Hladni polpeti

spodbe  

član od: 18.12.2009

sporočila: 225

tema odprta - 9. sep 2011 6:37 | ogledi: 8.513 | odgovori: 6

Znima me ali uživate hladne zelenjavne in mesne polpete? Pripravila sem bučkine in jih nekaj zamrznila. Slišala sem, da uživanje mrzlih polpetov za zdravje ni priporočlivo, da hladna maščoba ni za prebavila idealna in se je raje izogibajmo. Ali to drži?

spodbe

matejaoz  

član od: 1.6.2010

sporočila: 329

9. sep 2011 10:51

Jaz jem hladne mesne in zelenjavne polpete. Namerno jih naredim več, spečem, ohladim, dam v hladilnik, potem pa jih naslednji dan veselo jem za malico. Še nikoli mi ni nič bilo. Se strinjam tudi z vsem, kar je Vanja napisala.

matejaoz

zeta  

član od: 21.5.2009

sporočila: 1353

9. sep 2011 12:03

Vse je zdravo, če si zdrav in če uživaš hrano v zmernih količinah. Če ti po hladnih polpetah ali zrezkih ne bo dobro ne pomeni da le-ti niso zdravi, ampak tebi pač iz nekega razloga ne pašejo. Eni ne prenašajo svežega sadja in zelenjave, drugi mlečnih izdelkov in tako naprej. Ga ni živila, ki bi vsaj nekaj ljudem na tem svetu ne povzročilo težav, pa za nobeno od njih ne moremo na splošno trditi, da ni zdravo.

Če boš vsake toliko pojedla kakšen hladen polpet ne boš zbolela, se pa ni dobro prav zelo obremenjevati s tem in razmišljati, kaj bo le zdaj narobe, ker tole jesti pa baje ni zdravo. Tudi pregrevati hrane baje ne bi smeli, pa to več ali manj vsi počnemo.

Kar nekaj ljudi poznam, ki so že malo obsedeni z zdravo prehrano, pa  imajo pogosto težavice in težave zdravstvene narave. In, ko takle revež opazuje zadovoljnega sodelavca, znanca ali prijatelja, ki z užitkom poje čisto običajno malico, se ne more zadržati, da ga ne bi podučil, kako nezdrav obrok je pravkar pospravil vase in bodo posledice slej ko prej vidne. Taki ljudje nam lahko z veseljem in kar hitro porušijo čisto dostojen način prehranjevanja.

zeta

spodbe  

član od: 18.12.2009

sporočila: 225

10. sep 2011 7:15

Hvala vsem trem za poučno vzpodbudne vsebine. Naučeni vzorci o pomenu zdravega in nezdravega prehranjevanja se nalagajo postopno leto za letom v spomin. Se spomnin, da sem vsak dan poslušala to ni zdravo,  to je zdravo, od tega zboliš, od tega ne in etc. ... Premalo sem uporabljala miselno radirko in preveč verjela. Dotolkli so me pa bučkini polpeti. Naj jem hladne zvečer, kaj če mi bo slabo, še na urgenci sem se videla. Fantazija za umret.  No, prišel je čas za kulinarično miselno reformo.

lp

spodbe

Viva Meier  

član od: 20.12.2009

sporočila: 673

10. sep 2011 7:38

Pa če ti danes rata za kosilo narediti preveč pireja, bodo v nedeljo iz njega krasni polpeti-sprobano par dni nazaj in evo me še tukaj. Nezdravost (ne)slavnega postanega krompirja nekam usiha...

Viva Meier

čoko  

član od: 19.11.2007

sporočila: 867

11. sep 2011 10:47

Da ne govorim o daleč najboljšem hladnem restanem krompirju, ki ga na grozo vseh bližnjih jem že celih 30 let...

Če ostane zraven še mrzli mesni polpet in postana zeljna solata... Ojoj, ni boljšega! Nikoli težav...

čoko

valerija  

član od: 26.7.2004

sporočila: 11

11. sep 2011 12:12

Jaz pa še vedno mislim, da ti telo samo pove, kaj poješ pa najsi bo to hladno ali toplo, ali zelenjava, sadje ali meso.Samo moraš se znati poslušati. verjetno ali vsaj upam se strinjate z mano.

ksenja bezlaj - gruden

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
malo za hecmišzmoke
Kaj danes za zajtrkMajda Marianne
MOJ vrtmalaga
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti