Dolenjske toplice

nejčica  

član od: 6.1.2010

sporočila: 174

4. sep 2011 21:23

jaz bi od vsega zgoraj naštetega predlagala vzpon na Trško goro(z avtom ali pa peš)če greš v tem tednu je žegnanje,  v soboto zvečer se nosi Marijo in svečke,...! čudovit razgled mogočna lipa,... Ogled Klevevža kjer se lahko tudi okopata! Lahko pa se malce zapeljeta do Kostanjevice,...

nejčica

Ognjič  

član od: 18.1.2006

sporočila: 4732

4. sep 2011 22:03

Zanimivo, to o lehnjaku pa nisem vedela (no, itak marsičesa ne vem ). A to, da ga tvori do Kostanjevice si kar tako napisala, limnol, al ga pa potem do Čateža ne več?

Res nimam pojma o teh rečeh, pa ima Krko"en pljunk" stran.

Da ne bom samo smetila: če nisi iz teh krajev in se ti zlušta zapeljat do Kostanjevice na Krki, lahko tam obiščeš (bivši) Cisterijanski samostan, kjer domuje tudi Galerija Božidar Jakac, imajo menda najobsežnejše arkade izmed vse stavb pri nas...ogrooomno rož na vseh arkadah, v okolici je forma viva...

Ognjič

Sporočilo je spremenil(a) Ognjič dne 04. 2011 22:09

neny111  

član od: 29.10.2007

sporočila: 358

5. sep 2011 12:43

Ognjič pravi: ... ogrooomno rož na vseh arkadah, v okolici je forma viva ... jaz pa dodajam:  pa Kostanjeviška jama, prav zanimiva in vredna ogleda.

Tudi midva sva najin lanski dopust preživela v Dolenjskih Toplicah. In sva te lepe kraje prekolesarila po dolgem in počez od Žužemberka do Semiča (tole ime Dolenjska kar malo vara, ima namreč kar nekaj ornk klancev, ki sem jih bolj po premagovala) in si ogledala skoraj vse, kar ste že naštele (in vmes nabirala sladke gozdne jagode). Pa v bližini hotela so prav lepe učne poti, trim steza....skratka "nema da nema". Tudi hotelska animacija je zanimiva, vendar se v času najinega dopusta prav nobena stvar ni izpeljala zaradi premajhnega zanimanja gostov. Škoda

Žal se pa moram tudi jaz pridružiti tistemu mnenju o slabši hrani (no, mene je poleg tega razočarala še ena frajlica iz natakarskih vrst, ki je bila mnenja, da sem jaz prišla k njim točno zaradi nje). Ampak ljudje so pa srčni, prijazni in dobri. Pa saj ni čudno, kajti moja tanartabolša prjatlca je Dolenjka .

Torej - lep oddih dobro okrevanje želim.

neny111

manca51  

član od: 5.5.2008

sporočila: 511

6. sep 2011 23:37

Vaaaaauuuuuuu , punce , zlate ste !

Nanizale ste mi toliko izhodišč za kratke in daljše izlete , da bom vesela, če nama uspe si ogledat vsaj nekaj od zgoraj naštetega . Seveda je vse odvisno od mojega počutja in nekoliko tudi od vremena . Te dni sem imela še toliko za postoriti , da do računalnika nisem prišla , zato šele sedaj odgovarjam , ko so " kufri " že spakirani .

Ja , jutri zjutraj greva . Upam , da res po zdravje .

Hvala vsem , ki mi želite lep oddih , okrevanje in dobro počutje .

Tudi jaz vam vsem želim vse dobro . Lepo se imejte !

Lp

Še to ; VilmaS , hvala za prijazno povabilo , morda se pa nekoč , nekje res spoznava ?! Nikoli ne reci - nikoli .

                                                      

manca51

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Anemiilat
malo za hecmišzmoke
Kaj danes za zajtrkMajda Marianne
MOJ vrtmalaga
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti