Štrukelj z zeljem

mamamia  

član od: 9.11.2004

sporočila: 15821

23. sep 2011 21:45

MULTI_reloaded je napisal/a:

No also, bom pa pisal bloge o  Pikici. Saj je boljše brat, kot moje neumnosti ne?

 

Zaj moram še mamio najt, da mi pride pfotkat Pikico. Mamamia, mej vsaj kakega lušnega fotografa, da jaz,nanm v nezavest pado in Pikica tud.

 

Hvala darlin Naor, meni je res super ker si tako sensitive.

 

MULTI_reloaded



 

Bom prišla sama fotkat, imam super aparat ...

mamamia

zeta  

član od: 21.5.2009

sporočila: 1353

23. sep 2011 22:33

Jaz imam rada zelenjavo z okusom in kakor koli že je pripravljena mora biti čvrsta. Pa naj bo vložena, pečena, kuhana. Razen seveda pečene paprike, ki so kakršne pač so ampak take morajo biti. Sicer pa, naj bo zelje kislo ali sveže, kisla repa in vsa ostala zelenjava, na hitro obdelana in potem, ko jo grizeš še vedno okusiš prave okuse. In tako od nekdaj ravnam.

zeta

Venturini  

član od: 29.1.2002

sporočila: 1687

24. sep 2011 14:51

Jaz v nadev ne dajem šunke, česen se pa lahko da po želji. Drugače pa tistemu, ki paše kuhati 20 min naj to počne po svoje, jaz pa bom žal kuhala po moje. Pa brez zamere, Saša

Mir in dobro!

nola  

član od: 25.1.2006

sporočila: 3112

24. sep 2011 20:23

Veš kaj Saša, vsak kuha po svoje in vsak ima svoj prav. Jaz tudi nikoli ne stavim mesa v zelje, meni mi je tako prav, ga ne stavim niti v joto niti med bobiće pa tudi v nobeno mineštro ne. Cela Istra in dober del severne Italije ga pa. Pa kot  sem informirana (kot kakšna kahla) stavijo mastno meso v svoje bedne mineštre tudi Sibirci.

Zakaj bi ti bilo pa žal da kuhaš po svoje, očitno ti gre fino in celo odlično.

Jaz prav rada prebiram tvoje napotke, želim si jih še več, očitno se s kuho ukvarjaš poklicno in tvojih nasvetov  smo me, domače  kuharice več kot željne.

Kakšna zamera le, Saša, napiši nam kaj več o tem kako živijo ljudje, ki jim je kuha tudi poklic. Saj veš, vsi si romantično predstavljamo sami sebe v eni kuhinji. Jaz tudi, pa bi me zanimalo o tem kaj več kot lahko gledam na TV.

 

nola

Venturini  

član od: 29.1.2002

sporočila: 1687

24. sep 2011 21:41

Evo, želja po  kuhanju se je porodila po koncu o.š. ko res nisem vedela kaj vpisati. Na koncu sem se odločila, oz so me starši prepričali, da grem v to smer. Šolo sem obiskovala na avstrijskem Koroškem za kar mi res ni žal in še enkrat bi naredila isto. Tistih pet let tam je bilo nepozabnih in z nekaterimi profesorji se še sedaj dopisujemo. Čeprav nisem znala niti besede nemško sem se hitro naučila osnov in z maturo zaključila "mojih" pet let na šoli. Kot tuj jezik sem imela tudi angleščino in italijanščino. Tako obvladam tri tuje (angl.,nem.,ital.) in dva naša jezika (slo.,hrv.) Že trinajsto leto kuham v menzi po predpisanih recepturah, doma pa lahko malo tudi za svojo dušo ustvarjam. Odprem hladilnik in jedilnik je tu. Najprej pa pri meni pride ideja potem pa iščem recept. Zadnja kulinarična dogodivščina je bila peka torte za meni drago osebo: mandljev biskvit, cimetova krema, hruške iz kompota, glazura iz bele čokolade na vrh pa še pajkova mreža, vrtnice iz marcipana in pikapolonice za srečo.

Lp, S

Mir in dobro!

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
MOJ vrtrdkapica
Kaj danes za zajtrkjohana
malo za hecNikita
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti