Par indijskih tekačic

nola  

član od: 25.1.2006

sporočila: 3112

1. sep 2011 22:44

No, saj ne pričakjem kakšnih robotov, ki se hranijo z rdečimi polži. Zanima me, če so odrasle račke dovolj velike, da ne bodo plen tem našim podlisicam (vem da se jim reče podlasice, ampak se mi zdi da jih bi znalo pojeziti da jih kličemo podlisice. (na kulinariko jih je včlanjenih nešteto, hitre hitre so, kadar je treba zavit kakšen vrat) za te vrtne pa že poskrbimo.

Jaz bi rada kupila nekaj račk, ampak že toliko odraslih, da jih te podlisice ne bi ogrožale. Ali pa kakšno gosko.

 

 

nola

elaphus  

član od: 27.9.2002

sporočila: 6945

2. sep 2011 10:29

Nola, poznam primer, ko so podlasice zadavile tudi račke - mlade. Ampak niso bile indijske tekačice.

Medved Pu je pa žlahti od podlasic rekel nadlasice.

lp

cervus

hedonist  

član od: 26.6.2008

sporočila: 5047

2. sep 2011 10:51

Tudi jaz prvič slišim, da indijske tekačice jedo polže, meni so svetovali ene vietnamske mutaste race, kar mi je v principu povsem všeč saj potem odpade neprenehno gaganje. Imam pa tudi sam pomisleke al ta perjad res je samo polže in ji solata ter ostale vrtnine ne tekne. Močno dvomim da je temu tako in to me zdržuje, da bi si te mutave race nabavil. Zdaj to vlogo opravlja moja žena, zvečer z baterijo v roki jih pridno pobira v vrečko, ki pa jo kasneje odvrže ne vem natančno kje a imam občutek, da jih pusti pri življenju. Ker če vsakega pajka in kukca odnese ven na varno, po možnosti v kako travico sem prepričan da tudi teh polžev ne ubija.

Sem pa dobil asociacijo, ko sem prebral naslov tega posta na dve dolgonoge indijanske atletinje, obute v šprinterce v akciji tek čez ovire :) 

hedonist

juti  

član od: 19.9.2002

sporočila: 73

2. sep 2011 11:28

Mi smo kar nekaj let imeli par tekačic, pa dvomim, da sta sploh jedli rdeče polže.

Glede velikosti rac in podlasice... hja, tudi odrasle tekačice niso ravno pretirano velike. Če pa povem, da je nam podlasica (OK, mogoče je bila kuna - vem, da je velika razlika) ubila odraslo samico pava, potem mislim, da tudi tekačice ne morejo biti varne.

Spodaj sta naši dami (fotka je narejena zgodaj spomladi, ko smo urejali okolico ribnika - da se ne bo spotaknil ob to, da ni nikjer nobene trave).

juti

nola  

član od: 25.1.2006

sporočila: 3112

2. sep 2011 13:58

Joj, kakšne lepotičke.

Mene za solato ne skrbi, saj jo bo za vse dosti, radičeve srčke pa itak pomlatijo srne. Tele naše so daleč od tega, da bi bile plahe gozdne živali, poleg radiča pomlatijo tudi artičoke in grah, če jih zalotim in nahrulim, se niti malo ne vznemirjajo. Spomladi sem eni rekla, da imam v hladilniku stegno od njene sošolke pa je naglas! prdnila in čisto počasi odkopitljala.

Bi imela pa že rajši račke. Spomladi jih bom zagotovo nabavila, samo ne prav piščancev ampak že malo večje. Ni pomembno ali so indijske tekačice ali kakšne druge pasme.  Če jih kdo od vas prodaja, naj mi prosim sporoči.

 

nola

JanisJoplin  

član od: 20.1.2011

sporočila: 1953

2. sep 2011 14:03

nola je napisal/a:

Spomladi sem eni rekla, da imam v hladilniku stegno od njene sošolke pa je naglas! prdnila in čisto počasi odkopitljala.


nola

 

Bojan, kje je že tisti smeško, ki se od smeha valja po tleh?

JJ

sunny79  

član od: 19.1.2008

sporočila: 43

2. sep 2011 14:52

OJ!

Mi jih imamo, pa moram reči, da so zelooooo pridne in res pojedo vse polže, pa še bolj so pridne in znesejo več jajc, kot kokoške. Leto se jih je izvalilo sedem, samo še ne vemo spola, ker so še premajhne. Ko bo čas bom sporočila.

sunny79

nola  

član od: 25.1.2006

sporočila: 3112

2. sep 2011 15:22

Odlično, ne pozabit name do pomladi, jih zagotovo vzamem nekaj, glede spola ne bom delala komedij. Upam, da mi boš poleg račk posredovala še navodila kako je treba ravnat z njimi. Predpostavljam, da rabijo  (ne ravno kurnik, mogoče račnik) za prenočevanje, pa najbrž tudi vsaj mlako, če ne že ribnik. S čem jih pa hranite (glede na to, da pri nas ni polžev in da taboljšo solato pomeljejo srne) bodo gotovo pričakovale organizirano prehrano.

Komaj čakam!

nola

sunny79  

član od: 19.1.2008

sporočila: 43

2. sep 2011 16:27

Ribnika ne rabijo, ker ne znajo plavati, kot druge race, potrebujejo pa večjo posodo z vodo, ker se z njo polivajo, pa spaknjujejo kljune, ki so lepljivi od polžev in drugih ličink. V posodo z vodo jim lahko daš malo kruha, pri nas pa imajo še posodo z zmleto koruzo. Če pa imajo prevelik luksus s hrano, se pa rade malo polenijo in ne gredo iskat polžev.  Pri nas imajo malo hiško (tako kot je pasja),poleti so pa kar zunaj. Samičke so bolj marljive od samce.

sunny79

nola  

član od: 25.1.2006

sporočila: 3112

2. sep 2011 16:32

Že koma j čakam na gaganje, he he, kolk bodo naše mačke ljubosumne. En ribniček jim bom pa vseeno naredila, da mi ne bodo dol na morje uhajale.

nola

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

malo za hecsijasaja
Kaj jutri za kosilo?johana
Kaj danes za zajtrkMajda Marianne
MOJ vrtmalaga
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti