Kitajska restavracija

kleo  

član od: 21.10.2008

sporočila: 397

tema odprta - 30. avg 2011 10:19 | ogledi: 13.064 | odgovori: 35

Otrokom sem obljubila, da bomo šli med počitnicami v kitajsko restavracijo. Glede na to, da smo bili doslej v njej samo enkrat in še to smo jedli ploščo, o drugi hrani ne vem nič. Kaj si naročite vi v kitajski restavraciji? Sprašujemm pa zato, ker sem gledala jedilnik, pa ni pri nobenem imenu hrane napisano kaj pride notri. Ne bi radi naročili nekaj, kar bi potem ostalo  na krožniku. Upam, da se iz napisanega da razbrati kaj sem hotela izvedeti. Hvala vam za pomoč .

 

kleo

hedonist  

član od: 26.6.2008

sporočila: 5047

30. avg 2011 10:40

Sploh se ne obremenjuj preveč, ko boš naročala vprašaj natakarja/co kaj je v hrani in ti bo prijazno vse razloženo, brez skrbi. Tudi če te bodo stregli Kitajci ni potrebno, da znaš kitajščino, znajo slovensko oni tako da ni nobebe težave se zmenit. Naštevati, kaj vse jemo je dolgočasno in neproduktivno sploh, ker ti od tega lahko ne bo nič všeč. Izberi po jedilnem listu torej in zahtevaj dodatne informacije in prfepričan sem, da boš zelo zadovoljna, če boš izbrala pravo restavracijo.

hedonist

planet_food  

član od: 22.4.2005

sporočila: 81

30. avg 2011 10:50

Zdravo kleo,

Kadar se jaz odpravim na kosilo v kitajsko od glavnih jedi največkrat posežem po kakšnem mesu (svinjina, piščanec ali govedina) z bambusom in gobami ali s kakšno omako oziroma si naročim pečene rezance ali riž z dodatki. Race še nisem jedel, riba pa mi ni bila všeč (oslič).

Od juh mi je najbolj všeč z bambusom in gobami, zelenjavna in pa kislo pekoča. Med solatami so mi zakon sojini kalčki.

 

Pri nas sem ljubitelj tovrstnih restavracij samo jaz, zato za tja ponavadi koristim možnost študentskih bonov.

 

Mislim pa da bodo zaposleni z veseljem odgovorili na vaše vprašanje kaj v posamezni jedi je ali vam priporočili kakšno jed glede na vaše želje.

 

Lp

planet_food

kroki  

član od: 22.10.2003

sporočila: 508

30. avg 2011 10:55

Prvo ti svetujem, da ne greš kar v eno Kitajsko, se ti bo zamerila. Pozanimaj se malo katera je res super. Večina kitajskih ima zdaj že kar dobro slovensko govoreč kader oz. imajo 1 ali dva ''Slovenska'' natakarja oz. natakarico. Tako se lažje zmeniš kaj bi jedla. 

Včasih pa moraš tudi probat kaj novega, da veš kaj ti je všeč in kaj ni zate. Mi vedno jedi menjamo. Nimamo vedno enakega repertuarja. Kaj nam paše, kaj že dolgo nismo jedil, kaj še slučajno nismo probali (rib ne jem, jedo jih pa moji, sploh če smo v družbi) so navadno kriteriji izbora. Karte so navadno vedno napisane po kategorijah predjedi, juhe, glavne jedi (te so ločene po vrsti mesa in zelenjavne jedi) že tako lažje najdeš nekaj zase, če ne pa vprašaš kaj je notri. Beseda ni konj.

 

 

http://www.mojalbum.com/jagikroki/torte

JanisJoplin  

član od: 20.1.2011

sporočila: 1953

30. avg 2011 10:58

Meni je bilo najbolj všeč mongolsko meso (meso in por, malo omakice) in piščanec z ananasom. Raca mi je bila presuha. Je pa zagotovo odvisno od restavracije, tako kot je na primer pica nekje odlična, drugje pa zanič. Vem pa, da mi kislo-pekoča juha nikjer ni bila všeč, ker je preveč sluzasta. Za predjed so po mojem okusu najboljši spomladanski zavitki.

JJ

rebecca  

član od: 19.3.2002

sporočila: 2739

30. avg 2011 11:07

obicajno imajo jedilnik razdeljen na vrsto mesa: govedina, svinjina, piscanec, raca, ribe, vegetarijansko,... in oznaceno kaj je pikantno (obicajno je rahlo) in kaj ne. V nekaterih ponujajo tudi menije za dve osebi (oz. vec), kar je meni vsec, saj pride zraven vec vrst jedi, kot ce narociva vsak svoje. Riz (navaden, kuhan) pride zraven, tako da ti ga ni potrebno posebej narocat, seveda pa lahko narocis tudi prazenega (samostojna jed). Solat ne priporocam.

Predvidevam da si jedilnik gledala na netu, ce das link, ti mogoce lahko pomagamo z razlago.

 

 

LP, R. "Stressed is desserts spelled backwards!"

kroki  

član od: 22.10.2003

sporočila: 508

30. avg 2011 11:10

Morda nam zaupaš iz katerega konca si, da te obrnemo na pravi naslov, potem tudi lažje povemo kaj je suuuper in kaj morda ne iz naših oči ?

 

 

http://www.mojalbum.com/jagikroki/torte

kleo  

član od: 21.10.2008

sporočila: 397

30. avg 2011 11:17

aha, bi šli v Novo mesto k Vidicu (Mačkovec).

kleo

Asja  

član od: 23.10.2002

sporočila: 515

30. avg 2011 11:25

Mi v kitajski restavraciji vedno naročimo govedino ali piščanca po mongolsko, pikantnega piščanca in pečene rezance. Slednjega jaz ponavadi ne jem, ker sem velik jedec mongolskega in pikantnega (ki nekje ni tako pikantno kot se sliši) in za ostalo ne ostane prostora 

Mislim, da je v pečenih rezancih (to so špageti), mleto meso oz. na majhne koščke narezano meso. Nisem ziher.

Za sladico pa jem obvezno pečen sladoled

Lp, Asja

mamamia  

član od: 9.11.2004

sporočila: 15820

30. avg 2011 11:34

V pečenih kitajskih rezancih (so tanjši od špagetov in veliko daljši) so, vsaj na MB koncu, popečeni koški mesa (perutnina, govedina, svinjina - kar izbereš, lahko tudi lignji ali rakci) in zraven zelenjava ter jajce. Jaz to običajno jem. In prej obvezno  pekočo sladko-kislo juho.

 

Ali pa govedino v česnovi omaki, suho praženo govedino (ki je vse prej kot to, mislim suha, saj je poleg opečenih kosov mesa zraven tudi nekaj omake), otroka pa običajno piščanca z arašidi.

 

Lahko pa naročite vsak svojo jed, vam jih servirajo na vrtljivi okrogli plošči in poskušate vsega po malem.

 

Niso pa jedi v naših kitajskih restavracijah tako tujega okusa, da bi bile prej potrebne kakršne koli psihične priprave.

 

V jedilnikih v kitajskih restavracijah na mb koncu so pod imenom vsake jedi naštete tudi sestavine, in če je podobno tudi drugod, potem res ne boste imeli težav pri izbiri.

 

mamamia

 

 

mamamia

Trixi  

član od: 23.9.2003

sporočila: 15151

30. avg 2011 13:00

Pri nas pa se precej razlikujemo z okusi. Mož je samo svinjino ali govedino ( zato običajno je mongolsko ali sečuansko, ali pa kakšno kombinacijo z arašidi).

Mlajša hči je zelo izbirčna ,zato pri njej pride v poštev je hrustljavi piščanec z zelenjavo in sladko-kislo omako (jo zamenjamo z tisto, ki je običajno zraven) ali piščanec v sladko kisli omaki.

Midve z starejšo hčerko pa največkrat jeva škampe bodisi na vroči plošči z porom ali pa v sladko kisli omaki, nama pa je tudi všeč zgoraj omenjeni piščanec.Meni je tudi všeč samostanska pojedina (zgolj zelenjava)

Sinček pa kitajske hrane zaenkrat ne mara, zato mu naročimo pomfri (prej pa doma poje kakšno domačo juho), tako da ne kompliciramo.

Kitajski zvitki pri nas ne gredo, niti juhe. Občasno si  naročimo tudi rezance, vendar so nam jedi z rižem bolj všeč. Porcije pa so kar velike, tako, da večkrat ostanke odnesemo domov. Nismo pač taki jedci, zato so za 4 odrasle osebe 3 porcije čisto dovolj ali pa še preveč.

Vsi največkrat jemo kumarično solato in tudi vzamemo za 2 samo eno solato. Tudi borovničev sok je zelo dober.

Obiskujemo pa Kitajsko restavracijo v Kamniku, ki je ena izmed najboljših v Sloveniji in preprosto ponujajo še malo alternative zraven. Hitrost, postrežba  in prijaznost pa je sploh in sploh. Pa še za rojstni dan te obdarijo.

 

 

 

 

 

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Trixi
malo za hecmišzmoke
Kaj danes za zajtrkMajda Marianne
MOJ vrtmalaga
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti