Športna poškodba

kleo  

član od: 21.10.2008

sporočila: 397

17. sep 2011 11:54

Poškodba se je zgodila v šoli pri uri telovadbe. sin je pač sam poklical, naj ga pridemo iskat, učitelj mu je rekel, da bo  nekaj dni bolelo in to je to. Smo šli k zdravniku in je rekel, da je mišica pretegnjena. Jo masiramo s kremo F23 in izbokline več ni - mišica se je vrnila na svoje mesto. Bolečina je danes že veliko manjša kot je bila v sredo, bo pa potrebno nakaj časa mišico pred telovadbo premasirati in ogreti, da ne bo spet prišlo do poškodbe, ker se rada ponavlja.

kleo

neznan uporabnik

17. sep 2011 12:35

Jaz sem bil 100 posto prepričan, kje se je to zgodilo in tudi kaka reakcija je bila s strani odgovornih. Moram povedat, da kleo osebno ne poznam. In niti toliko niso bili,da bi oni poklicali. Je poškodovan otrok sam moral klicat. SRAMOTA!!!!!

 

Kleo, tvojemu sinu iz srca želim čimprejšnje okrevanje.

 

 

MULTI_reloaded

Vendelina jr.  

član od: 17.5.2006

sporočila: 9217

17. sep 2011 12:49

Pa c'mon, iz čisto vsega pa tudi ni treba delati škandalov.

To je zgodba o desetletniku, ki se je pri športu poškodoval. In ker smo bili vsi stari deset let in enajst tudi - a je kdo, ki se pri teh letih NI poškodoval? A je kdo, pri teh letih ni padel s kolesom? Da ne govorim o advanced opciji,da je kdo padel s kakšnega drevesa (pri rabutanju).....Saj ni nujno, da se vse poškodbo zgodijo v šoli, ne? Hočem reči, otroci padajo in se poškodujejo. Ko sem bila jaz pionirka, smo tudi padali in se potokli ali smo si kaj zvili (okej, pri tem so klicali starše iz šole, če je bilo tam), pa so naši starši to dejstvo nekako vzeli v zakup. Da če imaš otroka, bodo kolena in komolci nekaj let na udaru in če bo samo to, bomo še dobro potegnili.

In naloga staršev je, da pač ukalkulirajo to, da se bodo desetletniki potokli. Pa devetletniki tudi, pa osemletniki tudi....pa enajstletniki tudi. In da če se otrok poškoduje, je najpametneje odkorakati k zdravniku. Če nič drugega, se tako kaj več naučiš o poškodbah in tudi otrok se nauči malo bolj paziti nase.

Iskati krivca v učitelju telovadbe, pa zakaj niso takoj poklicali - pa ljube duše - sem prepričana, da če otrok ne bi mogel hoditi, bi takoj poklicali starše. Ker pa je šlo za poškodbo, ki je potrebovala nekaj časa, da se je razvila, pač klica ni bilo. Saj morda bi bilo dobro in pametno, da bi poklicali starše in rekli," vaš otrok je danes padel, dajte, prosimo, poglejte, če je kakšna poškodba, pa prosimo sporočite....,"

Ampak tega niso naredili. Zaradi česa - ali so zaradi preteklih izkušenj, ko besni starši takoj s prstom kažejo na šolo in iščejo krivce tam, pri sebi pa redko - sklenili ta klic preskočiti, ali pa so imeli kak drug razlog - tega kleo ne bo izvedela. Pač, človek ne izve vsega. Glavno, da se poškodba lepo sanira in da ste šli k zdravniku.

Kleo, pa je možnost, da bi sina dala na kakšen športni trening - kakšen nogomet ali pa kaj takega - to je za desetletnike izvrstna šola solidarnosti, kolektiva in gibalnosti?

 

 

Vendelina jr.

Dobrojedka  

član od: 11.4.2010

sporočila: 282

17. sep 2011 13:04

 Vendelina! Rentna psihoza se pa reče tisti drugi reakciji - vedno je nekdo kriv in naj zato plača.

Dobrojedka

rimljanka  

član od: 14.2.2005

sporočila: 17785

17. sep 2011 13:24

Takole, mimogrede, povsem normalno je, da učenec/dijak SAM s svojega telefona pokliče domov, učitelj je pač zraven. Kaj je v tem tako slabega? Meni se zdi ravno nasprotno, pametno.

Moram reči, da je dosti manj stresno (za starše predvsem, se razume), če otrok sam pokliče in pove, da se je poškodoval, da mu je slabo, da bruha, da..... In potem seveda, po potrebi, v taisti telefon še učitelj pove nekaj pomirjujočih besed in se dogovori, kam in kdo pride po tega učenca/dijaka.

Jasno, ko smo bili mi v teh letih, je pač na šoli, najbrž v ravnateljstvu, obstajale en telefon, takrat je bilo vse drugače.

MULTI_reloaded, ti pa le preberi VSE svoje poste tule in boš videl, da nisi bil tako zelo prepričan, dokler ti ni kleo povedala.

rimljanka

neznan uporabnik

17. sep 2011 14:40

Seveda je meni jasno, da otrok pade, sem tud jaz z drevesa padel, s kolesa, ograje itd. Velikokrat. In jasno je, da se to zgodi.

 

Samo šola je varovan prostor in pri telovadbi je profesor zato poleg, da pazi kaj se dogaja. Tudi pri drugih predmetih. In, če se otrok poškoduje v nadzorovanem okolju ali začne buhati ali mu je slabo ali karkoli drugega, je dolžnost tam zaposlenih o tem nekoga (starše) obvestiti.

 

Kako le naj otrok, ki bruha še starše kliče. Pa ne gre zato, da bi jaz vstajo dvigoval al karkoli podobnega. Enostavno se otroka ne pusti reagirat samega. Pa ne mi sedaj še rečt, da šola nima telefona in učenci s svojih mobilcev morajo klicat, da je nekaj narobe.

 

Saj vsi vemo, da je poklic profesorja izredno naporen. In vsekakor premalo cenjen. Tu je šlo za 10 letnega otroka, ki se je poškodaval pri nadzorovani uri telesne vzgoje. In najmanj (ne glede na reakcijo staršev), bi šola lahko poklicala starše. Kaj pa, če bi se izkazalo, da je ta mala poškodba kasneje prerasla v kaj bolj resnega???

 

MULTI_reloaded

rimljanka  

član od: 14.2.2005

sporočila: 17785

17. sep 2011 21:04

Ah, MULTI_reloaded, očitno imaš z dogajanji in postopki v šoli mnogo let izkušenj, mi drugi pač ne.

rimljanka

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
malo za hecmišzmoke
Kaj danes za zajtrkMajda Marianne
MOJ vrtmalaga
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti