Film "vonj po ženski" - kakšen je konec?

nike  

član od: 25.11.2005

sporočila: 522

2. sep 2011 16:49

Mamamia, seveda je težko določiti točko, kdaj naj se kdo česa vzdrži, ampak z malce občutka do sočloveka in do pravil obnašanja se jo kar da vsaj približno razumeti. In če je obnašanje nekoga od mnogih spoznano za cinično ali žaljivo, bo kar precej verjetnosti, da je tudi v resnici takšno...

Saj tudi v realnem življenju ne rečemo čisto vedno vsega, kar nam leži na duši - odnosom na ljubo. Kompromisi so vedno potrebni, in v tem smislu sem tudi napisala zgornji post...

 

Drugače pa mene različna mnenja ne motijo, še sreča, da jih imamo.

nike

Atina  

član od: 29.11.2004

sporočila: 3792

2. sep 2011 17:16

Ampak ... konec koncev kaj je problem, če koga zanima konec filma? Če doma recimo gledamo kak film, pa kdo zaspi, potem druge vpraša, kako se je končalo. A naj zaradi tega gleda film še enkrat? Škoda časa, raje katerega drugega. Če je pa film blazno dober, ga bom gledala še enkrat, a ne takoj drug dan :) Sicer jaz tudi v knjigi preberem malo proti koncu . Če filma kdo ni videl, ga tudi ne bo pobralo, če tukaj prebere konec. Odgovor je sicer Zoja menda že dobila po ZS, tako da ni nihče oškodovan.

 

Po branju te teme sem ugotovila, da je zaspati ob filmu skorajda kaznivo dejanje :) Obnašate se, kot da bi izdali državne skrivnosti, če bi povedali, ali se je 'Janez poročil z Micko ali Štefko' :)

Atina

zoja2  

član od: 16.12.2007

sporočila: 258

2. sep 2011 17:18

Jaz si samo želim, da bi g. Vendelina in še nekatere (te so v manjšini) prenehale misliti, da je kaznivo dejanje, če na kakšno vprašanje ne vedo odgovora. Naj se potolažijo, to je čisto naravno, nič groznega se ne bo zgodilo, če odgovor na kakšno temo tudi izpustite.

zoja2

limnol  

član od: 16.11.2001

sporočila: 5187

2. sep 2011 19:16

Draga Zoja,

ampak zdaj bi pa tudi ti lahko nehala kuhati mulo, kaj misliš? Štiri dni kujanja je bilo za tako bagatelo čisto dovolj. Pa tudi ne vem, če je bilo res z vseh strani čisto vse po bontonu.

Sicer bodo pa čez vikend spet filmi po televiziji,  zanesljivo bo kdo prespal konec - ampak zdaj vsi vemo, kako nam je postopati.

 

Peace!

Sonja

jade  

član od: 11.11.2004

sporočila: 6303

2. sep 2011 19:37

Uf še dobro, da sem odkrila tole temo, ker meni se vsaj 1x na teden zgodi, da gledam film in potem zaspim na pol filma. Ko se zbudim je pa itak že konec. Seveda me blazno zanima kaj je bilo na koncu...

jade

zoja2  

član od: 16.12.2007

sporočila: 258

2. sep 2011 19:40

Ja, zdaj mi je pa res odleglo, ko vem kako postopati. Ta konec tedna bom zaspala na začetku filma, da bom le konec videla in ne bom več spraševala tukaj, a je v redu?

zoja2

mišzmoke  

član od: 28.8.2010

sporočila: 4526

2. sep 2011 20:10

Še ena ideja: snemaj filme, poglej, ko bo tebi pasalo, pa še reklame preskočiš. Da o spanju ne govorim...

lp

mzm

zzak1977  

član od: 31.7.2009

sporočila: 2193

2. sep 2011 20:44

ežoj je napisal/a:

Ja, kaj vse življenje prinese: nikoli si ne bi mislil, da se s kolegom zzakom strinjam do zadnje pike in vejice, kot v njegovem zgornjem postu.

 



ežoj

Zrel postajaš, študentska leta minevajo, še malo pa se bova lahko menila marsikaj :)

 

Še malo na temo. Film je enostavno treba  videti, ne gre tu zgolj za razplet zgodbe, tu je igra, kamera, luč, režiser, produkcija, soundtrack... Film je medij ki zahteva od konzumatorja, da uporabi vse čute ki sodelujejo pri ogledu. No, o tem se bi pa dalo debatirati, pozno v noč. Vendar brez ogleda, ponavadi večkrat, pač ne.

Commis débarrasseur

Lisa  

član od: 13.1.2005

sporočila: 1812

2. sep 2011 21:18

Moja babica je rekla: "Boh ma vse sort koštarje". Kar v prevodu pomeni, da smo ljudje pač različni, da je to dejstvo in imamo torej "pravico" do tega. Če se tukaj spustiš v konfliktno debato, boš pokasiral vse - od poučevanja s strani "superiornih",  komentarjev tistih, ki so povsem zgrešili poanto, do surovo odkritih mnenj realnežev. Vmes pa so še "nežne rožice", ki vsako nestrinjanje vzamejo kot napad nase in življenjsko krivico. Včasih je kar komično, kako skoraj lahko napoveš odzive.

Skrivanje za nickom nas osvobodi manir.Če bi si gledali v obraz in govorili, bi povedali drugače, bi bili "fini", diplomatski. A mislili bi isto.

Zoja2, če je bilo nekaj (tudi neprimernih) izjav tukaj zgoraj dovolj za tolikšno prizadetost, mora biti tvoje življenje res lepo in mirno, da te še ni obrusilo. Uživaj, dokler bo tako!

Lisa

nike  

član od: 25.11.2005

sporočila: 522

2. sep 2011 21:48

Okej, zdej se pa čisto zares zadnjič oglašam v tej temi. Mislim, da Zoja2 ni bila tako prizadeta zaradi konkretnih odgovorov na njeno vprašanje, ampak se je vse skupaj, kot že kar nekajkrat do sedaj, začelo razvijati v smer na splošno "zakaj morajo eni v čisto vse vtakniti svoj nos, pa naj bo še tako nedolžno vprašanje". Sploh za to, ker imam občutek, da motiv za vse te nasvete ni ravno dobrosrčnost. Mogoče se tudi motim, kaj pa vem.

Ja, ljudje smo res različni, ampak mi gre pa zelo na živce, da se s tem opravičuje nesramnost in žaljivost. To sem zadnje čase že v par primerih doživela. Nekdo se grdo obnaša, se mu to pove, potem je pa izgovor, da "takšen pač sem". Ne, nisi pač takšen. Nesramen je lahko vsak!!! Drugačnost lahko izražamo tudi na drugačne načine, mar ne?

Take stvari se dogajaj tudi tu na kulinariki in s(m)o pač nekateri, ki jih to moti, kar še ne pomeni, da s(m)o "nežne rožice".

 

Ja, Lisa, skrivanje za nickom res osvobodi manir.  

nike

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
malo za hecmišzmoke
Kaj danes za zajtrkMajda Marianne
MOJ vrtmalaga
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti