Vpliv vode pri pripravi hrane, čajev, napitkov,

tema je zaklenjena

mamamia  

član od: 9.11.2004

sporočila: 15820

20. sep 2011 16:22

Mene tudi zanima ta energizirana voda, samo nisem upala vprašat, da ne bi butasto izpadla .

Kaj šele dobimo, če energizirano vodo pijemo iz informiranega kozarca? Ali pa je v energiziranem kozarcu (vrču morda?) informirana voda?

Malo sem zmedena ob vsej tej energiziranosti in informiranosti, primojdun, da sem.  Bi bila vesela poduka oz izvedenca Boriša, ker limnol po moje pojma nima, za kaj sploh gre pri molekulah, atomih, sintezah, analizah, cepljenjih kemičnih čudes  in podobnih rečeh ...

 

Joj, prejoj.

mamamia

neznan uporabnik

20. sep 2011 16:35

Draga mamamia,

ker sva midva oba pametna in še kdo bi se našel, ti jaz pojasnim.

 

Vzameš čist navadn vrč, not naliješ dva litra vode iz pipe. Primeš to v roke, da se energija prenese. Pol si narediš lepo nes kofico,en fajn kolač. To vse posložiš poleg računalnika. Dobro je, če daš še mobilca poleg. Počakaš pet minut, da se to vse skup še informatizira in pol lepo uživaš. Maš informiran kolač, informirano in energinizirano vodo in informiran in energiziran nes. To je ja čist preprosto. Ti bom pokazal, ko pridem gagat.

Ti nikar ne skrbi, da bi butasto izpadla. Sem sedaj jaz poskrbel, da sem še bolj butasto izpadel. Kaj veš, mogoče bo pa delovalo.

Aha, mora pa stat ne več kot 30 cm od hard diska, drugač odfrčijo informacije v luft, veš. Tak, da to boma morala pazit.

 

MULTI_reloaded

mamamia  

član od: 9.11.2004

sporočila: 15820

20. sep 2011 16:45

Vidiš, človek se uči, dokler je živ. A da mora 30 cm od hard diska stat? Hm, ok. A lahko dam vrč z vodo tja tudi, ko  že odlijem vodo za nes kavo? In če bo kaj narobe, bo voda dovolj informirana, da me ob tem obevsti? Recimo tako, da se izlije iz vrča???

 

 

 

 

mamamia

neznan uporabnik

20. sep 2011 16:56

Ma ne. Ne sme bit več kot 30 cm proč. Razmeš? Ne smeš pa vlit po računalniku in pol nazaj v kozarec odlit. Če to nardiš, bo voda pobrala vse informacije iz računalnika. Tega ne delat.

Mislim, to deluje vedno. Saj ni nujno, kdaj kaj odliješ,preliješ pa to. Lahko maš tud juho poleg. Ja, če boš mela preblizu hard diska in boš po nerodnosti s komolcem se dotaknila vrča, te bo informirana voda vsekakor opozorila in obvestila, da se je izlila. Če boš mela pa vrč 5 metrov proč pa težko, ker pol se infoti ne prenašajo. Pol so druge poti.

 

MULTI_reloaded

sara.vidmar  

član od: 12.1.2005

sporočila: 654

20. sep 2011 16:56

Karkoli bosta že delala, če pračunalnik polijeta, ne bosta ostala le brez informirane/energizirane vode, ampak tudi brez informacij. 

 

 

Mygrace

sporočila: 6506

20. sep 2011 17:16

Za nas, ki še z leseno žlico jemo, bo po moje glih tko dobr, če eno Zmajevo baterijo v kozarc vržeš, a? Uno taploščato ki smo jo z jezikom probaval, če je še kej energije not?

 

                                

Mygrace

mamamia  

član od: 9.11.2004

sporočila: 15820

20. sep 2011 17:39

Se spomnim, ja, teh zmajevih baterij...

A ti si pa od žabe na zmaje preklopila? 

mamamia

rebecca  

član od: 19.3.2002

sporočila: 2739

20. sep 2011 18:15

 Mygrace, welcome back. Sem pogresala tvoje pripombe press...

Ce bo pa baterija duracell, bo voda se dlje casa energizirana  sem si pa danes ze informirala mleko za kavo, na sreco ga je bilo malo pa so mi informacije se ostale... 

LP, R. "Stressed is desserts spelled backwards!"

Mygrace

sporočila: 6506

20. sep 2011 18:35

Zelena barva me izdaja, a ne? Eh, kaj češ, ljubljanska srajca pač. Saj če bi imeli smeškota za močvirje bi bla pa marostarca. Tut zelena.

 

ajdi, pa še en KWAK!

 

Z welcomi je pa tko (aja, hvala zanje!): pola sela kaže da DA a pola sela kaže da NE

 

 

Mygrace

mamamia  

član od: 9.11.2004

sporočila: 15820

20. sep 2011 18:40

rebecca je napisala: Mygrace, welcome back. Sem pogresala tvoje pripombe press...

 

Ko sem jaz pisala prejšnji post, se mi je najprej zapisalo: " ... a ti si pa od žabe do zmaja napredovala?", glede podpisam sem seveda mislila; samo sem potem pomislila, kako bi to lahko noro zvenelo, čeprav je Mygrace, pajadaja, vedno bila polna smisla za humor. In sem potem zapisala, kot sem odposlala, ampak še zdaj mi gre na smeh ko se spomnim "od žabe do zmaja".

 

Pa saj ji nismo veselja pokvarili, ko smo se razveselili njene vrnitve, čeprav se ni tako odkrito vrnila kot multi na primer?

 

 

mamamia

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Tema je zaklenjena, zato vanjo ne morete več pošiljati sporočil.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
malo za hecmišzmoke
Kaj danes za zajtrkMajda Marianne
MOJ vrtmalaga
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti