Slovo od poletja

MiškaMiša  

član od: 30.1.2004

sporočila: 66

tema odprta - 18. sep 2011 12:44 | ogledi: 8.103 | odgovori: 32

Čeprav vem, da marsikomu vročina in poletje nista všeč, je bilo nekaterim vseeno lepo. Predvsem september, ki nas je razveseljeval s toplimi dnevi in prijetnimi septembrskimi nočmi.

Danes se poletje dokončno poslavlja za letos, zato odpiram to temo, kjer vas vabim, da opišete svoj najlepši septembrski poletni dan ;-)

Lepo je bilo, dokler je trajalo, nič ni večno... Zdaj pa v omaro po cunje za mrzle dni  , še prej pa na malo posedanja na kakšen stolčku v mestu.



Miška Miša

Temo je spremenil(a) MiškaMiša dne 18. sep 2011 12:45

JanisJoplin  

član od: 20.1.2011

sporočila: 1953

18. sep 2011 12:53

Hm, glede na to, da se nam po hladnem ponedeljku obetajo temperature nad 20 stopinj (v četrtek celo 24), mislim, da je panika odveč.

 

Vir: http://www.siol.net/vreme.aspx

 

JJ

rimljanka  

član od: 14.2.2005

sporočila: 17785

18. sep 2011 13:08

In glede na hudo sušo, ki pesti večji del Slovenije, ne bo ta dež prav nič nedobrodošel, ohladitev pa še manj.

Konec koncev - kaj pa manjka lepi sončni jeseni? Prav nič.

rimljanka

zeta  

član od: 21.5.2009

sporočila: 1353

18. sep 2011 13:35

MiškaMiša je napisal/a:

Danes se poletje dokončno poslavlja za letos, zato odpiram to temo, kjer vas vabim, da opišete svoj najlepši septembrski poletni dan ;-)

Lepo je bilo, dokler je trajalo, nič ni večno...
Miška Miša

Nič ni večno, pa tudi dokončno ne in tudi na vročino smo se že lepo prilagodili in se znamo z njo soočati. Tako da brez skrbi. Prenesli smo vroče dni, ki so za nami in z veseljem pričakujemo čudovite jesenske, blage dneve, pa tudi pozimi lahko vsakdo najde nekaj čara. Pri nas še vedno velja, da je vsak letni čas po svoje lep in prijeten, malenkosti, kot so preveč potenja poleti in kidanje pozimi pač vzamemo v zakup. Kaj čmo.

zeta

Viva Meier  

član od: 20.12.2009

sporočila: 673

18. sep 2011 13:40

Jaz tudi glasujem za jesen, z vsemi štirimi... Poleti sem precej neproduktivna, ker me vročina pretvori v eno mehko, prešvicano, neuporabno cunjo

 

Najlepši septemberski dan se je pa zgodil ravno včeraj - na obisku v SLo je namreč zelo dobra prijateljica, ki se je preselila na Kanarske in tako se potem vsako leto ob njenem obisku zberemo prijatelji in gremo za en vikend po Sloveniji. Tokrat smo se odpravili najprej malo po Ljubljani, si pogledali Cosmopolitanov tek v petkah, potem šli do jezera v Zbiljah in občudovali jate labodov, nadaljevali pot po stari cesti, če vasice za katere še nismo slišali niti jih videli svoj živi dan, za tem pošnofali malo v Kranj, če še stoji in se na koncu predajali toplim temperaturam na Šobčevem bajerju pri Lescah. Ob povratku v Lj smo zavili še malo na šoping v BTC na koncu pa še večerja. Res prelepi trenutki, v sicer ne najbolj meni naklonjenem septembru

 

Viva Meier

drejcek  

član od: 11.1.2004

sporočila: 1028

18. sep 2011 15:30

Končno konec neznosne vročine, (pre)dolgih dnevov, komarjev in ostale mrgolazni, in pa gužve na avtocestah v obliki turistov. Še malo, pa bo spet sneg, led, mraz, dolge mrzle vetrovne noči, in vse ostalo, kar paše zraven tete Zime :) OK, preživimo še jesen, ki tudi ni za stran metat

Drejček

limnol  

član od: 16.11.2001

sporočila: 5187

18. sep 2011 15:38

Oh, meni bi bila tudi zima čisto všeč, če bi se sneg držal le po hribih in če bi bili dnevi vsaj tako dolgi, kot so zdaj. Tista tema pa, sploh v Ljubljani, ko moraš pod sivim pokrovom skoraj ves dan imeti prižgano luč - brrrr. Sicer pa - tako, kot je bilo zadnje dni, zaradi mene lahko ostane večno.

Sonja

Vendelina jr.  

član od: 17.5.2006

sporočila: 9217

18. sep 2011 17:23

Sama imamm rada toplejši del leta in od toplega dela leta imam rada poletje z veliko dozo Mediterana, športanja, finih oblekic, večerov v mestu......

Jeseni nikoli nisem marala. V bistvu je september moj "najslabši mesec" (vsak ima eno obdobje v letu, ki mu nekako ne potegne, meni ne potegne september), z zimo se pa nekako pobereva (mrazu in megli in vlagi navkljub). Z leti sem si dopovedala, da se ne splača vznemirajti zaradi stvari, na katere nimam nikarkšnega vpliva. In na menjavo letnih časov nimam vpliva. Bolj kot se uspem pomiriti z jesenjo (septembrom), bolje zame. Zadnja leta se s septembrom poberem tako, da si a) najprej podaljšam poletje z dopustom v toplejših krajih b) da si takoj po prihodu v mesto organiziram kakšno silno aktivnost, tako da se glava s čim produktivnim zaposli. Ker se že začenja nova sezona moje organizirane rekreacije, se tega že veselim.

Pa kljub temu me je tudi jesen (ki me kot letni čas ne navdušuje) naučila naslednjega: da sem se naučila najti sonce tudi v sivih deževnih novembrskih in sploh vizualno neatraktivnih dnevih. Ker biti pozitiven, ko je sonček na 25  in lahen vetrič malo hladi - to ni kakšna posebna kunšt - biti pozitiven in motiviran v kakšni novembrski pišuriji je pa vseeno malo bolj zahtevno. In če mi narava ne bi dala te naloge, do te modrosti ne bi prišla. In tako se človek prebije čez bolj mrzle dni, pa gre.

Pa če bo vmes priložnost za kak skok v tople kraje - vse, kar skrajšuje mraz, je okej.

Vendelina jr.

Noa  

član od: 13.2.2003

sporočila: 716

18. sep 2011 18:21

Draga miška, ja tudi jaz se vsako leto težje poslavljam od poletja.

Zato sem še toliko bolj hvaležna za ta čudoviti poletni september in sem se ga naužila v polni meri.

Prejšnji vikend smo si z družino privoščili čudovit izlet v Bohinj in se celo naplavali v jezeru - predvsem otroci...zvečer pa (ko so imučeni otroci pospali) sva si z ljubim postlala kar na balkonu in ob soju sveč preživela čudovit romantičen večer ob čričkanju čričkov (sovica pa je že od daleč napovedovala prihod jeseni...). Čudovit poletni septemberski dan, septemberski večer in septemberska noč...

Dežja pa bom seveda zelo vesela....ker je narava res žejna in v mojem vrtu vse kliče po vodi....se mi zdi da še smreke ječijo od žeje...pa še kak taborni ogenjček si bomo lahko zakurili, ko ne bo več vse tako presušeno.

Sicer pa imam rada vsak letni čas po svoje...ne maram pa preveč mjeseca novembra in februarja....

Noa

zeta  

član od: 21.5.2009

sporočila: 1353

18. sep 2011 18:49

Sem pa vedno znova hvaležna in pomirjena, da ni v naši moči vremena urejati. Pa četudi nam jo narava včasih zagode in nam pošlje preveč ali premalo dežja, preveč ali premalo sonca, megle, snega, pa še česa. Vseeno se dogaja v mejah normale, ker, če bi pa tole vsak po svoje rihtal bi bilo pa res hudo.

Imam kar nekaj kolegic, ki jim ni nikoli dovolj sonca, sama pa sem jesenski tip in čeprav imam sonce zelo rada, me deževje vedno znova čisto prevzame. Danes sem že ves dan v pričakovnju nocojšnjega in jutrišnjega deževja. Tako je to. Sem pa tudi vesela, da bo v torek pa že zopet lepo in nihče izmed nas ne bo prikrajšan.

Zame je vsako vreme lepo in v redu, samo da ni preveč, česarkoli, da ne gre na škodo ljudem, pridelkom in živalim.

zeta

leny  

član od: 9.2.2008

sporočila: 335

18. sep 2011 18:52

Včeraj smo se nekako poslovili od poletja s kopanjem v še vedno zelo toplem morju. Ne spominjam se, katero leto smo bili na plaži po polovici septembra. No, jaz imam zelo rada poletje in mi je kar malo žal za njim, ampak otroci v šoli pa se zelo težko skoncentrirajo v tej vročini. Tako da bo ta ohladitev za nekaj tudi pozitivna.

leny

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

malo za hecsijasaja
Kaj jutri za kosilo?johana
Kaj danes za zajtrkMajda Marianne
MOJ vrtmalaga
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti