Kitajska restavracija

kroki  

član od: 22.10.2003

sporočila: 508

30. avg 2011 13:14

Trixi, pol pa hodiva v isto. Sicer naj bi ta imela  novega lastnika, ne uradno. Šefica se je umaknila v HongKong 2 v Moste, pri kipu Konja. To naj bi imela pa svakinja ali nekaj takega. Kvaliteta ni padla. Zunanja čistoča tudi ne. (brez kuhinje).

Ti pa priporočam, da probaš svinjino s petimi dišavnicami. Še našemu mlajšemu (je pa ni zbirčen) je bila ful všeč. Vonj in okus spominja na jasmin.

 

 

Če imate npr. na 4 osebe :

1 predjed,

4 juhe (mi si delimo 3)

1 solato

2 glavni jedi

+ sladica

 

Ker so porcije velike, lahko dobiš preostanek za domov. Še vedno si lahko naročiš dodatek, če vam je premalo.



http://www.mojalbum.com/jagikroki/torte

Sporočilo je spremenil(a) kroki dne 30. 2011 13:15

spelja  

član od: 22.8.2010

sporočila: 63

30. avg 2011 13:25

Tud jaz sem že šla v Nan king v Mačkovcu, imajo zelo okusno. Vendar se za moje pojme tam obrne zelo malo ljudi(kadarkoli sem šla, sem bila skoraj sama v restavraciji). Imajo pa zelo dobro (in skoraj vedno kar nekaj ljudi) v kitajski restavraciji v središču mesta (za bivšo ribjo). Tudi tam je hrana zelo okusna. 

spelja

Trixi  

član od: 23.9.2003

sporočila: 15147

30. avg 2011 13:42

Kroki, nazadnje smo bili v kitajski restavraciji za hčerkin rojstni dan decembra. Takrat so že odprli novo v Mostah.

Si mi dala idejo, da gremo sedaj v Moste - v ponedeljek imam rojstni dan in smo že zmenjeni, da gremo v kitajsko.

Sem že videla reklamo in se mi zdi ful lepa.

kroki  

član od: 22.10.2003

sporočila: 508

30. avg 2011 14:19

Šefica je ful faca. Osebno jih večkrat srečam, ko so v nabavi ali kje drugje. Vedno je prijazna, poklepeta še kaj drugega izven njenega področja.

''Nove'' še nisem probala, ker smo večkrat na vzami domov opciji in nam je tastara ravno na poti.

http://www.mojalbum.com/jagikroki/torte

_tmickena_  

član od: 20.6.2006

sporočila: 293

30. avg 2011 20:56

Priporočam vam, kot so napisali predhodniki, malo mešano. Enako tudi mogoče predjedi mešane npr: žlinkrofi, zavitki, rakov čips, ocvrti raki, mogoče celo že kakšno solato sojini kalčki ali zelje pikantno. Pri glavni se mogoče celo prepustite natakarju ali celo šefici - šefu (ma niti ni slaba ideja za predjed tudi), povejte kaj imate radi, česa ne marate in je to to. Potem če je pa kej prostora pa še sladica (sama jo zelo redko naročim).

 

Drugače pa hja priporočam Kamniško (Kamnik ali pa Moste pri Komendi - samo če gre kdo v Moste, priporočam po 3ti uri oz raje po 4ti uri, je vedno gužva prej! odlične glavne jedi, predjedi sploh teli dim sumi al karkoli že.., solate mi pa sicer preveč tam ne dišijo razen solata iz alg ali sojini kalčki z rakci) ali pa Črnuško (najboljše zelje spljoh! ali pa čopsui solata za 2 osebi in tudi ostalo je super!). To je zgolj nasvet okoli Lj.

 

Glavno je, da uživate! In naj vas ne bo sram povedat kaj imate radi oz. česa ne marate!

_tmickena_

Trixi  

član od: 23.9.2003

sporočila: 15147

6. sep 2011 10:58

Mi smo bili včeraj v tej nov kitajski i v Mostah. Ambient prekrasen, osebje prijazno, vendar sem opazila, da so iste jedi v Kamniku za odtenek boljše. Naslednjič spet sledi obisk v Kamniku, pa da vidimo.

JanisJoplin  

član od: 20.1.2011

sporočila: 1953

6. sep 2011 11:14

Ja, pri nas v Kamniku je najboljša kitajska sem slišala pohvale že iz več koncev, pa tudi meni je bilo tam všeč. Enkrat sem šla v kitajsko, ki je, hvala bogu ni več (tudi v Kamniku-bivša gostilna Pod skalo), tam se mi je pa vse zagabilo.

JJ

Roncolino  

član od: 26.3.2007

sporočila: 1464

6. sep 2011 11:35

Ja Kamnik zmaga ! Sva pa bila zadnjič s fantom v Mostah, kjer je hrana isto odlična ampak meni ne potegne ta moderen ambient, mi je v kamniku veliko bolj domače in "toplo". Imajo pa super urejeno za večje družbe, ker imajo ločene sobice...tako da moji starši s sodelavci in prijatelji ravno zaradi tega hodijo v Moste, da imajo malo miru in zasebnosti.

 

Mi povečini vedno jemo Mongolsko meso, kadar je vleiko moških Vražjo govedino, pa hrustljav piščanec je super, piščanec z bamubusom in gubami, Pikantni piščanec, Piščanec z indijskimi oreščki/arašidi, mravlje plezajo na drevo, včasih kakšne škampe pa samostanska pojedina za vse ljubitelje zelenjave...

Za predjed pa skoraj vendo vzamemo tisto mešano, ko dobiš na krožniku rakov čips, spomladanske zavitke, ocvrto zelenjavo in zelje.

Pa obvezno solato iz sojinig kalčkov

 

Za sladico smo pa tudi poskusili skoraj vse, meni so najboljši praženi mandelji ali indijski oreščki s kepico vanilijevega sladoleda...mmm, bo treba kaj kamlu spet iti se crkljat

Roncolino

Duracell  

član od: 2.5.2011

sporočila: 56

6. sep 2011 20:32

Mmmm.. kitajska.. Mongolsko meso, hrustljav piščanec, rezanci.... Za konec pa bi pasala še sladica, ampak ponavadi je že ostalih stvari preveč :)  

 

Roncolino, se povabim zraven zdaj ko si mi naredila skomine :)

Duracell

paulina d  

član od: 5.6.2010

sporočila: 249

7. sep 2011 8:48

Jaz sem bila v kitajski restavraciji dvakrat.Prvič v Celju kjer je bila hrana dobra higiena pa ne.Porcije so bile velike.Prilogo in solato sta si delila po dva. Drugič pa smo bili v Domžalah. Ocena hrane (tistaga kar smo jedli) zlata sredina. Govedina po sečuansko še kar.Solata s kalčki dobra. Riba (ne vem kako se je jed imenovala,dobili smo ocvrtega paniranega in na trakove narezanega osliča),ki ni za v kitajsko. Kar uredu  je bila raca - hrustljava,sladka.Postrežba pa hja...Stregel nas ni noben kitajec pač pa nek možakar, ki ni bil prav nič ustrežljiv.

paulina d

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
malo za hecmišzmoke
Kaj danes za zajtrkMajda Marianne
MOJ vrtmalaga
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti