Poštnina

kalika  

član od: 3.2.2010

sporočila: 51

tema odprta - 26. sep 2011 13:25 | ogledi: 6.780 | odgovori: 4

Pozdravljeni,

 

mogoče kdo ve koliko cca pride poštnina iz Francije za nek lažji paket (hči bi si preko spleta nekaj naročila)?

 

M

mamamia  

član od: 9.11.2004

sporočila: 15820

26. sep 2011 13:41

Koliko vem, ko po spletu naročaš, so prikazani tudi stroški poštnine.

Mamamia

mamamia

neznan uporabnik

26. sep 2011 13:43

Eh, to ni ubitačno drago. Jaz sicer nisem pošiljal iz Francije, sem pa v Francijo poslal paket. Cca 3kg pod nujno in priporočeno in sem plačal s škatlo vred 8 eurov. Saj, če si naroča po spletu, mora bit na strani natančno navedeno kakšni so stroški pošiljanja. Če to ni navedeno, naj tam ne kupuje.

Prenos običajno traja 3 dni. Nikol pa ne več kot 5. Če je plačilo s kartico mora stran obvezno imet kak znak verisigna. Kakršnkol že. Pa vklopi Screen Smart filter, da se ti stran ne prikaže kot fake.

 

MULTI_reloaded

kalika  

član od: 3.2.2010

sporočila: 51

26. sep 2011 13:48

Super, hvala.

tjas  

član od: 15.4.2003

sporočila: 2437

26. sep 2011 16:27

Cena poštne storitve v tujini nima nujno veliko veze s tem, koliko mi plačamo, če nekaj pošljemo v tujino. Vse je odvisno od tega, kakšno pogodbo ima prodajalec za poštne storitve in s kom. Čisto praktičen primer: pred enim mesecem z nemškega Amazona naročila dve torbici in ene čevlje (večji paket, vrednost cca 100€). Poštnina 6€. Ko sem želela prejšnji teden spet naročiti z nemškega Amazona, tokrat dva etuija za mobilni telefon (vrednost 20€), so mi izračunali poštnino 32€. Naročila sem iste artikle z britanskega Amazona in poštnina je 7€. Na ebayu npr. mnogi prodajalci nad določeno vrednostjo sploh ne zaračunajo nič za poštnino (podobno ravnajo tudi mnoge spletne trgovine, da spodbujajo nakupe večjih vrednosti).

Če želiš preveriti, koliko je cena stroškov pošiljanja pri dotičnem prodajalcu, ki si ga je hči izbrala, lahko pobrskaš med njihovimi splošnimi pogoji (imajo vse trgovine objavljeno, sam mal se je treba pomatrat in poiskat). Lahko pa tudi probata dati željene artikle v košarico in gresta po korakih, vpišeta naslov (tako boste sploh videli, če pošiljajo v Slovenijo, za nekatere v Evropi smo še vedno "tretji svet"), podatke o plačilu in preden potrdita naročilo, običajno izpiše celotne stroške. Vsaj pri resnih prodajalcih je tako.

tjas

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
malo za hecmišzmoke
Kaj danes za zajtrkMajda Marianne
MOJ vrtmalaga
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti