Čebula

martn  

član od: 6.8.2009

sporočila: 58

tema odprta - 1. sep 2011 7:23 | ogledi: 9.448 | odgovori: 4

Pozdravljeni

Prosim za nasvet,kako konzervirati čebulo katera kaže znake,da ne bo prenesla zime v suhem stanju(slabša

kvaliteteta) s kuhanjem,ne z cvrtjem čebulnih obročkov,Hvala za vsak nasvet,

martn

rimljanka  

član od: 14.2.2005

sporočila: 17785

1. sep 2011 10:41

Nasekljano spražiš, po možnosti samo z vodo, brez maščobe in spraviš v zamrzovalnik po primernih porcijah, a pazi da dobro zaprto.

rimljanka

Boris1  

član od: 14.3.2006

sporočila: 78

5. sep 2011 21:59

Jaz sem lani sušila sušila v sušilniku za sadje.Narezala sem jo na ribež za kumare.Čebula se lepo posuši.Suho damo v steklen kozarec.Če jo hočemo pražit,jo namočimo v malo vode,da nabrekne.Tako se nam ne bo tako hitro zažgala.Meni se je tako obnesla in sem jo imela do mlade spomladi.Zamrznit jo nebi dala nikoli več,ker cela skrinja smrdi po čebuli.Ene gospodinje jo tudi ocvrejo v fritezi,vendar je treba pazit pri praženju in mora bit na hladnem,ker je od olja.

Lep pozdrav Anica

piki-poki

malaga  

član od: 1.6.2011

sporočila: 801

8. sep 2011 11:15

Ker je čedalje manj časa, si poskušam čimbolj olajšati zadeve. Zato že nekaj let vnaprej zdušim čebulo, jo spasiram in zapakiram v primerne paketke ter dam v skrinjo. Res je bil problem močen vonj, ki sem ga rešila s tem, da sem kupila 5-l posodo "self lock" v katero naložim paketke pripravljene čebule in zaprem. Paketke naredim različno velike, odvisno od tega kaj bom kuhala (za golaž večje, za omakco ali kaj podobnega manjše). Čas kuhanja je neprimerno krajši, kar mi tudi odgovarja,  saj med tednom vedno kuham za naslednji dan, ker pri nas še vedno velja pravilo, da se (če je le  možno),  vsaj za kosilo zberemo in malo počvekamo.

malaga

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
malo za hecmišzmoke
Kaj danes za zajtrkMajda Marianne
MOJ vrtmalaga
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti