Pa kaj je s temi vijoličnimi?

ZAČETNICA  

član od: 2.2.2007

sporočila: 1985

29. avg 2011 22:43

Pa dobro tmickena taki huligani pa tut nismo. Na koncu koncev ti ni treba parkirati v neposredni bližini stadiona, da ne bo tvoj avto "ogrožen", tudi organiziran prevoz je ok. Sem šla enkrat z Violami z vlakom v Lj, sem se vsedla v oni "ta normalni kupe", doli sem se vstran od njih držala in ne boš verjela... preživela sem.

 

Če maš tako željo pridi, pa te magari jaz peljem.

 

Ps: razpolaga kdo s statističnim podatkom koliko avtov so Viole uničle?

Začetnica

hedonist  

član od: 26.6.2008

sporočila: 5048

30. avg 2011 8:41

Jao, ko se začenjo ženske vtikati v fuzbal, ......Ta medklic je bolj za šalo kot zares , res pa je, da ženske ne razumete moške duše v smeri nogometnega navijanja. Pa sej se ne klofajo sami vijole in dragonsi. To je praksa po vsem svetu sploh na derbijih, tam je jasno največ strasti in adrenalina. Ne pravijo zaman, da je nogomet druga najbolj pomembna postranska stvar na svetu.

Maribor je pa povsem zasluženo izgubil sobotno tekmo. Izjave pred njo so kazale na veliko podcenjevanje Olimpije, sploh Zlatko je bil sila piker in ponovno narcisoidno zoprn in zdaj jih je dobil po glavi. Povsem prav in pošteno, resnica izkazica.

Glede ljubezni med ljubljančani in mariborčani pa ne bi - ja a ni najboljši dokaz ravno Kulinarika in kako radi imamo kolega Multija čeprav je iz MB !?

hedonist

Vendelina jr.  

član od: 17.5.2006

sporočila: 9217

30. avg 2011 9:51

@Hedonist, ni fazon v tem, da se fantje nekaj bockajo in klofajo.

Tudi ni štos v tem, da diskutiramo, ali je vijola po definiciji nevarna in ali so dragonsi po definiciji nevarni in ali so nevarni samo, če so v skupini ali tudi kot individualci. Tudi ni štos v tem, če so vijole ali dragonsi drugače čisto okej ljudje ali ne in tudi ni fazon v diskusiji, katero mesto je lepše ali je to MB ali LJ, ker sta obe najlepši.

Štos je v tem, da nekako mislimo/mislite, da sta nogomet in šport mesti, kjer je nekako "bolj tolerirano" takšno organizirano razbijanje, nasilno vedenje, da se "fantje en mal znorijo". Da se kar malo sprijaznite s tem, da pač "nekje je pa treba, nekje se pa morajo". Ker to ni res na tak način.  In sprijaznjenje s tem je preprosto napačno. Dajmo lepo povedati, da je razbijanje na tekmah preposto zavržno dejanje, toleriranje tega pa ravno tako. Je pač treba zadeve imenovati s ta pravim imenom.  V nasprotnem primeru se bo tudi tukaj enkrat zgodilo nasilje s smrtnimi žrtvami - pa da ne bi bili potem tako blazno presenečeni. Heysel, smrti na italijanskih igriščih itd...to se ni zgodilo zgolj zaradi tega, ker so se "fantje nekaj klofali", temveč zaradi tega, ker je družb take stvari tolerirala. In ne živite no v taki blazni iluziji, da zgolj zato, ker se v tem mikrodiznilendu kaj takeg še ni zgodilo, da se tudi ne more.

 

Vendelina jr.

hedonist  

član od: 26.6.2008

sporočila: 5048

30. avg 2011 10:18

Cenjena Vendelina Jr. ni govora , da odobravam nasilje na stadionih. Meni je tudi sicer vsako nasilje odvratno in me kar stisne v želodcu ob raznih prizorih brutalnega pretepanja ali še kaj več. Enostavno nisem za to. Ampak tudi to je sestavni del športa ali je to nam všeč ali ne. Sej poskušajo klubi na razne načine to preprečevati vendar je rezultat sila boren. Seveda je to odsev stanja v družbi ali družbah, če na zadevo gledamo komplesno   pa še o čem bi lahko mudrili . Očitno je to vse preveč zakoreninjeno v človeški naravi in brez tega enostavno ne gre. Kljub temu, da ti tvoj racio narekuje drugačno obnašanje te kasneje vzdušje in adrenalin potegne v drugo skrajnost. Seveda so posledice včasih katastrofalne, kot povsod tam, kjer prevladujejo zgolj čustva in nagoni.

Moj prijatelj freudovec Roman Vodeb pa itak pravi, da je nogomet eno samo veliko petelinjenje (on uporablaj sicer drugo besedo ,ki pa jo jaz zaradi javne morale ne bom )odraslih fantov z enim samim ciljem...(spet ne morem zapisati njegove definicje, ni primerna ).  

hedonist

Dragička  

član od: 9.12.2003

sporočila: 8696

30. avg 2011 11:54

Ko ste že pri fuzbalu, bi še jaz primaknila svoj lonček.

Naj živim še tri življeja, ne bom in ne bom razumela tega, da se moški del našega planeta tako prekleto navdušuje nad eno veliko travnato, lepo pokošeno, ploskvo, kjer se 22 mišičavo lepih (na fuzbalersko postriženih) fantkov podi za neko okroglo stvar, ki ji rečejo ŽOGA. Pa še to, da nekih 10 - 11 istotakih fantov sedi na klopi in po možnosti grize nohte, v pričakovanju kdaj ga bo trener oliti selektor nadomestil z nekom, ki mu je nekdo pravkar razbil "tikvo" ali nogo obrnil za 180 stopinj... 

Pa še teza, da je fuzbal "druga najbolj pomembna postranska stvar na svetu".     Da se ta mladina tako nasilniško obnaša, tak vandalizem...  Se spominjate nogometne tekme na Poljudu leta 1991?

 

P.S. Kaj vam naj povem, prav danes moj prvošolček gre prvič na trening    v nogometni klub v njihovem mestu - jao, jaooo, adijo pamet. Ta dogodek mu je celo zasenčil prvošolski dan. 

 

Pozdravček!

zzak1977  

član od: 31.7.2009

sporočila: 2193

30. avg 2011 12:20

Fuzbal ti vzbuja čustva, kakšna, ne znam razložit. Mu pa moraš to dopustit in ga ne jemat kot igro za katero kroži mnenje da 22 tipov teče za žogo, potem ko jo nekdo dobi jo pa odda. Tako razmišljenje je neumno in primitivno.

Kje še doživimo vzdušje, ko 50.000 ljudi v en glas poje pesem, na katerem zboru doživiš toliko adrenalina in radosti ob pogledu na množico ki jo druži le ena sama stvar. Ni ga koncerta in nacionalne proslave. Mogoče pogreb papeža? O čemer bi jaz razmišljal isto kot ti zgoraj, če bi gledal na stvar tako ozko.

Popolnoma normalno in zdravo je da je tvojemu prvošolčku nogomet pred šolo. Jaz bi bi bil vesel in srečen da se moj otrok odloči za šport, namesto za WOW ali kaj podobnega, čeprav tudi to ni slabo :). Če bo vesten in priden ga čaka tudi spodobna prihodnost.

Redek je film, ki me odvrne od dobre igre Barce. Od odlične z odličnim nasprotnikom ga ni.

Commis débarrasseur

limnol  

član od: 16.11.2001

sporočila: 5188

30. avg 2011 12:50

ZZak,

tale primerjava med nogometno tekmo in pogrebom papeža je pa svetovna. Bolje se ne da opisati 

Sonja

Vilma  

član od: 30.8.2004

sporočila: 560

30. avg 2011 13:26

Nisem neka huda nogometna fenica, pa vendarle na kratko moje mnenje.

Citiram Zahovičevo izjavo iz članka: »Športni direktor Maribora je še pozval štajerske navijače, naj se ne maščujejo. "Naše navijače pozivam, naj ne bo povračil. Agresija nikomur ne koristi, zato umirimo situacijo. Pokažimo, da za razliko od Ljubljane poznamo kulturo."

In mislim, da je ravno kultura tista, ki manjka, ki je tuja večini članov tega moštva: igralcem, trenerjem, lastnikom (kdo pa je lastnik kluba?), in nenazadnje tudi navijačem.

Navijači so dodana vrednost kluba. In dokler bodo viole na tekmah izvajale nasilje, bo dodana vrednost kluba tudi agresija. Mislim, da bi lastniki in vodstvo kluba morali bolj organizirano pristopiti k tej problematiki. Krepijo naj zaupanje, skupne vrednote, sodelovanje z vsemi vpletenimi v nogomet, ne pa izgrede in sovražne govore.

 

 

Vilma

_tmickena_  

član od: 20.6.2006

sporočila: 293

30. avg 2011 18:04

@ Začetnica:

 

Te bom magari kontaktirala ko bi rada prišla na tekmo! Te držim za besedo ;)

Drugače pa mi ni problem z dragonsi kam it, sam v Mb me ne vleče z njimi, ker je skoraj vedno nekaj. Tako da...

 

Drugače pa še to: Nogomet ni samo 22 tipov, ki se podi za žogo, se strinjam z zzak1977! Je nekaj posebnega! :)

 

 

_tmickena_

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
MOJ vrtrdkapica
Kaj danes za zajtrkjohana
malo za hecNikita
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti