Molji v stanovanju

nola  

član od: 25.1.2006

sporočila: 3112

16. sep 2011 5:29

Imam slabe izkušnje tako s kuhinjskimi, kakor tudi oblačilnimi molji.

S kuhinskimi gre malo lažje, ko odkriješ njihovo leglo in se ga znebiš, je dovolj, da sumljiva živila (moka, kosmiči, pasji in mačji piškoti ter podobno) po nakupu shraniš za nekaj dni v zamrzovalnik. jaz sem nekaj časa tudi kupovala in nastavljala vabe za molje, mislim, da je kar pametno, da jih, ne glede na prisotnost moljev od časa do časa vsak nastavi

Oblačilni so pa hujši. Seveda je prva reakcija pranje vsega pralnega in nepralnega. Se pa seveda hitro srečamo z mejami - tepihe smo sicer poslali takrat edinim specialistom v Maribor in hvalabogu smo se končno znebili starih štramacov in blazin ampak zverine so se prav dobro počutile tudi v klavirju.

No, klavir in pianino, kjer so se ti muzikalični molji zadrževali smo dobesedno zalili z nekim, takrat še legalnim insekticidom. Takrat mi sicer ni prišlo na misel, ampak to bi znal biti en dober izgovor  za opuščanje vaj.  Strupeni hlapi pa to.

 

 

 

nola

TUMAAVGUST  

član od: 2.9.2009

sporočila: 120

16. sep 2011 11:46

Tudi jaz sem že pomislila, da prihajajo od zunaj, pa so se mi smejali, ker jih je največ v spodnjih prostorih. "Mojim" moljam orehovi listje paše jih nič ne moti,jih imam že po celem stanovanju. Bom še naprej prebirala vaše nasvete, nekaj bo tudi užitnega za molje. Lep pozdrav!

TUMAAVGUST

tedyka  

član od: 23.4.2009

sporočila: 2012

16. sep 2011 11:56

Pa pasjo in mačjo hrano (brikete) tudi poglejte, tudi to jim dopade. Da niti ne omenjam hrane za razne ptice, hrčke in druge glodalce - ko sem že povsod pogledala in vse pretaknila in so molji še kar leteli in taki prozorni  črvički lezli po stenah in ploščicah sem jih packe našla v vreči s pasjo hrano in v vrečki s hrano za našega hrčka - tako da so to zelo vsejede živalce.

l.p.

tedyka

elaphus  

član od: 27.9.2002

sporočila: 6945

16. sep 2011 19:49

Jaz te nebodijihtreba počim kar z onim električnim loparjem za komarje. Komarjev ne uspem ulovit, pri moljih mi pa sakramensko uspeva. In tudi meni se zdi, da ti  pridejo od zunaj, skozi odprto okno.

lp

cervus

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

MOJ vrtrdkapica
Kaj jutri za kosilo?johana
Kaj danes za zajtrkjohana
malo za hecNikita
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti