Otrok in učenje angleščine - pridobitev ali odvzem svobode?

Sashika  

član od: 29.3.2006

sporočila: 639

4. okt 2011 8:14

Tale debata o tujih jezikih je prav zanimiva: midva z možem (Italijan) govoriva v angleščini (kljub temu, da govorim tekoče italjansko in se dragi uči slovensko) ker sva se tako navadila. Včasih je prav hecno, ko smo v družbi, govorimo vsi italijansko - Slovencev tu nekako ni, midva pa med sabo angleško :) Meni je čisto logično, da bodo otroci govorili oba jezika, angleščina pa je skoraj samoumevna - risanke, filmi, pesmice, marsikaj se da naučiti skozi igro. Trenutno živiva v rusko govorečem okolju, mogoče uspeva navdušiti (bodoče) potomce tudi za ta, obema ljub jezik. Veliko majhnih otrok tu nima nikakršnih problemov z razlikovanjem jezikov in komuniciranjem. Po mojem je znanje tujih jezikov neprecenljivo, saj je prvi instrument s katerim spoznavaš nove kulture, in se približaš novim ljudem. 

LP



Saša

Sporočilo je spremenil(a) Sashika dne 04.okt 2011 08:25

limnol  

član od: 16.11.2001

sporočila: 5188

4. okt 2011 10:31

Saša,

me boj se, otroci bodo govorili kolikor jezikov bo treba, sploh, če bodo rasli z njimi. Imam sodelavko, ki je poročena z Nizozemcem, doma med sabo govorita angleško. Sinova sta pri treh letih govorila v nizozemščini, angleščini in slovenščini in tisto obdobje, ko sta mešala vse tri jezike, je bilo zelo kratko. In vsako leto, ko sta rasla, je postajalo bolj in bolj jasno, kakšno prednost imata s tem pred vrstniki, saj se znajdeta kamorkoli ju že postaviš. Ker z učenjem večih jezikov se trenirajo tudi ostale komunikacijske sposobnosti - pa saj to sploh ni važno, pač še ena dodatna stvar, ki pride kar tako zraven.

Sonja

Sashika  

član od: 29.3.2006

sporočila: 639

4. okt 2011 11:05

Limnol, se popolnoma strinjam, jeziki ti lahko zelo pomagajo. Znajti se je treba v vsakem primeru :) Že branje različnih tujejezičnih časopisov ti razširi obzorja in omogoči drugačen pogled. 

Saša

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
MOJ vrtTrixi
Kaj danes za zajtrkjohana
malo za hecNikita
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti