daš v najbolj otmeni del. Drugač pa si raje organiziraj preko agencije ono grupno. Nabavijo naj ti karto, prevoz do hotela dobrega pol pa lutaj okol. Nikakor se ne šetaj okol izven centra. Sama. Al pa vprašaj v hotelu naj ti dajo vodiča. Drugače pa ni problemov. Ni tak smrtno nvarno, če ne greš izzivat. Je varno, samo moraš dat vedet kje si. In kam greš. Ne lutat okol sama po blokovskih naseljih. Edino kar je, je grozno drago. Moskva je že par let najdražje mesto na svetu. Celo Tokyo je bol poceni.

 

Jaz ti ne bi priporočal, da greš čisto sama tja.

 

 

MULTI_reloaded

Sashika  

član od: 29.3.2006

sporočila: 639

4. okt 2011 17:42

Živjo!

Jst glede varnosti še nisem imela problemov. Je pa res, da govorim rusko in ne zgledam ravno bogsigavedi kako nevarno. Mesto kot vsako veliko mesto - ne izzivaj, če ni treba. 

Obupno drago mesto kar se prenočišč tiče, namesto hotelov najemi stanovanje (tile ti nudijo tudi pomoč pri urejanju vabila za turistično vizo). 

 

Če te zanima še kaj, piši na ZS. 

 

LP

Saša

ežoj  

član od: 24.2.2006

sporočila: 6302

4. okt 2011 18:01

*ebiga Multi, kje take pobiraš? Hoteli so dragi, tako-tako. Problem je, če za vizo tabiš že rezerviran hotel ( vsaj tako je bilo, ko sem jaz to urejal ), pol pa ti dajo drag hotel. V hostlih se dobi dvoposteljna soba  za cca 20 €v po oasebi ( naj povem, da sem kamp v Kobenhavnu in Getebörgu plačala več kot 40 €v ). Glede hrane: odvisno kje in kaj ješ. Vsepovsod so kioski s piroškami, in vsem ostalem ( pozabil trenutno, kako se reče ) vse je prilagojeno njihovi kupni moči. Velika je izbira sušenih rib in ribjih konzerv, če se ti to je, da vse preizkusiš traja dolgo časa, in je zelo poceni, pivo ravno tako, le za vino je kriza. Glede varnosti: ne zdi se mi nič bolj nevarna od kateregakoli velikega mesta, celo, rekel bi veliko bolj varna od ( recimo ) Buenos Airesa ali New Yorka. Meni se je zgodilo, na Arbatu, da mi je ženska iskala ogenj, da prižge cigareto, ko nisem imel je začela ne mene vpit, kaj se grem, da ji nedam, a se imam kaj več vrednega........... pa hodi za mano, pa vpije......... pa, kaj, iz tega ne morem sklepat čisto nič.

ežoj

neznan uporabnik

4. okt 2011 18:08

Pa Ežoj, saj vem. Samo ti, pa jaz pa še kdo komot spi v hostlu. Večina je za hotele. Ti so pa v Moskvi obupno dragi. Ma kaj obupno, grozno dragi. Varno pa kak si nardiš. Moskva ni lih ravno varno mesto, če greš sam in zalutaš. O tem sem govoril. Nisem posploševal.

 

MULTI_reloaded

ribica  

član od: 31.10.2002

sporočila: 525

4. okt 2011 18:37

Jaz sem bila v Moskvi cisto sama. Prekrozila sem celo mesto, po dolgem in pocez, tudi v pristaniscu sem bila (zivela sem namrec na ladji), nikjer nisem imela obcutka, da bi bila v nevarnosti ali da bi kdo ogrozal mojo varnost. Moskva mi je bila izredno vsec in gotovo se bom tja se vrnila.

ribica

neznan uporabnik

4. okt 2011 19:00

Zelo fajn prebrat. Saj ni nevarno tak strašno. Samo je pa bolj nevarno kot kje drugje. Ker se iz tvojega zapisa da razbrat, da imaš izkušnje, ti instinktivno veš. Mnogi tega nimajo in se čisto nevede in nič krivi znajdejo lahko v zelo nevarnem okolju. Ne bom več nakladal.

 

@ežoj, če si za camp v Čopenhagenu plačal 40 evrov, se prej kontaktira Multija. Pa se badava kje prespi. Če maš pa viška dnarja je pa tud 40 do 60 okej za Čopenhagen.

 

MULTI_reloaded

Sashika  

član od: 29.3.2006

sporočila: 639

4. okt 2011 19:09

Ežoj, kar se tiče streetfooda v Moskvi, se čisto strinjam s tabo: je povsod in je poceni. Lahko pa plačaš tudi 60 USD za pico v eni povprečni restavraciji na Tverski... No ja... Midva se odpravljava konec oktobra, in morava za to, da bi dobila vizo imeti letalske karte, slike, zavarovanje, ni pa potrebna rezervacija v hotelu. Edino vizo si morava registrirati na uradu za tujce v Moskvi, če ne bova v hotelu. 

Tudi meni se ne zdi posebej nevarna.... res je, da se je določenih predelov bolje izogibati ponoči, pa vseeno... Se splača iti tja!

 

LP

Saša

neznan uporabnik

4. okt 2011 19:24

@sashika - hvala. To sem jaz hotel povedat. Greš in vidiš neko povprečno pizzerijo in se vsedeš. Pa si misliš, ah saj pizza pa ja ni draga. Pol pa za dva in za dve pizzi pa 4 pire dobiš račun od 200 eurov. In te sesuje. To sem mislil povedat.

 

 

MULTI_reloaded

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
MOJ vrtrdkapica
Kaj danes za zajtrkjohana
malo za hecNikita
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti